Paleo Recepten Zoet

Dadelballetjes met speculaas

Dadelballetjes met speculaas

Tags:       

Deze dadelballetjes met speculaas zijn echt een heerlijke en gezonde snack. Ze passen perfect bij het koude en druilerige weer van de laatste tijd. Lekker met een kopje koffie of thee, een goed boek en snoepen van deze balletjes… zo kom ik mijn dag wel door!

De dadelballetjes kwamen een aantal jaren geleden in opmars als gezonde snack en zijn ondertussen niet meer weg te denken. Het leuke is dat je er alle kanten mee op kunt!
Het recept voor deze dadelballetjes met speculaas is echt super makkelijk, je hebt er namelijk maar een paar ingrediënten voor nodig. Niet zo’n fan van walnoten? Dan vervang je die gewoon door jouw favoriete noot!

Wel is het belangrijk om een goede krachtige keukenmachine te gebruiken, anders kan die nog wel eens moeite krijgen met het dadelmengsel.

Dadelballetjes met speculaas

Ingrediënten, voor ongeveer 20 stuks
– 200 gr dadels
– 150 gr walnoten
– 1,5 el water
– 1 tl speculaaskruiden

Bereiding
Laat de dadels 5-10 minuten weken in warm water, giet ze daarna af.

Doe de dadels, walnoten en speculaaskruiden in de keukenmachine en maal tot je een egale massa hebt. Voeg het water toe als je keukenmachine er teveel moeite mee heeft.
Schraap tussendoor (als de keukenmachine uit staat) de zijkanten af zodat alles goed gemengd wordt.

Draai balletjes van het mengsel en leg op een bord.

De balletjes kun je een week in de koelkast bewaren. (maar een week is wel erg lang voor deze lekkere snoepjes)

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep 🥄 mee; vol van smaak door het gebruik van baharat 🙌.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; 😍🙌 in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.