Diner Groenten Paleo Vlees

Gebakken spruitjes, zoete aardappel en spekjes

gebakken spruitjes

Tags:       

Deze gebakken spruitjes met zoete aardappel en spekjes maken samen een overheerlijke maaltijd voor een makkelijke doordeweekse avond. Een gezonde maaltijd boordevol voedingsstoffen! Voor het eerst bakte ik de spruitjes in plaats van ze te koken.

Deze maand doe ik weer mee aan de foodblogswap en kreeg ik de blog ikook toegewezen. Lang heb ik zitten twijfelen wat ik zou maken, ik had zelfs al verschillende recepten opgeslagen op een pinterest bord.
Tot ik op een dag terug ging naar de website en ik deze spruitjes zag staan! De klassieke combinatie met spekjes was mij zeker niet vreemd.. mijn ouders maakten dat namelijk altijd en dan nog met gebakken aardappeltjes. Yum!

Ik koos voor dit receptje omdat hierin de spruitjes gebakken worden, dat was voor mij iets nieuws! Normaal kook ik de spruitjes altijd voor, dus dit klonk als een goed experiment.
Laat ik je vertellen; experiment geslaagd! Een nieuw comfortfood gerecht voor mij 🙂

Neem hier een kijkje bij het originele recept. Ik voegde er zoete aardappel aan toe en liet de knoflook achterwege.

gebakken spruitjes

Ingrediënten, voor 2 personen
– 150 gr spekjes
– 2 middelgrote zoete aardappels
– 1 ui
– 500 gr spruitjes
– zout en peper

Bereiding
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter.
Maak de spruitjes schoon en snijd in tweeën en de grote in vieren.
Maak de ui schoon en snijd in halve ringen.

Verhit een pan op middelhoog vuur met kokosolie en bak hierin de zoete aardappel met een snuf zout en peper in 8-10 minuten gaar.

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes krokant. Schep de spekjes uit de pan zodra ze gaar zijn en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.

Bak de ui in het achtergebleven vet van de spekjes in de koekenpan.

Voeg de spruitjes toe en bak 7-8 minuten mee.

Voeg vervolgens de gare zoete aardappel toe met de spekjes en een snuf peper en verwarm alles al omscheppend nog een minuutje door.

TIP: Dit gerecht smaakt overheerlijk met wat eigengemaakte mayonaise erbij!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.