Diner Groenten Paleo Vlees

Gebakken spruitjes, zoete aardappel en spekjes

gebakken spruitjes

Tags:       

Deze gebakken spruitjes met zoete aardappel en spekjes maken samen een overheerlijke maaltijd voor een makkelijke doordeweekse avond. Een gezonde maaltijd boordevol voedingsstoffen! Voor het eerst bakte ik de spruitjes in plaats van ze te koken.

Deze maand doe ik weer mee aan de foodblogswap en kreeg ik de blog ikook toegewezen. Lang heb ik zitten twijfelen wat ik zou maken, ik had zelfs al verschillende recepten opgeslagen op een pinterest bord.
Tot ik op een dag terug ging naar de website en ik deze spruitjes zag staan! De klassieke combinatie met spekjes was mij zeker niet vreemd.. mijn ouders maakten dat namelijk altijd en dan nog met gebakken aardappeltjes. Yum!

Ik koos voor dit receptje omdat hierin de spruitjes gebakken worden, dat was voor mij iets nieuws! Normaal kook ik de spruitjes altijd voor, dus dit klonk als een goed experiment.
Laat ik je vertellen; experiment geslaagd! Een nieuw comfortfood gerecht voor mij 🙂

Neem hier een kijkje bij het originele recept. Ik voegde er zoete aardappel aan toe en liet de knoflook achterwege.

gebakken spruitjes

Ingrediënten, voor 2 personen
– 150 gr spekjes
– 2 middelgrote zoete aardappels
– 1 ui
– 500 gr spruitjes
– zout en peper

Bereiding
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter.
Maak de spruitjes schoon en snijd in tweeën en de grote in vieren.
Maak de ui schoon en snijd in halve ringen.

Verhit een pan op middelhoog vuur met kokosolie en bak hierin de zoete aardappel met een snuf zout en peper in 8-10 minuten gaar.

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes krokant. Schep de spekjes uit de pan zodra ze gaar zijn en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.

Bak de ui in het achtergebleven vet van de spekjes in de koekenpan.

Voeg de spruitjes toe en bak 7-8 minuten mee.

Voeg vervolgens de gare zoete aardappel toe met de spekjes en een snuf peper en verwarm alles al omscheppend nog een minuutje door.

TIP: Dit gerecht smaakt overheerlijk met wat eigengemaakte mayonaise erbij!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze overheerlijke pastasalade met kip, groene asperges en (zelfgemaakte) pesto is perfect op de warmere dagen die er nu weer aankomen 🙌.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Dit 👆dames en heren is echt hemels! Oosterse zalm met een frisse salade; om je vingers bij af te likken 🙌❤️. Een receptje dat ik ontwikkelde voor paleo.nl.
Zie stories voor de link!
  • Oh my.. het recept voor dé lekkerste cake met aardbeien staat nu online!! 🍓geloof mij: die wil je zo snel mogelijk een keer maken 🙌.
Link naar het recept in m'n bio!
  • The 🥑 struggle is real! 😂
  • Met maar 3 ingrediënten (ok en peper & zout) zet je deze aubergine lasagne op tafel. Heerlijk als bijgerecht!
🍆 1 op de 10 Nederlanders eet wel eens aubergine... laten we daar wat aan veranderen!
Recept staat op m'n website 🙌
  • Vorige week dronk ik een overheerlijke guilty koffie met stroopwafel bij @theoatmealbar 😍. Je leest (en ziet) nu meer over deze hotspot in Eindhoven op m'n website!
Directe link naar artikel in bio & stories 🙌
  • Vorige week na een lang wel/niet spelletje in m'n hoofd tóch maar een donut gekocht. 🍩 Neem ik een hap... blijkt ie gevuld te zijn met een rare crème 🤦‍♀️ YUCK! Haha dus bij twijfel niet altijd doen!