Diner Groenten Paleo Vlees

Gebakken spruitjes, zoete aardappel en spekjes

gebakken spruitjes

Tags:       

Deze gebakken spruitjes met zoete aardappel en spekjes maken samen een overheerlijke maaltijd voor een makkelijke doordeweekse avond. Een gezonde maaltijd boordevol voedingsstoffen! Voor het eerst bakte ik de spruitjes in plaats van ze te koken.

Deze maand doe ik weer mee aan de foodblogswap en kreeg ik de blog ikook toegewezen. Lang heb ik zitten twijfelen wat ik zou maken, ik had zelfs al verschillende recepten opgeslagen op een pinterest bord.
Tot ik op een dag terug ging naar de website en ik deze spruitjes zag staan! De klassieke combinatie met spekjes was mij zeker niet vreemd.. mijn ouders maakten dat namelijk altijd en dan nog met gebakken aardappeltjes. Yum!

Ik koos voor dit receptje omdat hierin de spruitjes gebakken worden, dat was voor mij iets nieuws! Normaal kook ik de spruitjes altijd voor, dus dit klonk als een goed experiment.
Laat ik je vertellen; experiment geslaagd! Een nieuw comfortfood gerecht voor mij 🙂

Neem hier een kijkje bij het originele recept. Ik voegde er zoete aardappel aan toe en liet de knoflook achterwege.

gebakken spruitjes

Ingrediënten, voor 2 personen
– 150 gr spekjes
– 2 middelgrote zoete aardappels
– 1 ui
– 500 gr spruitjes
– zout en peper

Bereiding
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter.
Maak de spruitjes schoon en snijd in tweeën en de grote in vieren.
Maak de ui schoon en snijd in halve ringen.

Verhit een pan op middelhoog vuur met kokosolie en bak hierin de zoete aardappel met een snuf zout en peper in 8-10 minuten gaar.

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes krokant. Schep de spekjes uit de pan zodra ze gaar zijn en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.

Bak de ui in het achtergebleven vet van de spekjes in de koekenpan.

Voeg de spruitjes toe en bak 7-8 minuten mee.

Voeg vervolgens de gare zoete aardappel toe met de spekjes en een snuf peper en verwarm alles al omscheppend nog een minuutje door.

TIP: Dit gerecht smaakt overheerlijk met wat eigengemaakte mayonaise erbij!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!