Ontbijt Paleo Recepten

Banaanpannenkoekjes met cacao

Banaanpannenkoekjes met cacao

Tags:      

 

Soms heb je gewoon zin in een heerlijk verwenontbijtje zonder dat je daar bergen ingrediënten en tijd voor nodig hebt. Deze banaanpannenkoekjes met cacao zijn daarop hét antwoord!
Met deze pannenkoekjes weet je zeker dat je iets superlekker op tafel zet.

De banaanpannenkoek… iedereen kent ze ondertussen wel toch? Zo heb ik ook al de “standaard” variant op deze website staan, maar dan wel met gebakken appeltjes (klik hier voor het recept). Toch mocht deze variant met cacao zeker niet ontbreken.

Ik kwam hierop omdat ik deze maand ook weer mee doe aan de receptenruil, de naam zegt het al; je kiest een recept uit van een toegewezen website.  Uiteraard is het altijd leuk om het recept wel iets aan te passen zodat het eigen is.

Deze maand mocht ik koken van Peachy Paleo en ik koos voor de receptenruilChocoladecake met 3 ingrediënten.. ja ik weet het; cake! Maar ja, ik besloot van die ingrediënten pannenkoekjes te bakken omdat ik dat al zo lang niet meer gehad had. Neem dus ook zeker even een kijkje bij het originele recept om er een cakeje van te maken. 🙂

 

Banaanpannenkoekjes met cacao

Ingrediënten, voor 1 persoon
– 1 rijpe banaan
– 1 ei
– 1 tl cacao
– kokosolie, om in te bakken
– eventueel wat kokosrasp ter garnering

Bereiding
Doe banaan, ei en cacao in de keukenmachine en mix tot je een egaal (en klontvrij) mengsel hebt. (Je kunt ook de banaan fijnprakken in een kommetje, gebruik hiervoor een vork. Meng er vervolgens ei en cacao door)

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en smelt hier wat kokosolie in.

Schep 1 el beslag in je pan, spreid het een beetje uit. Herhaal tot je pan vol is.
Zodra je belletjes ziet op je pannenkoekjes is het tijd om ze voorzichtig om te draaien.
Bak ook deze kant nog een minuutje.

Serveer de pannenkoekjes met kokosrasp, cacao nibs of vers fruit.

 


Neem ook eens een kijkje bij deze blogs, zij doen ook mee met de receptenruil;

PuurSuzanne  –  Brndstf  –  Eat.Pure.Love  –  Fit en Puur  –  Peachy Paleo

    reactie

  • Ohmydish 1 februari 2017 Beantwoord

    Mmmm, banaan en cacao is altijd een hele goede combinatie! Ziet er heerlijk uit Simone!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.