Ontbijt Paleo Recepten Zoet

Cacao puffs – paleo

Cacao puffs

Tags:     

Deze cacao puffs (of chocolade koekjes) lijken echt verdacht veel op de ontbijtgranen die ik vroeger wel eens kreeg door mijn melk. Niet zo vaak, want ze waren natuurlijk niet de meest gezonde keuze.
Maar daar breng ik verandering in met dit receptje! Ze zijn namelijk vrij van granen en zonder de witte geraffineerde suiker.

De cacao puffs zijn heerlijk in (plantaardige) melk als ontbijt. Ze blijven ook een flinke tijd goed van vorm, uiteraard nemen ze wel iets van de melk op maar ze vallen niet binnen een minuut uit elkaar zodat je chocolademelk hebt.
Daarnaast zijn ze ook perfect als koekje bij de koffie! Echt, je kunt er alle kanten mee op.

Ze zijn perfect om te bewaren in de vriezer, zo blijven ze erg lang lekker. Ik vries ze in porties in en haal ze de avond van te voren of een uurtje voordat ik ze wil eten uit de vriezer.

Cacao puffs

Met onderstaand recept maak je echt een flink aantal cacao puffs. Maar zoals gezegd; je kunt ze invriezen!
Mijn oven is niet zo groot en onderstaand recept moest in 2 keer gebakken worden.

Ingrediënten
– 75 gr amandelmeel
– 145 gr tapioca
– 50 gr cacao poeder
– 95 gr kokosbloesemsuiker
– snufje zout
– 2,5 tl bakpoeder
– 85 ml kokosolie, gesmolten
– 1 ei
– 1 eiwit
– 1 tl vanille extract

Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (hetelucht) en zet vast een bakplaat met bakpapier klaar.

Meng in een kom amandelmeel, tapioca, cacao poeder, kokosbloesemsuiker, snufje zout en het bakpoeder goed door elkaar.

Voeg vervolgens de gesmolten kokosolie, ei, eiwit en vanille toe aan de droge ingrediënten en kneed met je handen tot alles goed gemengd is en je een deegbal hebt.

Rol met je handen balletjes van het deeg ter grootte van ongeveer 1 tl. Leg deze op de bakplaat.
Houd tussen de balletjes een beetje ruimte over, want ze zullen iets groter worden in de oven.
Herhaal tot de bakplaat vol ligt.

Bak de cacao puffs 11 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de plaat uit de oven en draai de balletjes om met een tang.
Bak ze vervolgens nog eens 11 minuten tot ze gaar zijn.

Let op; deze cacao puffs worden nog knapperiger terwijl ze afkoelen.

    2 reacties

  • Tülay 2 juli 2017 Beantwoord

    Hoi! Ik wil dit recept graag maken. Vandaag zag ik in de natuurwinkel tapioca zetmeel staan. Is dat hetzelfde als tapioca?

    • Simone 2 juli 2017 Beantwoord

      Ja dat is hetzelfde 🙂

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze overheerlijke pastasalade met kip, groene asperges en (zelfgemaakte) pesto is perfect op de warmere dagen die er nu weer aankomen 🙌.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Dit 👆dames en heren is echt hemels! Oosterse zalm met een frisse salade; om je vingers bij af te likken 🙌❤️. Een receptje dat ik ontwikkelde voor paleo.nl.
Zie stories voor de link!
  • Oh my.. het recept voor dé lekkerste cake met aardbeien staat nu online!! 🍓geloof mij: die wil je zo snel mogelijk een keer maken 🙌.
Link naar het recept in m'n bio!
  • The 🥑 struggle is real! 😂
  • Met maar 3 ingrediënten (ok en peper & zout) zet je deze aubergine lasagne op tafel. Heerlijk als bijgerecht!
🍆 1 op de 10 Nederlanders eet wel eens aubergine... laten we daar wat aan veranderen!
Recept staat op m'n website 🙌
  • Vorige week dronk ik een overheerlijke guilty koffie met stroopwafel bij @theoatmealbar 😍. Je leest (en ziet) nu meer over deze hotspot in Eindhoven op m'n website!
Directe link naar artikel in bio & stories 🙌
  • Vorige week na een lang wel/niet spelletje in m'n hoofd tóch maar een donut gekocht. 🍩 Neem ik een hap... blijkt ie gevuld te zijn met een rare crème 🤦‍♀️ YUCK! Haha dus bij twijfel niet altijd doen!