Recepten Zoet

Skyrmuffins met appel en kaneel

Skyrmuffins

Tags:   

Al een tijdje geleden plaatste ik een foto op instagram van deze heerlijke skyrmuffins. Toen kreeg ik al een flink aantal berichtjes of ik het recept wilde delen, uiteraard doe ik dat graag!
Deze skyrmuffins met appel en kaneel zijn echt ongelofelijk lekker, ze zijn luchtig en vol van smaak én je maakt ze in een handomdraai.

Skyr is een heerlijke romige dikke yoghurt, die eigenlijk misschien nog wel meer weg heeft van kwark. Het is rijk aan eiwit, bevat 0% vet en is mijn nieuwe favoriet!
Ik eet het graag als ontbijt met veel fruit en een beetje granola. Omdat ik geen grote ontbijter ben heb ik eigenlijk altijd teveel aan een grote verpakking. Deze muffins zijn dan ideaal! Ze zijn heerlijk bij het ontbijt of lunch, maar ook net zo lekker als tussendoortje.

Eigenlijk denk ik dat je beter een dubbele hoeveelheid kunt maken, al helemaal als je met meer dan 1 of 2 personen bent. Deze muffins zijn eigenlijk gewoon té lekker om te delen.

Skyrmuffins

 

Ingrediënten, voor 6 stuks
– 125 gr skyr
– 50 gr suiker
– 1 tl milde olijfolie
– 1 tl kaneel
– 1 ei
– 125 gr bloem
– 1 tl bakpoeder
– halve appel, in kleine stukjes
– 1 eierdooier, losgeklopt

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. (hetelucht)
Zet een muffinvorm klaar met papieren vormpjes of vierkante bakpapiertjes.

Mix in een kom skyr, suiker, olijfolie en kaneel doorelkaar. Voeg 1 ei toe en mix weer goed door.

Zeef de bloem en bakpoeder boven het skyrmengsel en meng er goed doorheen.

Schep vervolgens de appelstukjes door het beslag.

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de muffins eruit en gebruik een kwastje om over elke muffin wat eidooier te strijken.

Zet ze terug in de oven en bak ze nog 10-15 minuten, tot ze helemaal gaar zijn.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Heb jij een airfryer maar maak je er nog steeds alleen frietjes in? 😱dan is dit wat voor jou!! 🎉 ik heb namelijk samen met mijn moeder een geweldig kookboek voor de airfryer gemaakt!
Check snel de website van @theamazingkitchen voor hét kookboek voor de airfryer (een fysiek boek met 50 verschillende recepten) 🙌🙌🎉🎉.
Uiteraard vind je ook deze gevulde zoete aardappelen in het boek!
  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.