Recepten Zoet

Skyrmuffins met appel en kaneel

Skyrmuffins

Tags:   

Al een tijdje geleden plaatste ik een foto op instagram van deze heerlijke skyrmuffins. Toen kreeg ik al een flink aantal berichtjes of ik het recept wilde delen, uiteraard doe ik dat graag!
Deze skyrmuffins met appel en kaneel zijn echt ongelofelijk lekker, ze zijn luchtig en vol van smaak én je maakt ze in een handomdraai.

Skyr is een heerlijke romige dikke yoghurt, die eigenlijk misschien nog wel meer weg heeft van kwark. Het is rijk aan eiwit, bevat 0% vet en is mijn nieuwe favoriet!
Ik eet het graag als ontbijt met veel fruit en een beetje granola. Omdat ik geen grote ontbijter ben heb ik eigenlijk altijd teveel aan een grote verpakking. Deze muffins zijn dan ideaal! Ze zijn heerlijk bij het ontbijt of lunch, maar ook net zo lekker als tussendoortje.

Eigenlijk denk ik dat je beter een dubbele hoeveelheid kunt maken, al helemaal als je met meer dan 1 of 2 personen bent. Deze muffins zijn eigenlijk gewoon té lekker om te delen.

Skyrmuffins

 

Ingrediënten, voor 6 stuks
– 125 gr skyr
– 50 gr suiker
– 1 tl milde olijfolie
– 1 tl kaneel
– 1 ei
– 125 gr bloem
– 1 tl bakpoeder
– halve appel, in kleine stukjes
– 1 eierdooier, losgeklopt

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. (hetelucht)
Zet een muffinvorm klaar met papieren vormpjes of vierkante bakpapiertjes.

Mix in een kom skyr, suiker, olijfolie en kaneel doorelkaar. Voeg 1 ei toe en mix weer goed door.

Zeef de bloem en bakpoeder boven het skyrmengsel en meng er goed doorheen.

Schep vervolgens de appelstukjes door het beslag.

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de muffins eruit en gebruik een kwastje om over elke muffin wat eidooier te strijken.

Zet ze terug in de oven en bak ze nog 10-15 minuten, tot ze helemaal gaar zijn.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️
  • Weet je nog niet wat je vanavond gaat eten? Dan is dit paleo maaltje een aanrader; broccolirijst met "sate"saus en wokgroenten. De satésaus maken we niet met pinda's natuurlijk 😉. Daarbij bestaat deze maaltijd voor 80% uit groenten!
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • Met slechts 5 ingrediënten zet je deze overheerlijke bokkenpootjes ijstaart op tafel! Een favoriet bij velen 😍❤️.
Het recept wordt de laatste tijd weer veel bekeken op de website! De directe link in mijn bio 🙌
  • Mijn ontbijt van vandaag bestaat uit zoete kersen en watermeloen. De rest van het fruit is helaas nog niet helemaal rijp, dus doet (voor nu) dienst als decoratie 😋
  • Bowls zijn hot! Pokébowls, smoothiebowls, tegenwoordig gaat alles in een kom. @wonderlicious_nl  schreef een review en het staat nu online! Zie de link in mijn bio.
  • Vanmiddag even de stad in geweest, om de drukte te trotseren had ik wel even wat comfortfood in de zin van nachos nodig 😉 (van Taco Bell)
  • Weer onwijs blij met deze mooie bos bloemen! 😍🌷🌸🌺🌻🌼💐 ik heb mezelf een @bloomonnl abonnementje gegeven en nog steeds onwijs blij mee.
In mijn stories een close-up van de bloemen en een link voor een gratis vaas (en een gratis bosje bloemen voor mij 😇)