Recepten Zoet

Skyrmuffins met appel en kaneel

Skyrmuffins

Tags:   

Al een tijdje geleden plaatste ik een foto op instagram van deze heerlijke skyrmuffins. Toen kreeg ik al een flink aantal berichtjes of ik het recept wilde delen, uiteraard doe ik dat graag!
Deze skyrmuffins met appel en kaneel zijn echt ongelofelijk lekker, ze zijn luchtig en vol van smaak én je maakt ze in een handomdraai.

Skyr is een heerlijke romige dikke yoghurt, die eigenlijk misschien nog wel meer weg heeft van kwark. Het is rijk aan eiwit, bevat 0% vet en is mijn nieuwe favoriet!
Ik eet het graag als ontbijt met veel fruit en een beetje granola. Omdat ik geen grote ontbijter ben heb ik eigenlijk altijd teveel aan een grote verpakking. Deze muffins zijn dan ideaal! Ze zijn heerlijk bij het ontbijt of lunch, maar ook net zo lekker als tussendoortje.

Eigenlijk denk ik dat je beter een dubbele hoeveelheid kunt maken, al helemaal als je met meer dan 1 of 2 personen bent. Deze muffins zijn eigenlijk gewoon té lekker om te delen.

Skyrmuffins

 

Ingrediënten, voor 6 stuks
– 125 gr skyr
– 50 gr suiker
– 1 tl milde olijfolie
– 1 tl kaneel
– 1 ei
– 125 gr bloem
– 1 tl bakpoeder
– halve appel, in kleine stukjes
– 1 eierdooier, losgeklopt

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. (hetelucht)
Zet een muffinvorm klaar met papieren vormpjes of vierkante bakpapiertjes.

Mix in een kom skyr, suiker, olijfolie en kaneel doorelkaar. Voeg 1 ei toe en mix weer goed door.

Zeef de bloem en bakpoeder boven het skyrmengsel en meng er goed doorheen.

Schep vervolgens de appelstukjes door het beslag.

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de muffins eruit en gebruik een kwastje om over elke muffin wat eidooier te strijken.

Zet ze terug in de oven en bak ze nog 10-15 minuten, tot ze helemaal gaar zijn.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze overheerlijke pastasalade met kip, groene asperges en (zelfgemaakte) pesto is perfect op de warmere dagen die er nu weer aankomen 🙌.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Dit 👆dames en heren is echt hemels! Oosterse zalm met een frisse salade; om je vingers bij af te likken 🙌❤️. Een receptje dat ik ontwikkelde voor paleo.nl.
Zie stories voor de link!
  • Oh my.. het recept voor dé lekkerste cake met aardbeien staat nu online!! 🍓geloof mij: die wil je zo snel mogelijk een keer maken 🙌.
Link naar het recept in m'n bio!
  • The 🥑 struggle is real! 😂
  • Met maar 3 ingrediënten (ok en peper & zout) zet je deze aubergine lasagne op tafel. Heerlijk als bijgerecht!
🍆 1 op de 10 Nederlanders eet wel eens aubergine... laten we daar wat aan veranderen!
Recept staat op m'n website 🙌
  • Vorige week dronk ik een overheerlijke guilty koffie met stroopwafel bij @theoatmealbar 😍. Je leest (en ziet) nu meer over deze hotspot in Eindhoven op m'n website!
Directe link naar artikel in bio & stories 🙌
  • Vorige week na een lang wel/niet spelletje in m'n hoofd tóch maar een donut gekocht. 🍩 Neem ik een hap... blijkt ie gevuld te zijn met een rare crème 🤦‍♀️ YUCK! Haha dus bij twijfel niet altijd doen!