Recepten Zoet

Skyrmuffins met appel en kaneel

Skyrmuffins

Tags:   

Al een tijdje geleden plaatste ik een foto op instagram van deze heerlijke skyrmuffins. Toen kreeg ik al een flink aantal berichtjes of ik het recept wilde delen, uiteraard doe ik dat graag!
Deze skyrmuffins met appel en kaneel zijn echt ongelofelijk lekker, ze zijn luchtig en vol van smaak én je maakt ze in een handomdraai.

Skyr is een heerlijke romige dikke yoghurt, die eigenlijk misschien nog wel meer weg heeft van kwark. Het is rijk aan eiwit, bevat 0% vet en is mijn nieuwe favoriet!
Ik eet het graag als ontbijt met veel fruit en een beetje granola. Omdat ik geen grote ontbijter ben heb ik eigenlijk altijd teveel aan een grote verpakking. Deze muffins zijn dan ideaal! Ze zijn heerlijk bij het ontbijt of lunch, maar ook net zo lekker als tussendoortje.

Eigenlijk denk ik dat je beter een dubbele hoeveelheid kunt maken, al helemaal als je met meer dan 1 of 2 personen bent. Deze muffins zijn eigenlijk gewoon té lekker om te delen.

Skyrmuffins

 

Ingrediënten, voor 6 stuks
– 125 gr skyr
– 50 gr suiker
– 1 tl milde olijfolie
– 1 tl kaneel
– 1 ei
– 125 gr bloem
– 1 tl bakpoeder
– halve appel, in kleine stukjes
– 1 eierdooier, losgeklopt

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. (hetelucht)
Zet een muffinvorm klaar met papieren vormpjes of vierkante bakpapiertjes.

Mix in een kom skyr, suiker, olijfolie en kaneel doorelkaar. Voeg 1 ei toe en mix weer goed door.

Zeef de bloem en bakpoeder boven het skyrmengsel en meng er goed doorheen.

Schep vervolgens de appelstukjes door het beslag.

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de muffins eruit en gebruik een kwastje om over elke muffin wat eidooier te strijken.

Zet ze terug in de oven en bak ze nog 10-15 minuten, tot ze helemaal gaar zijn.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.