Tags:   

Deze review is geschreven door Marloes van Wonderlicious.

Bowls zijn hot. Pokébowls, smoothiebowls, tegenwoordig gaat alles in een bowl. Oftewel: een grote kom. Persoonlijk ben ik blij met deze trend. Want waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? De titel van het boek ‘Kom & Vork’ sprak me dan ook erg aan. Men neme een kom en een vork. Lekker overzichtelijk, hou ik van. En als de gerechten dan ook nog eens gezond, lekker en met niet teveel poespas te bereiden zijn….

Het eerste wat mij opvalt aan het boek is dat de inhoud qua sfeer en lay-out net zoveel eenvoud uitstraalt als de titel. De foto’s zijn strak en niet erg uitgesproken van kleur. De pagina’s met de recepten zijn wit en overzichtelijk opgemaakt met een strak lettertype. Erg fijn, voor een chaoot en enthousiasteling als ik.

Het boek is ingedeeld in verschillende categorieën: ontbijt, soep, salade, pasta, rijst, noedels, granen en comfort food. Elke categorie heeft 6 tot 8 verschillende recepten die allen in maximaal 6 stappen te bereiden zijn en gemiddeld rond de 30 minuten bereidingstijd in beslag nemen. Fijn!

kom en vork

Het leuke aan de recepten is dat ze uit allerlei verschillende werelddelen komen, zo kun je uit één boek heel gevarieerd eten. Zo bevat het boek gerechten uit Italië, Japan, Afrika en Griekenland. Voor de vegetariërs: Iedere categorie bevat ongeveer 3 vegetarische gerechten en de meeste gerechten die vlees of vis bevatten zijn gewoon vegetarisch te maken.

Voor mij als single is het een groot voordeel is dat de recepten gebaseerd zijn op 2 personen. Ik hoef geen verhoudingen aan te passen, want van één recept eet ik gewoon twee dagen. Een mooi gevalletje meal prepping! De gerechten zijn makkelijk mee te nemen en allen ook lekker als lunch.

Nog een voordeel van dit boek is dat je niet een hele waslijst aan nieuwe kruiden en specerijen hoeft te kopen om te kunnen beginnen met koken. De basis is eenvoudig en de meeste producten heeft iedereen wel in huis of zijn gewoon in iedere supermarkt te verkrijgen.

Omdat ik zelf veel met eten experimenteer ben én verwend ben op het gebied van eten ben ik niet heel snel onder de indruk van een nieuw kookboek. Ook in dit boek staat best een aantal voor mij reeds bekende gerechten. Toch daagt Kom & Vork me uit om andere dingen te maken dan ik gewoonlijk doe. Andere ingrediënten te kopen dan hetgeen standaard in mijn koelkast ligt. Bij het lezen had ik veel oja- en oehhh-momenten. Halloumi, oja! Wontons, oehhh, lekker!

kom en vork

En, niet geheel onbelangrijk, de gerechten zijn een lust voor het oog dus ook prima aan gasten te serveren. Deze week komt een vriend eten en er staan zoveel leuke gerechten in het boek dat het nog lastig kiezen zal worden. Wordt het een West-Afrikaans stoofpotje met kip en zoete aardappel? Mexicaanse maaltijdsoep met kip en rijst? Linguine met gerookte makreel of toch een snelle veggie paella met halloumi? Hm.

Kortom: dit boek doet zijn naam eer aan, op alle fronten. Gevarieerd & gezond. Eenvoudig & lekker. Kom & Vork. Leuk!


Volg Marloes ook op Instagram en Facebook voor meer inspiratie!

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Heb je nog een chocoladeletter "over"? Ik maakte van 1 chocoladeletter deze chocoladereepjes. 1 naturel, 1 met walnoten, 1 met rozijnen en 1 met discodip. Yum! 😍.
.
#chocolate #chocolade #chocoladereep #chocoladeletter #snack #snoepen #treat #allesmetmate #koffietijd #ishetalkoffietijd #foodie #nowaste #foodquotesnl
  • Deze romige broccolisoep met dille is ongelofelijk lekker! 😍 🙌 Veel lekkerder dan de standaard brocollisoep én met een geheim ingrediënt 😏.
.
Directe link naar recept in bio.
.
#soup #soep #broccoli  #broccolisoup #broccolisoep #lunch #voorgerecht #paleo #lactosevrij #health #healthy #healthyfood #gezond #gezondeten #foodie #foodquotesnl
  • Gisteren kocht ik bij het groentewinkeltje om de hoek al dit lekkers! 😍 worden jullie er ook altijd zo vrolijk van?
De rabarber verbaasde mij ook.. hij verzekerde me echter dat deze écht lekker is. Ik hoop het! Onwijs fan van rabarber 🙌❤️.
.
#fruit #groenteboer #groentewinkel #gezondsnoepen #spuitjes #brusselsprouts #mango #ananas #pineapple #sinaasappel #peren #pears #appels #appeltjevoordedorst #rabarber #rhubarb #foodie #foodquotesnl
  • Op zoek naar een lekker ontbijtreceptje? 😍 Maak dan eens deze cacao puffs!
Ze lijken verdacht veel op de ontbijtgranen die ik vroeger heel af en toe kreeg, maar dan zijn deze stukken gezonder! Enne; maak een voorraadje voor in de vriezer. Deze wil je namelijk blijven eten!
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
.
#cacaopuffs #cacao #chocolade #chocolate #paleo #glutenvrij #glutenfree #ontbijt #breakfast #gezond #gezondeten #health #healthyfood #foodphotography #foodquotesnl
  • Deze avond at ik deze heerlijke maaltijd 👆. Manlief at niet mee; dus het was weer tijd voor bloemkoolrijst! 😍 perfect met biefstuk en groenten in een heerlijke saus. Oh en een comfortabele fluffy trui 🙌❤️.
.
.
#paleo #paleodinner #paleofood #health #healthy #healthyfood #bloemkoolrijst #cauliflowerrice #gezond #gezondeten #foodie #foodquotesnl
  • Deze hartige taart met champignons en ui is heerlijk! Door het gebruik van roomkaas is de vulling wordt deze fluweelzacht wat nét dat beetje extra geeft.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
.
#hartigetaart #bladerdeeg #champignons #uien #mushrooms #pie #dinner #diner #overheerlijk #lunch #lekkermeteensalade #wewv #foodquotesnl
  • Ik nestel me vandaag op de bank met een stapel magazines die ik nog niet gelezen heb (oeps.. maar liefst 7 stuks!). Gewoon even tijd voor mezelf ❤️.
Zo jammer dat dit het laatste nummer is van @jamiemagazinenl 😢!
Oh en ik heb een Foodies dubbel (zie m’n stories), laat het me even weten als jij hem zou willen hebben! 🙌
  • Mijn eerste recept voor 2018 is op en top comfortfood; runderstoof met wortel, pastinaak en krieltjes. 😍 een perfect begin als je het mij vraagt!
Makkelijk te maken in de autocook, slowcooker of gewoon op het vuur.
.
Directe link naar recept in bio en stories.