Tags:   

Deze review is geschreven door Marloes van Wonderlicious.

Bowls zijn hot. Pokébowls, smoothiebowls, tegenwoordig gaat alles in een bowl. Oftewel: een grote kom. Persoonlijk ben ik blij met deze trend. Want waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? De titel van het boek ‘Kom & Vork’ sprak me dan ook erg aan. Men neme een kom en een vork. Lekker overzichtelijk, hou ik van. En als de gerechten dan ook nog eens gezond, lekker en met niet teveel poespas te bereiden zijn….

Het eerste wat mij opvalt aan het boek is dat de inhoud qua sfeer en lay-out net zoveel eenvoud uitstraalt als de titel. De foto’s zijn strak en niet erg uitgesproken van kleur. De pagina’s met de recepten zijn wit en overzichtelijk opgemaakt met een strak lettertype. Erg fijn, voor een chaoot en enthousiasteling als ik.

Het boek is ingedeeld in verschillende categorieën: ontbijt, soep, salade, pasta, rijst, noedels, granen en comfort food. Elke categorie heeft 6 tot 8 verschillende recepten die allen in maximaal 6 stappen te bereiden zijn en gemiddeld rond de 30 minuten bereidingstijd in beslag nemen. Fijn!

kom en vork

Het leuke aan de recepten is dat ze uit allerlei verschillende werelddelen komen, zo kun je uit één boek heel gevarieerd eten. Zo bevat het boek gerechten uit Italië, Japan, Afrika en Griekenland. Voor de vegetariërs: Iedere categorie bevat ongeveer 3 vegetarische gerechten en de meeste gerechten die vlees of vis bevatten zijn gewoon vegetarisch te maken.

Voor mij als single is het een groot voordeel is dat de recepten gebaseerd zijn op 2 personen. Ik hoef geen verhoudingen aan te passen, want van één recept eet ik gewoon twee dagen. Een mooi gevalletje meal prepping! De gerechten zijn makkelijk mee te nemen en allen ook lekker als lunch.

Nog een voordeel van dit boek is dat je niet een hele waslijst aan nieuwe kruiden en specerijen hoeft te kopen om te kunnen beginnen met koken. De basis is eenvoudig en de meeste producten heeft iedereen wel in huis of zijn gewoon in iedere supermarkt te verkrijgen.

Omdat ik zelf veel met eten experimenteer ben én verwend ben op het gebied van eten ben ik niet heel snel onder de indruk van een nieuw kookboek. Ook in dit boek staat best een aantal voor mij reeds bekende gerechten. Toch daagt Kom & Vork me uit om andere dingen te maken dan ik gewoonlijk doe. Andere ingrediënten te kopen dan hetgeen standaard in mijn koelkast ligt. Bij het lezen had ik veel oja- en oehhh-momenten. Halloumi, oja! Wontons, oehhh, lekker!

kom en vork

En, niet geheel onbelangrijk, de gerechten zijn een lust voor het oog dus ook prima aan gasten te serveren. Deze week komt een vriend eten en er staan zoveel leuke gerechten in het boek dat het nog lastig kiezen zal worden. Wordt het een West-Afrikaans stoofpotje met kip en zoete aardappel? Mexicaanse maaltijdsoep met kip en rijst? Linguine met gerookte makreel of toch een snelle veggie paella met halloumi? Hm.

Kortom: dit boek doet zijn naam eer aan, op alle fronten. Gevarieerd & gezond. Eenvoudig & lekker. Kom & Vork. Leuk!


Volg Marloes ook op Instagram en Facebook voor meer inspiratie!

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze overheerlijke pastasalade met kip, groene asperges en (zelfgemaakte) pesto is perfect op de warmere dagen die er nu weer aankomen 🙌.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Dit 👆dames en heren is echt hemels! Oosterse zalm met een frisse salade; om je vingers bij af te likken 🙌❤️. Een receptje dat ik ontwikkelde voor paleo.nl.
Zie stories voor de link!
  • Oh my.. het recept voor dé lekkerste cake met aardbeien staat nu online!! 🍓geloof mij: die wil je zo snel mogelijk een keer maken 🙌.
Link naar het recept in m'n bio!
  • The 🥑 struggle is real! 😂
  • Met maar 3 ingrediënten (ok en peper & zout) zet je deze aubergine lasagne op tafel. Heerlijk als bijgerecht!
🍆 1 op de 10 Nederlanders eet wel eens aubergine... laten we daar wat aan veranderen!
Recept staat op m'n website 🙌
  • Vorige week dronk ik een overheerlijke guilty koffie met stroopwafel bij @theoatmealbar 😍. Je leest (en ziet) nu meer over deze hotspot in Eindhoven op m'n website!
Directe link naar artikel in bio & stories 🙌
  • Vorige week na een lang wel/niet spelletje in m'n hoofd tóch maar een donut gekocht. 🍩 Neem ik een hap... blijkt ie gevuld te zijn met een rare crème 🤦‍♀️ YUCK! Haha dus bij twijfel niet altijd doen!