Diner Groenten Paleo Recepten

Broccolirijst met “sate”saus en wokgroenten

Broccolirijst

Tags:        

Dit paleomaaltje van broccolirijst met “sate”saus en wokgroenten is echt een overheerlijke maaltijd voor op een doordeweekse dag. Ok, eigenlijk gewoon op elke dag. Maar het is een maaltijd die je binnen 20 minuten op tafel zet, dus ideaal voor die dagen dat je minder zin/tijd hebt om te koken.

Doordeweeks probeer ik zeld altijd zoveel mogelijk paleo te eten. Daardoor zijn mijn maaltijden altijd koolhydraatarm. Koolhydraatarm is tegenwoordig weer helemaal hot-and-happening, en ik snap het wel. Maar lieve koolhydraatarm-eters; verdiep je eens in paleo. Het lijkt er onwijs veel op! En; nog meer lekkere recepten voor ontbijt, lunch, diner én tussendoortjes.
Maar goed, doordeweeks dus zo min mogelijk pasta’s, brood en rijst voor mij. Ik mis het ook niet, want er zijn genoeg andere lekkere dingen die je klaar kunt maken.

Deze broccolirijst is daar een geweldig voorbeeld van! En, wil je het jezelf helemaal gemakkelijk maken? Dan koop je die broccolirijst bij de grote blauwe supermarkt!
Uiteraard kun je het ook zelf maken (scheelt ook weer in je portemonnee), daarvoor snijd je broccoli in roosjes en deze pulseer je in de keukenmachine tot je korreltjes hebt ter grootte van rijst.

Broccolirijst

Ingrediënten, voor 1 persoon
– 300 gr wokgroenten (paksoi, wortel, komkommer en kastanjechampignons)
– 100 gr broccolirijst
– 1 ei
– 200 ml kokosmelk
– 3 el cashewpasta
– 3 el coconut aminos
– zout en peper
– optioneel: klein handje gemengde zaden/pitten

 

Bereiding

Doe kokosmelk, cashewpasta en de coconut aminos in een steelpannetje en verwarm langzaam op een klein pitje.
Blijf regelmatig roeren zodat de saus goed mengt en niet aanbakt.
Voeg eventueel wat meer kokosmelk toe als je de saus meer vloeibaar wilt hebben.

Bak de wokgroenten in een wok met een klein beetje (kokos)olie tot ze gaar zijn.

Verhit ondertussen een beetje (kokos)olie in een koekenpan en bak hierin de broccolirijst enkele minuten aan.
Voeg dan het ei toe en breng op smaak met zout en peper. Roer 2 minuutjes goed door.

Serveer alles samen op een bord en garneer eventueel nog met wat zaden/pitten.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.