Recepten Zoet

Chocolate chip cookies

chocolate chip cookies

Tags:    

De beste chocolate chip cookies zijn knapperig van buiten en heerlijk zacht en chewy vanbinnen. Dit recept is echt hét antwoord als je de lekkerste koekjes wilt eten. Toen ik ze eenmaal gebakken had moest ik me echt inhouden om niet te blijven eten. (want ach.. wie heeft er lunch of diner nodig als je koekjes hebt?!)

Beste idee: een groot deel van de koekjes weggeven! Ja ik doe dat echt puur uit zelfbescherming.
Mijn man nam een groot deel van de koekjes mee naar zijn werk, een deel ging naar familie en een aantal hebben we lekker zelf opgesnoept. Want je moet toch echt veelvuldig proeven om zeker te weten dat ze écht lekker zijn.

chocolate chip cookies

Ingrediënten, voor 25 stuks
– 225 gr roomboter, op kamertemperatuur
– 300 gr witte basterdsuiker
– 2 eieren
– 0,5 tl vanille extract
– 400 gr zelfrijzend bakmeel
– 125 gr pure chocolade
– 100 gr walnoten

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (hetelucht) en zet een bakplaat met bakpapier klaar.

Doe de roomboter en basterdsuiker in een kom en mix deze met een handmixer (of in je keukenmachine) romig.

Voeg eieren en vanille extract toe en mix goed door.

Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en spatel door het beslag.

Hak de pure chocolade en walnoten in stukjes en schep door het deeg.

Gebruik 2 lepels om hoopjes te maken op het bakpapier. Zorg dat je genoeg afstand houdt tussen de hoopjes deeg want ze zullen uitvloeien.

Bak de koekjes (eventueel in 2 keer) 22 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Laat ze na het bakken 5 minuten afkoelen op de bakplaat, leg ze vervolgens op een rooster en laat ze daarop helemaal afkoelen voordat je ze verpakt.

 

chocolate chip cookies

    4 reacties

  • Nicole 20 juli 2017 Beantwoord

    Ik ben dol op chocolat chip cookies en dan vooral als ze hard van buiten en chewy van binnen zijn. Zelf is het me nog niet gelukt, dus deze ga ik zeker proberen!

    • Simone 20 juli 2017 Beantwoord

      Wij vonden deze echt perfect!

  • Leen 20 juli 2017 Beantwoord

    Ze zijn heerlijk!
    Hoe bewaar ik ze best?

    • Simone 20 juli 2017 Beantwoord

      Goed om te horen! Je kunt ze het beste in een luchtdicht bakje of zakje bewaren.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.