Hotspots Inspiratie

The roast room -Amsterdam

the roast room

Tags:    

Halverwege juni waren we uitgenodigd door The Roast Room in Amsterdam om eens te komen kijken naar hun restaurant en natuurlijk ook hun eigen slagerij. We werden hartelijk ontvangen door slager Pim die met duidelijk veel plezier en enthousiasme zijn kennis met ons deelt. In de kleine ruimte waar hij met zijn collega bezig is met de voorbereidingen van die avond hangen de prachtigste stukken tentoongesteld en klaar voor verwerking.

the roast room

Ook de rest van The Roast Room is de moeite waard om eens nader te bekijken voor ontbijt, lunch of diner. Een industriële maar toch warme uitstraling met allerlei leuke details naar het ambachtelijke slagers vak. En dit alles om de hoek van de RAI.

Deel van onze uitnodiging was een pakket met heerlijke stukken vlees naar keuze. Die keuze hebben we grotendeels over gelaten aan slager Pim zelf. Zelfgemaakte merquez-worstjes en een heerlijk lamsrack zag ik al in het pakket verdwijnen. Dat wordt smullen dus!

the roast room

Voor de komende dagen zullen we eens kijken wat we met al dit lekkers gaan doen.

Dag 1

Het is zondag en het is niet alleen warm, het is gewoon heet. Vanzelfsprekend hebben we de halve dag op het terras gezeten en genoten van allerlei hapjes en drankjes. Toch komt de tijd om weer naar huis te gaan, de poezen eten geven en bedenken wat we zelf gaan eten. Door de loomheid van deze zomerdag bevangen besluiten we om het vooral simpel te houden. Dus…. de merquez worstjes komen als eerste uit ons pakket. Op het eerste oog zien ze er wat grof uit maar bij het openen van de verpakking ontsnapt er al een heerlijk aroma van specerijen.

De barbecue gaat aan en ik laat hem goed op temperatuur komen. Aan de worstjes hoef ik niets meer te doen en ze kunnen zo op de gril. Voor de benodigde begeleiding aan groenten heb ik spiesjes gemaakt met rode ui, zoete paprika en mediterraanse aardappelpartjes. Wat grof zeezout, peper en een besprenkeling van olijfolie zorgt ervoor dat het al snel heerlijk ruikt in onze achtertuin.

the roast room

Na een kwartiertje heb ik alles op de tafel staan en komen we tot de ontdekking dat de merquez-worstjes een enorm geraffineerde smaak hebben. Waar we vantevoren nog dachten dat ze wat grof van structuur zijn blijkt dat ze juist erg zacht en sappig zijn. Ik heb zo door de jaren heen wel vaker van dit soort worstjes gegeten maar zelden zo gebalanceerd van smaak en structuur.

Morgenochtend gaat het lamsrack in de marinade voor morgenavond. Ondanks een volle en vooral tevreden buik, kijk ik er nu al naar uit.

Dag 2

Gisteravond net voor het slapen gaan heb ik een simpele marinade aangemaakt van olijfolie, citroensap, thijm, rozemarijn en knoflook. De lamsrack die ik van The Roast Room heb meegekregen is al helemaal schoongesneden en behoeft geen verdere behandeling dan het stevig insmeren en wrijven van de marinade. Het hele pakketje gaat per Tupperware bakje de koelkast in. In de ochtend heb ik de marinade nogmaals ingewreven aan alle zijdes en nu ligt de andere kant naar boven gericht.

Na mijn werk heb ik mijn lamsrack uit de koelkast gehaald en op kamertemperatuur laten komen. Ondertussen de groente gesneden die dadelijk samen met het lam in de oven gaan.

Een ruime hoeveelheid boter laat ik heet worden en schroei het vetlaagje van het lamsrack tot goudbruin. Zodra het vlees de boter raakt komen ook meteen alle aroma’s van de kruiden vrij. Het is warm maar heerlijk boven het fornuis. Ook wanneer ik de het rack omdraai en de andere zijde de boter raakt krijg ik weer zo’n stoot kruiden door mijn neus. Heerlijk!

Bij gebrek aan braadslede doet mijn springvorm dienst om alles bij elkaar te houden in de oven. Het lamsrack (inmiddels afgedept en ingesmeerd met honing) de grof gesneden tomaat, ui, paprika en aardappels vormen samen binnen 15 minuten al een prachtig aanzicht. Het lamsrack gaat nog tien minuten in aluminiumfolie op een bord terwijl de groenten nog even doorbakken.

Dit is de eerste keer dat ik dit recept probeer en ik kan tevreden zeggen dat ik geslaagd ben. Alles komt samen op het bord. De groente, het vlees en de kruiden. Het lamsrack heeft een heerlijk vetlaagje dat zich duidelijk aftekent en loslaat. Mede dankzij het vet heeft het zijn sappigheid bewaard. Ook voor mijn zwangere vriendin is het meer doorbakken gedeelte een waar genot op een bord.

Ook op dag twee is bewezen dat je een goed stuk vlees niet zo snel kunt verpesten als het spul van de supermarkt. Nu op zoek naar een goed recept voor dag 3!

Dag 3

the roast roomOp dag 3 nodigde Martijn ons uit om ook mee te eten, hij had nog steaks en runderribs liggen.
De steaks werden gebakken op de BBQ en hadden alleen een snufje keltisch zeezout en peper om ze op smaak te brengen. Wat hebben we daarvan zitten smullen, ik denk eerlijk gezegd dat dat de beste steak was die ik in tijden gegeten heb! Boordevol smaak en super mals. Die lust ik elke dag wel.
Daarbij nog de runderibs uit de oven, 2 heerlijke salades en een mandje brood. Dat brood hebben we amper aangeraakt; zo lekker was het vlees!

Oh en na; ijs! en aardbeien met slagroom yumyumyum. Goed gezelschap en goed eten.. de perfecte avond!

 

 

 


In samenwerking met Tijn Buschman.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Gisteren weer heerlijk gegeten bij @___lavash___ . Samen met familie deze keer genoten van een Turks ontbijt. 😍 zo lekker!! Er was ook brood, simit en croissants, maar dat paste niet meer op de foto 😋.
Mocht je in of in de buurt van Eindhoven wonen/zijn dan is dit echt een aanrader 🙌.
.
#ontbijt #breakfast #turks #turkish #turksontbijt #turkishbreakfast #sucukluyumurta #patatesli #frietjes #feta #sigaraböreği #thee #tea #omelet #yumurta #eindhoven #lavash #foodquotsnl
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten, ideetje voor dit weekend? 😏.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
.
#twix #twixcake #snack #treat #snoepen #koffietijd #chocolade #chocolate #karamel #caramel #cake #makkelijkensnel #lekkerensimpel #foodie #foodblog #foodphoto #foodquotesnl
  • Heb je nog een chocoladeletter "over"? Ik maakte van 1 chocoladeletter deze chocoladereepjes. 1 naturel, 1 met walnoten, 1 met rozijnen en 1 met discodip. Yum! 😍.
.
#chocolate #chocolade #chocoladereep #chocoladeletter #snack #snoepen #treat #allesmetmate #koffietijd #ishetalkoffietijd #foodie #nowaste #foodquotesnl
  • Deze romige broccolisoep met dille is ongelofelijk lekker! 😍 🙌 Veel lekkerder dan de standaard brocollisoep én met een geheim ingrediënt 😏.
.
Directe link naar recept in bio.
.
#soup #soep #broccoli  #broccolisoup #broccolisoep #lunch #voorgerecht #paleo #lactosevrij #health #healthy #healthyfood #gezond #gezondeten #foodie #foodquotesnl
  • Gisteren kocht ik bij het groentewinkeltje om de hoek al dit lekkers! 😍 worden jullie er ook altijd zo vrolijk van?
De rabarber verbaasde mij ook.. hij verzekerde me echter dat deze écht lekker is. Ik hoop het! Onwijs fan van rabarber 🙌❤️.
.
#fruit #groenteboer #groentewinkel #gezondsnoepen #spuitjes #brusselsprouts #mango #ananas #pineapple #sinaasappel #peren #pears #appels #appeltjevoordedorst #rabarber #rhubarb #foodie #foodquotesnl
  • Op zoek naar een lekker ontbijtreceptje? 😍 Maak dan eens deze cacao puffs!
Ze lijken verdacht veel op de ontbijtgranen die ik vroeger heel af en toe kreeg, maar dan zijn deze stukken gezonder! Enne; maak een voorraadje voor in de vriezer. Deze wil je namelijk blijven eten!
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
.
#cacaopuffs #cacao #chocolade #chocolate #paleo #glutenvrij #glutenfree #ontbijt #breakfast #gezond #gezondeten #health #healthyfood #foodphotography #foodquotesnl
  • Deze avond at ik deze heerlijke maaltijd 👆. Manlief at niet mee; dus het was weer tijd voor bloemkoolrijst! 😍 perfect met biefstuk en groenten in een heerlijke saus. Oh en een comfortabele fluffy trui 🙌❤️.
.
.
#paleo #paleodinner #paleofood #health #healthy #healthyfood #bloemkoolrijst #cauliflowerrice #gezond #gezondeten #foodie #foodquotesnl
  • Deze hartige taart met champignons en ui is heerlijk! Door het gebruik van roomkaas is de vulling wordt deze fluweelzacht wat nét dat beetje extra geeft.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
.
#hartigetaart #bladerdeeg #champignons #uien #mushrooms #pie #dinner #diner #overheerlijk #lunch #lekkermeteensalade #wewv #foodquotesnl