Diner Ei Recepten

Spaanse tortilla uit de AutoCook

Spaanse tortilla

Tags:      

Deze Spaanse tortilla maken we in de AutoCook van Bosch. Met een flinke groene salade en een stokbroodje erbij heb je zo een heerlijke en snelle maaltijd op tafel staan voor 4 personen. Het perfecte maaltje op een zomerse avond. (ook op een Nederlandse zomerse avond 😉 )

Alweer een paar maanden geleden overleed mijn slowcooker die ook een stoomfunctie had. Deze gebruikte ik regelmatig voor verschillende gerechten en was een fijne keukenhulp. Toen er op een dag een flinke brandlucht vanaf kwam heb ik hem maar heel snel buiten gezet… en ook niet meer naar binnen gehaald.
Toen ik enkele weken daarna de mogelijkheid kreeg om de Bosch AutoCook te testen stond ik daar meteen om te springen! Want ik had dit apparaat al meerdere keren bekeken in mijn zoektocht naar de perfecte vervanging van mijn vorige keukenhulp.

De AutoCook van Bosch heeft maar liefst 50 (!!) verschillende bereidingsprogramma’s, denk aan; bakken, braden, stomen, stoven, pasta, jam, yoghurt, frituren en nog veel meer. Echt te veel om op te noemen dus!

Vandaag wil ik je laten zien dat je met de AutoCook een heerlijke maaltijd op tafel kunt zetten zónder veel moeite maar met veel smaak! Vandaag heb ik gekozen voor een heerlijke Spaanse tortilla die perfect is op elke zomerse avond.
Als je een drukke dag hebt gehad heb je meestal geen zin om ook nog eens uren in de keuken te staan. Met enkel wat snijwerk en even bakken zet je dit lekkers zo op tafel!

Spaanse tortilla

Het receptje voor de tortilla komt uit het receptenboek dat je bij het apparaat geleverd krijgt. Uiteraard geef ik er mijn eigen twist aan.

Ingrediënten Spaanse tortilla, voor 4 personen
– 600 gr aardappelen, geschild en in blokjes van ongeveer 1 cm
– 1 ui, gesnipperd
– 5 el olijfolie
– 6 eieren
– 25 gr bieslook, fijn gehakt
– 80 gr geraspte kaas, naar keus; ik gebruikte belegen kaas
– 1 tl paprikapoeder
– zout en peper

Bereiding

Doe de aardappelblokjes met 3 el olijfolie in de AutoCook-pan. Breng op smaak met een flinke snuf zout en peper.

Stel het baking programma in, selecteer medium en druk op start. (dit programma duurt in totaal 40 minuten)
Doe het deksel dicht en laat de aardappels 10 minuten bakken.

Doe na 10 minuten het deksel open en doe de ui erbij.
Laat met de deksel open 10 minuten bakken terwijl je regelmatig roert.

Klop ondertussen de eieren los.

Voeg de bieslook, kaas, paprikapoeder en zout en peper en roer nog eens goed door.

Voeg vervolgens (nadat de uien 10 minuten hebben gebakken) de resterende 2 el olijfolie toe en roer door.

Voeg vervolgens het eimengsel toe, sluit het deksel en laat nog 20 minuten bakken.

 

En nu heb je dus 20 minuten.
In die tijd maak je met gemak een frisse groene salade (ik maakte deze met sla, komkommer uit eigen tuin, tomaat en wortel).
Serveer eventueel met stokbrood en een tapenade en het feest is helemaal compleet. Wedden dat iedereen zal smullen?!

Spaanse tortilla

    reactie

  • […] maakte dit recept in mijn grootste nieuwe vriend; de AutoCook van Bosch. Al eerder maakte ik er deze Spaanse tortilla in en die was heerlijk. Toen ik aan het nadenken was over een tweede recept wist […]

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze overheerlijke pastasalade met kip, groene asperges en (zelfgemaakte) pesto is perfect op de warmere dagen die er nu weer aankomen 🙌.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Dit 👆dames en heren is echt hemels! Oosterse zalm met een frisse salade; om je vingers bij af te likken 🙌❤️. Een receptje dat ik ontwikkelde voor paleo.nl.
Zie stories voor de link!
  • Oh my.. het recept voor dé lekkerste cake met aardbeien staat nu online!! 🍓geloof mij: die wil je zo snel mogelijk een keer maken 🙌.
Link naar het recept in m'n bio!
  • The 🥑 struggle is real! 😂
  • Met maar 3 ingrediënten (ok en peper & zout) zet je deze aubergine lasagne op tafel. Heerlijk als bijgerecht!
🍆 1 op de 10 Nederlanders eet wel eens aubergine... laten we daar wat aan veranderen!
Recept staat op m'n website 🙌
  • Vorige week dronk ik een overheerlijke guilty koffie met stroopwafel bij @theoatmealbar 😍. Je leest (en ziet) nu meer over deze hotspot in Eindhoven op m'n website!
Directe link naar artikel in bio & stories 🙌
  • Vorige week na een lang wel/niet spelletje in m'n hoofd tóch maar een donut gekocht. 🍩 Neem ik een hap... blijkt ie gevuld te zijn met een rare crème 🤦‍♀️ YUCK! Haha dus bij twijfel niet altijd doen!