Ei Groenten Recepten

Quiche met broccoli, paprika en vegetarische spekjes

quiche met broccoli

Tags:   

Quiche is zo’n gerecht wat ik zelf onwijs lekker vind. FACT: het allereerste recept dat ik leerde om te koken was quiche! Ik had van mijn ouders een kookboek voor kinderen gekregen (eerlijk is eerlijk, ik heb geen idee meer hoe oud ik was, dus mam: als je dit leest; weet jij het nog?) en deze quiche was het eerste recept dat ik zo lekker vond dat ik het uiteindelijk helemaal uit mijn hoofd kende. Er stond wel meer lekkers in, maar deze was toch echt favoriet.

De quiche die ik vroeger altijd maakte was de klassieke quiche Lorraine. Maar tegenwoordig kies ik vaker voor recepten zonder varkensvlees, mede omdat mijn man geen varken eet. De vegetarische spekjes zijn overigens รฉcht heel erg lekker! En als jij geen probleem hebt met varkensvlees dan kun je uiteraard ook spekblokjes gebruiken. (Bak deze dan wel even uit voordat je ze toevoegt aan de quiche)

Maar goed… genoeg gekletst! Laten we de keuken induiken ๐Ÿ™‚

quiche met broccoli

Ingrediรซnten, voor 3-4 personen
– 1 rol quichedeeg, tante fanny
– 250 gr broccoli
– 1 rode paprika
– 1 gele paprika
–ย 125 gr vegetarische spekjes
–ย 5 eieren
– 250 ml kookroom
– 1 volle hand geraspte kaas
– 1 tl oregano
– 1 tl basilicum

 

Bereiding
Breng een ruime pan met water aan de kook. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en kook deze beetgaar met een snuf zout.
Laat goed uitlekken.

Maak de paprika’s schoon en snijd in dunne reepjes.

Haal het deeg uit de koelkast en laat even op temperatuur komen.
Leg het deeg met het bakpapier in de ronde bakvorm.

Verdeel de broccoli, paprikaย en spekjes over de bodem.

Kluts de eieren en kookroom. Voeg de geraspte kaas, oregano, basilicum en een snuf zout en peper toe en meng goed door.
Schenk dit over de groenten in de quiche.

Bak de quiche 35-45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

 

TIP: Serveer de quiche met een frisse groene salade erbij.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Zo, ik blijf nog even in het zoete sfeertje met deze kokosbollen ๐Ÿ˜๐Ÿ™Œ gebakken in de airfryer!
Deze testte ik voor @theamazingkitchen (de website die ik samen met mijn moeder run) en je vindt het daar nu online! Ik zal zo de link in mโ€™n stories delen ๐Ÿ‘
  • Yes ๐Ÿ™Œ voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker ๐Ÿ˜.
.
De directe link naar het recept staat in mโ€™n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart ๐Ÿ˜ , ik denk dat ik nog een stukje pak ๐Ÿ˜
  • Wow! ๐Ÿ˜ Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! โค๏ธ
  • Deze pizza met halloumi รจn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in ๐Ÿ•dan moet je zeker deze maken ๐Ÿ™Œ! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in mโ€™n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit ๐ŸŽ๐Ÿ๐ŸŠ๐Ÿ†๐Ÿฅ•๐Ÿฅ’. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken ๐Ÿ˜‚.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! ๐Ÿ™Œ ๐Ÿ˜ โค๏ธDeze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediรซnten voor nodig ๐Ÿ™Œ.
Directe link naar recept in m'n bio.