Diner Recepten Vlees

Zomers stoofpotje met cider

Zomers stoofpotje met cider

Tags:    

Als ik zomer zeg dan denk je niet zo snel aan stoofvlees toch? Maar met dit zomers stoofpotje met cider laat ik je zien dat je ook in de zomer kunt genieten van heerlijk stoofvlees!

Wij (manlief en ik) zijn echt groot fan van stoofvlees, als het aan ons ligt eten we dit dan ook elke week. Dat gebeurd over het algemeen niet, maar wellicht met deze versie dus wel wat vaker als het warm is. Want dit stoofpotje voelt echt een stuk lichter dan de versies die ik in de winter maak.

Ik maakte dit recept in mijn grootste nieuwe vriend; de AutoCook van Bosch. Al eerder maakte ik er deze Spaanse tortilla in en die was heerlijk. Toen ik aan het nadenken was over een tweede recept wist ik eigenlijk al vrij snel dat dat een stoofpotje moest zijn.
En ik kan je vertellen: de AutoCook heeft echt bewezen dat hij kan wat ‘ie belooft! Wat ik zo fijn vind is dat je hierin ook het vlees kunt aanbraden. In mijn vorige (overleden) slowcooker moest ik het vlees eerst in een gewone pan aanbakken.. extra afwas dus. Maar nu met de AutoCook hoeft dat dus niet meer! Je bakt je vlees aan in de pan, voegt kruiden etc toe en blust het vervolgens af. Je sluit de deksel en 2,5 uur later is het klaar.

De test is dan natuurlijk ook vooral of het vlees na die 2,5 uur ook écht mals is. Ja dus! Na 2,5 uur was de saus lekker ingekookt en het vlees super mals. Hoe fijn is dat?! Binnen 2,5 uur perfect stoofvlees!

Zomers stoofpotje met cider

Door de groenten pas een half uur voor het einde toe te voegen blijven deze lekker vers en knapperig.
Ook lekker: voeg ook een rode paprika toe.

Dit stoofpotje is heerlijk met een frisse groene salade, rijst, aardappelen of friet ernaast.

Ingrediënten, voor 2-3 personen
– klontje boter
– 350 gr stooflappen (rund)
– 1 grote ui
– 2 volle el tomatenpuree
– 1,5 tl Zwolsche stoof kruiden (by Jonnie Boer)
– 330 ml cider (ik gebruikte Magners Original Cider)
– 650 ml groentebouillon
– 2 laurierblaadjes
– 1 gele courgette
– 1 groene courgette (of 2 groene)
– 250 gr champignons

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2,5 cm.
Maak de ui schoon en snijd in halve ringen.

Doe een klontje boter in de AutoCook en stel het stew programma in, selecteer long en druk op start.
Voeg, zodra de boter gesmolten is, het vlees toe met een flinke snuf zout en peper en braad het vlees bruin.

Voeg de ui toe en bak enkele minuten mee.

Voeg tomatenpuree en Zwolsche stoofkruiden toe en bak nog 2-3 minuten.

(heeft het signaal nog niet geklonken, beëindig dan handmatig deze fase. Dat was bij mij namelijk wel het geval)

Blus het vlees af met cider en bouillon en voeg de laurierblaadjes toe.
Sluit het deksel en stel de timer in op 2 uur en 30 minuten. Druk op start.

Snijd ondertussen de courgettes in halve maantjes en de champignons in vieren.

Open na 2 uur het deksel, voeg de groenten toe en roer er doorheen.
Sluit het deksel en laat nog 30 minuten stoven.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • YUM!! ik maakte deze cake met chocolade kruidnoten ❤️ zo lekker!! En Ik vind dus dat patroontje in de cake ook meteen zo leuk 🙌 (lijkt bijna wel op een luipaard print).
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!