Groenten Recepten

Simpele aubergine lasagne

Tags:   

Dit is echt de aller-aller-allermakkelijkste aubergine lasagne! Zo makkelijk dat iedereen het kan maken. Ja, ook als je iemand bent met 2 linkerhanden in de keuken.

Makkelijk, snel en vol smaak dat zijn toch de perfecte steekwoorden voor een receptje? Oh en dan vergeet ik bijna te vermelden dat je maar 3 ingrediënten nodig hebt om dit te kunnen maken (en peper en zout, maar die tel ik even niet mee).
Deze aubergine lasagne is heerlijk als lunch maar ook als bijgerecht.

De aubergine voor dit receptje heb ik gekregen, wat blijkt namelijk; maar 1 op de 10 Nederlanders eet wel eens aubergine. 1 op de 10?! Hoezo zo weinig? Haha toen ik dat las was ik echt een beetje flabbergasted hoor… want hier staat de aubergine minimaal 1 keer per week op het menu.
En jij, eet jij regelmatig aubergine of hoor je eerder bij de 90%?

Aubergine lasagne

Ingrediënten
– 1 aubergine
– 8 tl tomatensaus
– 4 el geraspte kaas
– Zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.

Snijd de aubergine in plakken van 1 cm dikte. We gebruiken 4 plakken in dit recept.

Verhit een grillpan op hoog vuur.

Leg de aubergineplakken in de grillpan en bestrooi royaal met zout en peper. Grill beide zijdes ongeveer 2/3 minuten.

Leg een plak aubergine op de bakplaat en verdeel er 2 tl tomatensaus over, bestrooi met 1 el geraspte kaas.

Leg de volgende plak erop en verdeel weer dezelfde hoeveelheid tomatensaus en kaas erover.

Maak met de resterende ingrediënten nog zo’n stapeltje.

Bak de aubergine lasagne 15 minuten in de voorverwarmde oven.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • YUM!! ik maakte deze cake met chocolade kruidnoten ❤️ zo lekker!! En Ik vind dus dat patroontje in de cake ook meteen zo leuk 🙌 (lijkt bijna wel op een luipaard print).
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!