Groenten Recepten

Simpele aubergine lasagne

Tags:   

Dit is echt de aller-aller-allermakkelijkste aubergine lasagne! Zo makkelijk dat iedereen het kan maken. Ja, ook als je iemand bent met 2 linkerhanden in de keuken.

Makkelijk, snel en vol smaak dat zijn toch de perfecte steekwoorden voor een receptje? Oh en dan vergeet ik bijna te vermelden dat je maar 3 ingrediënten nodig hebt om dit te kunnen maken (en peper en zout, maar die tel ik even niet mee).
Deze aubergine lasagne is heerlijk als lunch maar ook als bijgerecht.

De aubergine voor dit receptje heb ik gekregen, wat blijkt namelijk; maar 1 op de 10 Nederlanders eet wel eens aubergine. 1 op de 10?! Hoezo zo weinig? Haha toen ik dat las was ik echt een beetje flabbergasted hoor… want hier staat de aubergine minimaal 1 keer per week op het menu.
En jij, eet jij regelmatig aubergine of hoor je eerder bij de 90%?

Aubergine lasagne

Ingrediënten
– 1 aubergine
– 8 tl tomatensaus
– 4 el geraspte kaas
– Zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.

Snijd de aubergine in plakken van 1 cm dikte. We gebruiken 4 plakken in dit recept.

Verhit een grillpan op hoog vuur.

Leg de aubergineplakken in de grillpan en bestrooi royaal met zout en peper. Grill beide zijdes ongeveer 2/3 minuten.

Leg een plak aubergine op de bakplaat en verdeel er 2 tl tomatensaus over, bestrooi met 1 el geraspte kaas.

Leg de volgende plak erop en verdeel weer dezelfde hoeveelheid tomatensaus en kaas erover.

Maak met de resterende ingrediënten nog zo’n stapeltje.

Bak de aubergine lasagne 15 minuten in de voorverwarmde oven.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.