Recepten Zoet

Aardbeiencake

Aardbeiencake

Tags:  

Deze superlekkere aardbeiencake bakte ik afgelopen weekend en ik dacht; laat ik dit recept maar snel met jullie delen nu er nog aardbeien uit Nederland te verkrijgen zijn.

De cake die ik bakte was dezelfde dag al helemaal op… oeps..  Maar nu hadden we ook wel familie uitgenodigd om mee te snoepen hoor! Alhoewel wij ook die cake met z’n tweeën makkelijk soldaat hadden kunnen maken 😉 Ondertussen staat de cake alweer op het verlanglijstje om weer te maken. Maar dan dus wel echt alleen als we bezoek krijgen!

De aardbeien doen het echt onwijs goed in deze cake. Lekker vol en zoet van smaak zijn ze toch echt het aller-aller-allerlekkerst!

Aardbeiencake

Ingrediënten (ongeveer 9 stukken)
– 150 gr roomboter, op kamertemperatuur
– 150 gr suiker
– 3 eieren, op kamertemperatuur
– 150 gr zelfrijzend bakmeel
– 300 gr aardbeien
– 2 el amandelschaafsel
– 1 el suiker

 

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Zet een rechthoekige bakvorm klaar met een vel bakpapier. (mijn bakvorm is ongeveer 25 bij 15 cm)

Mix de roomboter en suiker tot dit een romige massa is.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix tussendoor tot ze helemaal opgenomen zijn.

Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en mix tot een egaal beslag.

Stort het beslag in de bakvorm en gebruik een spatel of bolle kant van een lepel om het beslag te verdelen.

Snij de kroontjes van de aardbeien en snij ze vervolgens doormidden.
Leg de aardbeien (met de snijkant naar beneden) in het beslag.

Verdeel hier overheen het amandelschaafsel en besprenkel met de suiker.

Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in 60 minuten gaar.

(doe na 60 minuten een test met een sateprikker, komt deze schoon uit de cake? Dan is deze gaar)

Laat de cake ongeveer 10 minuten afkoelen voordat je deze uit de bakvorm haalt.

Aardbeiencake

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • YUM!! ik maakte deze cake met chocolade kruidnoten ❤️ zo lekker!! En Ik vind dus dat patroontje in de cake ook meteen zo leuk 🙌 (lijkt bijna wel op een luipaard print).
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!