Recepten Zoet

Aardbeiencake

Aardbeiencake

Tags:  

Deze superlekkere aardbeiencake bakte ik afgelopen weekend en ik dacht; laat ik dit recept maar snel met jullie delen nu er nog aardbeien uit Nederland te verkrijgen zijn.

De cake die ik bakte was dezelfde dag al helemaal op… oeps..  Maar nu hadden we ook wel familie uitgenodigd om mee te snoepen hoor! Alhoewel wij ook die cake met z’n tweeën makkelijk soldaat hadden kunnen maken 😉 Ondertussen staat de cake alweer op het verlanglijstje om weer te maken. Maar dan dus wel echt alleen als we bezoek krijgen!

De aardbeien doen het echt onwijs goed in deze cake. Lekker vol en zoet van smaak zijn ze toch echt het aller-aller-allerlekkerst!

Aardbeiencake

Ingrediënten (ongeveer 9 stukken)
– 150 gr roomboter, op kamertemperatuur
– 150 gr suiker
– 3 eieren, op kamertemperatuur
– 150 gr zelfrijzend bakmeel
– 300 gr aardbeien
– 2 el amandelschaafsel
– 1 el suiker

 

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Zet een rechthoekige bakvorm klaar met een vel bakpapier. (mijn bakvorm is ongeveer 25 bij 15 cm)

Mix de roomboter en suiker tot dit een romige massa is.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix tussendoor tot ze helemaal opgenomen zijn.

Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en mix tot een egaal beslag.

Stort het beslag in de bakvorm en gebruik een spatel of bolle kant van een lepel om het beslag te verdelen.

Snij de kroontjes van de aardbeien en snij ze vervolgens doormidden.
Leg de aardbeien (met de snijkant naar beneden) in het beslag.

Verdeel hier overheen het amandelschaafsel en besprenkel met de suiker.

Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in 60 minuten gaar.

(doe na 60 minuten een test met een sateprikker, komt deze schoon uit de cake? Dan is deze gaar)

Laat de cake ongeveer 10 minuten afkoelen voordat je deze uit de bakvorm haalt.

Aardbeiencake

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.