Reviews

De Yoga Keuken

de yoga keuken

Tags:   

Deze review is geschreven door Shirin van Afslank Buddy

Wat een prachtig boek was het eerste wat er in mij opkwam toen ik het boek De Yoga Keuken binnen kreeg. De lichte voorkant met de zoete aardappel zorgt voor een mooie moderne opslag. Eenmaal binnenin vind je maar liefst 100 Vegetarische gerechten.  Al deze gerechten zijn gecreëerd door Kimberly Parson.

Hoewel het boek de yoga keuken heet betekend het niet dat je yoga hoeft te beoefenen om te mogen genieten van de  recepten die in dit boek staan. Het is, zo schrijft Kimberly, voor iedereen die zijn of haar geest in balans wilt brengen en zijn of haar lichaam energie wilt geven.

de yoga keuken

De opbouw

Het boek bestaat uit 7 verschillende hoofdstukken die geheel in eigen thema’s zijn ingedeeld. Je hebt bijvoorbeeld het hoofdstuk Aarden, Voeden en Kalmeren.

De recepten die je onder de verschillende hoofdstukken vindt doen dus mentaal en fysiek ook echt wat voor je. Zo zul je van de recepten uit het hoofdstuk kalmte sneller gefocust en kalm worden maar door de gerechten uit het hoofdstuk voeden je juist weer geliefd, gevoed, jong en vernieuwd gaat voelen.

Een leuke en vooral andere manier om met eten om te gaan!

De recepten

De recepten zijn dus allemaal vegetarisch en zijn daarnaast ook nog vrij van gluten en geraffineerde suikers. Ik kan je vertellen dat je zeker niet ongezonder zal worden van de recepten uit dit boek!

De recepten zijn ook allemaal verschillend, zo heb je; smoothies, koekjes, warme maaltijden en ontbijtjes. Maar ook recepten voor thee en pindakaas.  Je kunt met dit boek dus echt alle kanten op. De leidende draad is toch wel dat het erg gezond is als je je lichaam uitermate goed voedt qua voedingstoffen.

Persoonlijk vind ik alleen wel dat de meeste recepten uit ontzettend veel ingrediënten bestaan,  dit kan de prijs per gerecht behoorlijk opdrijven. Daarnaast zijn veel van die ingrediënten ook niet heel standaard en dat betekend dat je misschien wel even opzoek moet gaan voordat je alles in huis hebt.

De foto’s bij de recepten zijn overigens echt een lust voor het oog. Prachtige foto’s die minimalistisch en natuurlijk zijn. Het eten spreekt echt voor zich op deze foto’s.

de yoga keuken

Uitproberen

Ik besluit een klein receptje uit te proberen waarvan ik denk dat ik daar ook de rest van mijn gezin blij mee maak. Het wordt de Cacao-room smoothie uit het hoofdstuk Kalmeren.

In de winkel haal ik;

 • 1 El Rauwe cacao
 • 2 bananen
 • 1 tl gemalen Kaneel
 • 500 ml ongezoete amandelmelk

Eigenlijk moest er ook nog hennep-eiwitpoeder in, maar dat heb ik weg gelaten.

Vervolgens moeten deze ingrediënten samen 2 tot drie minuten in de blender en al snel heb ik ook mooie romige chocolade achtige vloeistof die veel weg heeft van een gezonde chocomelk. En zoals ik al verwachte zijn mijn twee kinderen er direct fan van!

Kopen of niet kopen?

Ben jij iemand die van lekker en echt gezond eten houdt? Vind je het leuk om nieuwe dingen te maken die gezond en lekker zijn? En wil je daar best even voor in de keuken staan? Dan is dit boek echt wat voor jou. Het is echter geen boek voor iemand met een klein budget die snel wat eten op tafel wil hebben staan. Al met al vind ik het een leuk boek maar weet ik niet zeker of ik hem zelf gekocht zou hebben.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Eat the 🌈 rainbow! Ik hou wel van een goede salade als lunch, geen verrassing toch? Deze kleurrijke salade met roodlof, appel en mosterd vinaigrette js echt een feestje om te eten 🙌; zo lekker!!
Het receptje staat online, zodat je deze ook snel een keer kunt maken.
.
Link in bio en stories. 
#salade #lunch #lunchenzonderboterham #eattherainbow
 • Je lunchbox vullen is wat mij betreft serious business (haha... kijk mij eens serieus kijken dan 😅)! Maar hé, met een goedgevulde lunchbox heb je weer een heerlijke maaltijd om naar uit te kijken. Kan ik je meteen verklappen dat ik achter de schermen met iets héél leuks bezig ben 😍. Wat, zoals je vast al kunt raden, alles te maken heeft met lekker en gezond lunchen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#lunch #lunchbox #lunchboxideas #bohotiffin #salade #salad #gezond #gezondeten #gezondlunchen #lunchen #lekkerengezond #health #healthy #healthyfood #paleo #itsme #lunchprep #groenten #groentenindehoofdrol #spinaziesalade #spinachsalad #foodie #indekeuken #foodquotesnl
 • Als je nou echt zin hebt in een zomers ontbijtje dan moet je echt eens deze watermeloen pizza maken! 🍉🙌❤️ overheerlijk, gezond en echt een lust voor het oog.
Dit lekkere receptje ontwikkelde ik voor paleo.nl en vind je daar op de website.
#watermeloen #pizza #ontbijtpizza #paleo
 • Heb je al gezien dat deze veel te lekkere chocolate chip cupcakes sinds vanochtend online staan?! Met een twist want ze zijn gemaakt met vanille yoghurt 🙌. Dus als je zin hebt om wat lekkers te bakken.... deze zijn echt een aanrader ❤️!
.
Link in bio en stories.
.
#cupcakes #chocolatechipcupcakes #yoghurt #vanilleyoghurt
 • Ienemienemutte 🍎🍓🍉🍒. Gisteren ging manlief boodschappen doen en kwam terug met al dit lekkere rode fruit, he knows me so well! ❤️ zo lekker.
.
Wat is jouw favoriet?
.
#watermeloen #kersen #appels #aardbeien #snoepen
 • ‘I haven’t been everywhere but it’s on my list’ 🚐🗺 deze vakantie in het zuid-westen van Amerika en rondreizen met de camper behoort toch wel tot 1 van de tofste vakanties tot nu toe ❤️🙌. Vooral door de vrijheid die we hebben ervaren door met een camper te reizen.
Dit is in Death Valley... alleen op de wereld.
.
Wat was jouw tofste vakantie tot nu toe?.
.
#deathvalley #camperreis #alleenopdewereld
 • Is het al tijd voor de vrijmibo?! 🎉 ja? Heb je dan ook iets lekkers zoals deze ovenbitterballen van @vandobbennl ? Want die kunnen toch niet ontbreken bij een feestje 🙌.
Ik deed een onderzoekje naar de favoriete dip Nederland (aka mijn volgers) en het resultaat staat nu online.
Wat denk jij dat de nummer 1 is?
.
Link in bio en stories.
.
#ovenbitterballen #vandobbenoven #vrijmibo #bitterballen
 • Zo, ik heb net boodschappen in huis gehaald voor een kookdagje! Vandaag op de planning; 7 recepten 🙌💪🙌, niet voor mezelf maar een leuke opdracht.
Volgende week ook weer koken en fotograferen maar dan wél voor een eigen project 😍! Maar nu eerst deze toffe opdracht afronden!
#receptontwikkeling #fotografie #foodfotografie #zzper #foodie #boodschappen