Reviews

De Yoga Keuken

de yoga keuken

Tags:   

Deze review is geschreven door Shirin van Afslank Buddy

Wat een prachtig boek was het eerste wat er in mij opkwam toen ik het boek De Yoga Keuken binnen kreeg. De lichte voorkant met de zoete aardappel zorgt voor een mooie moderne opslag. Eenmaal binnenin vind je maar liefst 100 Vegetarische gerechten.  Al deze gerechten zijn gecreëerd door Kimberly Parson.

Hoewel het boek de yoga keuken heet betekend het niet dat je yoga hoeft te beoefenen om te mogen genieten van de  recepten die in dit boek staan. Het is, zo schrijft Kimberly, voor iedereen die zijn of haar geest in balans wilt brengen en zijn of haar lichaam energie wilt geven.

de yoga keuken

De opbouw

Het boek bestaat uit 7 verschillende hoofdstukken die geheel in eigen thema’s zijn ingedeeld. Je hebt bijvoorbeeld het hoofdstuk Aarden, Voeden en Kalmeren.

De recepten die je onder de verschillende hoofdstukken vindt doen dus mentaal en fysiek ook echt wat voor je. Zo zul je van de recepten uit het hoofdstuk kalmte sneller gefocust en kalm worden maar door de gerechten uit het hoofdstuk voeden je juist weer geliefd, gevoed, jong en vernieuwd gaat voelen.

Een leuke en vooral andere manier om met eten om te gaan!

De recepten

De recepten zijn dus allemaal vegetarisch en zijn daarnaast ook nog vrij van gluten en geraffineerde suikers. Ik kan je vertellen dat je zeker niet ongezonder zal worden van de recepten uit dit boek!

De recepten zijn ook allemaal verschillend, zo heb je; smoothies, koekjes, warme maaltijden en ontbijtjes. Maar ook recepten voor thee en pindakaas.  Je kunt met dit boek dus echt alle kanten op. De leidende draad is toch wel dat het erg gezond is als je je lichaam uitermate goed voedt qua voedingstoffen.

Persoonlijk vind ik alleen wel dat de meeste recepten uit ontzettend veel ingrediënten bestaan,  dit kan de prijs per gerecht behoorlijk opdrijven. Daarnaast zijn veel van die ingrediënten ook niet heel standaard en dat betekend dat je misschien wel even opzoek moet gaan voordat je alles in huis hebt.

De foto’s bij de recepten zijn overigens echt een lust voor het oog. Prachtige foto’s die minimalistisch en natuurlijk zijn. Het eten spreekt echt voor zich op deze foto’s.

de yoga keuken

Uitproberen

Ik besluit een klein receptje uit te proberen waarvan ik denk dat ik daar ook de rest van mijn gezin blij mee maak. Het wordt de Cacao-room smoothie uit het hoofdstuk Kalmeren.

In de winkel haal ik;

 • 1 El Rauwe cacao
 • 2 bananen
 • 1 tl gemalen Kaneel
 • 500 ml ongezoete amandelmelk

Eigenlijk moest er ook nog hennep-eiwitpoeder in, maar dat heb ik weg gelaten.

Vervolgens moeten deze ingrediënten samen 2 tot drie minuten in de blender en al snel heb ik ook mooie romige chocolade achtige vloeistof die veel weg heeft van een gezonde chocomelk. En zoals ik al verwachte zijn mijn twee kinderen er direct fan van!

Kopen of niet kopen?

Ben jij iemand die van lekker en echt gezond eten houdt? Vind je het leuk om nieuwe dingen te maken die gezond en lekker zijn? En wil je daar best even voor in de keuken staan? Dan is dit boek echt wat voor jou. Het is echter geen boek voor iemand met een klein budget die snel wat eten op tafel wil hebben staan. Al met al vind ik het een leuk boek maar weet ik niet zeker of ik hem zelf gekocht zou hebben.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Zin om wat lekkers te maken deze zondag? Dan zijn deze amandel-kokos bonbonnetjes een aanrader 🙌😍 een gezondere keuze en onwijs lekker! Ze passen perfect binnen de paleo levensstijl.
.
Directe link naar recept in bio.
.
#amandel #kokos #bonbons #snack #treat #paleo #paleosnack #health #healthy #healthyfood #gezonderekeus #gezond #gezondeten #glutenvrij #snoepen #snoepje #foodie #zondagbakdag #foodquotesnl
 • --YUMYUM – Deze nieuwe snoepjes van HARIBO bevatten 30% minder suiker, maar smaken zoals ze horen te smaken! Net zo lekker! Een handje van 6 stuks is voor mij precies genoeg om mijn zoete trek te stillen! Mijn favoriete kleur en smaak zijn altijd de rode en groene varianten, heb jij een favoriet?
.
.
#Haribo #HariboMinderSuiker #snoep #snoepen #snoepjes #snoepgoed #candy #pinguin #palmboom #zeester #mindersuiker #sp #foodquotesnl
 • Dit cafeetje in Sausalito was geweldig 🙌! We hadden net 2 uur gefietst, waaronder over de Golden Gate Bridge 🚲 en dit was het eerste cafeetje dat we tegenkwamen. Een echte huisgemaakte blueberry muffin ging er toen wel in 😍.
Ik ben nog steeds bezig met de artikelen over Amerika en ik word elke keer aan zoveel leuke dingen herinnerd dat het 10x zo lang duurt 😅.
.
 #sausalito #sausalitobakery #bakery #bike #opdefiets #goldengatebridge #bikethegoldengate #california #visitcalifornia #america #passionpassport #seetheworld #traveltheworld #explore #travelstoke #doyoutravel #vakantie #cruiseamerica #pacificcoast #theprettycities #instatravel #foodie #foodquotesnl #nooitmeernaarhuis #alwayslookingforfood #blueberrymuffin #muffin
 • Vandaag lunch ik met een heerlijke soep! Perfect als je het mij vraagt 😍. Iets met tomaten en geroosterde knoflook 🙌 ik zal het recept binnenkort met jullie delen!
.
#soep #soup #tomatensoep #tomatosoup #paleo #eatclean #eathealthy #health #healthy #healthyfood #gezond #gezondeten #lunch #lecreuset #mok #woodenspeaker #foodquotesnl
 • Deze paksoisoep met kerrie is niet alleen superlekker, hij is ook gezond én snel te maken. 🙌 perfect als lunch/voorgerecht als je het mij vraagt.
.
Directe link naar recept in bio.
.
#soep #soup #paksoi #paksoisoep #lunch #voorgerecht #groenten #vegetables #vegetarisch #health #healthy #paleo #paleofood #gezond #gezondeten #foodie #foodphoto #feedfeed #f52grams #foodquotesnl
 • Dit soort gerechtjes zijn zo lekker 😍! Deze gevulde zoete aardappelen staan in ons airfryer kookboek samen met veeeeel meer lekkers!
Fijne zondag 😘.
.
#zoeteaardappel #bataat #sweetpotato #kikkererwten #chickpeas #diner #vegetarian #vegetarisch #airfryer #airfryerfans #airfryerrecepten #feedfeed #f52grams #foodquotesnl #paleo #gezond #healthy #healthyfood #gezondeten
 • 🎵 how wood it sound? Nou zo dus! 😍 wij zijn alvast in de stemming aan het komen voor 24 augustus, dan gaan we naar Justin Timerlake 🙌.
En deze woodspeaker helpt ons daar perfect bij! Hoe geweldig tof is deze ook? Wij zijn er helemaal fan van en luisteren nu onze muziekjes zo 😍🎶. Mijn college maakte deze, interesse? Volg @goedhoutwerk op Instagram/Facebook en mail!
(Fijn als je collega’s hebt die zulke fijne en unieke dingen maken).
.
#goedhoutwerk #muziek #music #justintimberlake #woodspeaker #woodenspeaker #versterker #muziekfan #manofthewoods #interieur #interiordesign #interieurstyling #dutchdesign #nospon #heelblijmee #foodquotesnl
 • Deze cashewkoekjes zijn echt ongelofelijk lekker! 😍 een receptje dat ik ontwikkelde voor paleo.nl. Gisteren dacht ik dat ik ze nóg lekkerder kon maken: fail!! 😬 ze waren niet te eten 😅🙈. Ja ook hier gaat wel eens iets mis!
.
Recept voor deze koekjes staat op paleo.nl.
.
#cashew #cashewcookies #cashewkoekjes #koekjes #cookies #paleo #tussendoortje #koffietijd #glutenvrij #lactosevrij #eathealthy #gezond #gezondeten #snack #treat #receptontwikkeling #foodie #foodquotesnl