Recepten Zoet

Appeltaart mugcake

Appeltaart mugcake

Tags:     

Ik ben niet zo’n voorstander om te koken in de magnetron, maar voor deze appeltaart mugcake maak ik af en toe een uitzondering. Het is te leuk om een lekker ontbijtje binnen 2-3 minuten klaar te hebben. Een guilty pleasure dus. Je kunt de ingrediënten in je beker of kom mengen, maar als je de mug cake voor meer personen wilt maken  zou ik het beslag in een (schenk)kan mengen. Je kunt de appelcompote het beste de avond ervoor maken, dan is het de volgende morgen afgekoeld en kan je alles mengen met elkaar.

Appeltaart mugcake

Ingrediënten, voor 2 personen

appelcompote
– 2 appels
– 2 el roomboter
– 2 el rietsuiker
– 0,5 tl kaneelpoeder

cake
– 100 gr (volkoren) zelfrijzend meel
– 50 gr rietsuiker
– 0,5 tl bakpoeder
– 0,5 tl kaneelpoeder
– 1 zakje vanillesuiker
– 1 ei
– 60 ml melk

 

Bereiding
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes.

Doe de appelblokjes samen met de boter, suiker en kaneel in een pannetje en breng dit aan de kook. Laat dan op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
Laat dan afkoelen.

Meng voor de cake alle droge ingrediënten met een vork in een grote kom met elkaar.

Doe dan het ei en de melk erbij en roer tot een beslag.

Voeg nu de afgekoelde appelcompote erdoor.

Giet het beslag in 2 grote bekers of kommen en strooi er nog een klein beetje suiker over.

Zet dan 1 beker/kom ongeveer 2-3 minuten in de magnetron op 900Watt.
De garing is afhankelijk van jouw magnetron, mijn cake was na 2½ minuut gaar.

Bestrooi eventueel nog met wat kaneelpoeder.

Enjoy!

 


Dit recept is geschreven door: Hanneke de Jonge

Bezoek haar website voor nog meer lekkere recepten: Culinea

of volg haar ook op Facebook!

 

    reactie

  • Daniëlle 19 augustus 2017 Beantwoord

    Hier heb ik nu echt zin in! Het lijkt mij echt lekker!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.