Diner Kip Recepten

Pastasalade met pesto en groene asperges

pastasalade groene asperges

Tags:     

Deze pastasalade met (eigengemaakte) pesto, kip én groenten is echt heerlijk! Een ideale maaltijd voor op een zwoele zomeravond (ze komen er weer aan toch?), maar ook net zo goed als het weer wat frisser wordt.

De pesto in dit receptje maken we lekker zelf! Want zelf pesto maken is helemaal niet zo moeilijk en heb je echt zo gedaan. Tegenwoordig hebben wij standaard een basilicumplantje in de keuken staan, dus ik maak regelmatig een pesto of basilicumdressing. Heerlijk!

Eerlijk is eerlijk een pastasalade, of een pastasalade met pesto, (om het even) staat hier niet zo vaak op tafel. Niet dat ik het niet lekker vind.. maar meer omdat ik niet zo super veel pasta’s eet. Ik weet namelijk dat mijn lichaam daar niet super goed op reageert. Dus als het dan een keer op tafel staat kan ik er echt onwijs van genieten!
En die restjes? Die zijn de volgende dag nog lekkerder!

pastasalade groene asperges

Onderstaand recept is voor 3-4 personen.

Ingrediënten pesto
– alle blaadjes van 1 basilicum plantje
– 2,5 el geraspte Parmezaanse kaas
– 3 el pijnboompitten
– 6-7 el olijfolie
– zout en peper

Ingrediënten pastasalade
– 300 gr orecchiette
– bosje groene asperges (ongeveer 350 gram)
– 225 gr doperwten
– 2 kipfilets, in stukken gesneden
– 1 rode (punt)paprika
– 1 tl Italiaanse kruiden

 

Bereiding
Kook de orecchiette in een pan met ruim water en zout beetgaar.
Giet af en besprenkel met wat olijfolie.

Kook ondertussen ook de doperwten beetgaar. Giet af.

Maak ondertussen de pesto; doe alle ingrediënten hiervoor samen in een keukenmachine en mix tot een egale pesto.
Proef en voeg eventueel nog wat extra zout/peper toe.

Snijd de asperges in stukken van ongeveer 3 cm.
Snijd de paprika in dunne reepjes.

Verhit een wok op middelhoog vuur met wat olijfolie.

Voeg de kip, Italiaanse kruiden en een snuf zout en peper toe. Bak, terwijl je regelmatig roert, de kip gaar.

Voeg de in stukken gesneden asperges toe en roerbak ongeveer 3 minuten mee.

Doe dan de paprika reepjes erbij en warm even door. (het is lekker als deze knapperig blijven)

Voeg als laatste de orecchiette en doperwten toe en roer goed door.

Vervolgens voeg je naar smaak de pesto toe. Maak eventueel af met wat extra Parmezaanse kaas en pijnboompitten.

 

pastasalade groene asperges

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.