Paleo Recepten Zoet

Amandel-kokos bonbonnetjes

Amandel-kokos bonbonnetjes

Tags:   

Het is weer eens tijd om een lekker paleo snoepje te delen; deze amandel-kokos bonbonnetjes. Een overheerlijke traktatie bij een kopje koffie of thee.

Krijg je binnenkort bezoek en wil je ze een keer eens wat lekkers én gezonds geven bij de koffie? Dan zijn deze bonbonnetjes echt een aanrader. Omdat ze zoet en omhuld met chocolade zijn heb je helemaal niet het idee dat je nou iets gezonders zit te snoepen. Maar deze variant doet echt niet onder voor de bonbonnetjes die je in de winkel koopt. Eigenlijk vind ik deze zelfs veel lekkerder…Amandel-kokos bonbonnetjes

Met onderstaand recept maak je ongeveer 15 bonbonnetjes, een beetje afhankelijk natuurlijk van hoe groot je ze snijdt.
De vorm die ik gebruikte hiervoor is ongeveer 18 bij 12 cm.

Ingrediënten eerste laag
– 50 gr amandelmeel
– 2 el kokosmeel
– 2,5 el gesmolten kokosolie
– 1 el honing
– 1 el kokosbloesemsuiker
– Snufje zout

Ingrediënten tweede laag
– 45 gr kokosrasp
– 40 gr honing

Ingrediënten omhulsel
– 160 gr extra pure chocolade

 

Bereiding
Bekleed een rechthoekige vorm met bakpapier.

We beginnen met de eerste laag;

Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar.
Voeg vervolgens de natte ingrediënten toe en meng tot een plakkerige massa.

Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel.

Verder met de tweede laag;

Meng beide ingrediënten goed met elkaar.
Lukt het niet goed? Verwarm het dat even in de oven, hierdoor wordt de honing vloeibaarder.

Verdeel het mengsel over de eerste laag in de vorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel.

Zet minimaal 1 uur in de koelkast (of een klein half uurtje in de vriezer) zodat het goed kan uitharden.

Verder met het chocolade omhulsel;

Breek de chocolade in stukken en smelt au-bain-marie.

Haal de vorm uit de koelkast/vriezer en haal de vulling eruit.
Snijd dit in kleine blokjes.

Leg 1 blokje op een klein vorkje en laat in de chocolade zakken.
Haal uit de chocolade en tik enkele keren op de rand (voorzichtig!) om overtollige chocolade eraf te laten druipen.

Leg op een velletje bakpapier.

Herhaal bovenstaande tot je alle bonbonnetjes hebt gemaakt.
Zet in de koelkast om uit te harden.

 

Amandel-kokos bonbonnetjes

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.