Groenten Paleo Recepten Salades

Friszoete rauwkostsalade

friszoete rauwkost

Tags:   

Deze friszoete rauwkostsalade is echt 1 van mijn nieuwe favorieten. Het is zo’n salade die eigenlijk overal lekker bij is. Of het nu bij een AGVtje is of een BBQ; het kan altijd! De restjes zijn perfect om de volgende dag als lunch te eten. Of maak gewoon meteen een dubbele portie, dan weet je zeker dat er iets overblijft 😉

De appel en granaatappelpitjes zorgen echt voor een lekkere verrassing in deze salade. Een beetje zoete crunch die de rauwkostsalade helemaal af maakt. Mocht je trouwens willen, dan maak je dit receptje wellicht nog beter door eigengemaakte mayonaise te gebruiken voor de dressing. Of vervang de mayonaise eens door yoghurt; ook heerlijk!

friszoete rauwkost

Met onderstaand recept maak je een bijgerecht voor 2 personen.

Ingrediënten
– 100 gr spitskool
– 75 gr worteljulienne
– 80 gr bleekselderij (2 stengels)
– 2 bosuitjes
– halve friszoete appel
– 75 gr granaatappelpitjes

Ingrediënten dressing
– 3 el mayonaise
– 1 tl citroensap
– 1 el water
– 1 tl oregano
– zout

 

Bereiding
Maak de bleekselderij schoon en snij in dunne plakjes.

Maak de bosuitjes schoon en snij in dunne ringen.

Snij de appel in kleine stukjes.

Meng spitskool, wortel, bleekselderij, bosui, appel en granaatappelpitjes in een kom door elkaar.

Doe de ingrediënten voor de dressing in een kommetje en klop goed door elkaar.
Schep de dressing door de rauwkost.

Je kunt de salade meteen serveren of in de koelkast bewaren tot gebruik.

friszoete rauwkostsalade

    reactie

  • De Blick Erik 28 augustus 2017 Beantwoord

    Lijkt mij het proberen waard

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.