Hartige snacks Recepten

Broodsticks van speltmeel

Broodsticks van speltmeel

Tags:   

Je kent ze wel deze broodsticks, bij menig restaurant verschijnen ze op tafel, voordat al het “echte” komt, met verschillende soorten dips. Het nadeel is dan dat ze zo lekker zijn dat je maar blijft eten en voor je het in de gaten hebt heb je samen met je gezelschap het hele mandje al weg geknaagd.

Weet je dat het eigenlijk écht ongelofelijk makkelijk is om ze zelf te maken?! Zo kun jij ze ook op tafel zetten bij bijvoorbeeld een feestje, bbq of etentje. Wedden dat ze in de smaak vallen?!

Brood bakken is zo’n ding wat in mijn hoofd echt ongelofelijk moeilijk is. Een uitdaging, iets wat niet meteen goed gaat en waarvoor je echt veel moet oefenen. Daarom doe ik het dus ook eigenlijk echt nooit. Ja ok, ik heb 1 of 2 keer een broodje gebakken met een kant-en-klaar mix, maar dat was het dan ook wel.
Toen ik deze broodsticks op de blog van My happy kitchen zag staan wist ik dat ik deze zou gaan maken voor de foodblogswap. Gewoon om weer eens uit mijn comfortzone te stappen. Enne; ja ze zijn echt ongelofelijk lekker én makkelijk te maken!

Broodsticks van speltmeel

Het originele recept maakt gebruik van bloem, maar dat heb ik vervangen door speltmeel.

Ingrediënten, voor 6 broodsticks
– 150 gr spelmeel
– 2 gr gedroogde gist
– 2 tl oregano (gedroogd)
– 1 el rozemarijn (gedroogd)
– snufje zout
– 1 el olijfolie
– 100 ml lauwwarm water
– grof zeezout

 

Bereiding
Doe het speltmeel en de gist in een kom en mix dit door elkaar.

Voeg alle overige ingrediënten (behalve het grove zeezout) toe en kneed (met de hand of in een keukenmachine met deeghaken) in ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg.

Dek de kom af met een theedoek en laat ongeveer 1 uur rijzen op kamertemperatuur. (het deeg zal verdubbelen)

Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en rol hier de broodsticks van. (dat mag best een beetje rustiek)
Leg de broodsticks op de bakplaat en dek af met de theedoek. Laat 15 minuten staan.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Smeer de broodsticks in met wat water en bestrooi met het grove zeezout.

Bak ze in het midden van de voorverwarmde oven in 12 minuten goudbruin en gaar.

 

Broodsticks van speltmeel

 

    reactie

  • Anne-Marie 30 augustus 2017 Beantwoord

    Oh heerlijk, krijg spontaan zin ze weer te gaan bakken!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.