Kip Lunch Recepten

Kipgyros met tzatziki op zuurdesem

kipgyros zuurdesem

Tags:   

Ben je op zoek naar een lekker lunchgerecht en wil je wel eens wat anders? Maak dan zeker deze kipgyros met tzatziki op zuurdesem eens. Een heerlijk receptje waarvan je eigenlijk alleen maar meer wilt eten!

Ben je zelf niet zo’n fan van brood of mag je bijvoorbeeld geen gluten? Laat het brood dan weg, voeg meer sla en tomaat toe en je hebt een goedvullende salade als lunch. Ook niks mis mee als je het mij vraagt 🙂

kipgyros zuurdesem

Met onderstaande ingrediënten maak je een lunch voor 1 persoon. Het voordeel is dat je waarschijnlijk de ingrediënten voor de marinade van de kip al standaard in huis hebt.

Ingrediënten voor de kip
– 100 gr kipfilet, in reepjes
– 1,5 tl citroensap
– 0,5 teentje knoflook
– 0,5 tl rozemarijn
– 0,5 tl oregano

Ingrediënten tzatziki
– 50 gr skyr (of andere yoghurt)
– 3 cm komkommer
– 0,5 teentje knoflook
– 0,5 tl dille

En verder…
– 2 sneeën zuurdesem of volkorenbrood
– 25 gr sla
– 2 kleine tomaten
– 1/4 komkommer

 

Bereiding
Doe de kip in een schaaltje.
Pers de knoflook hierboven uit en voeg de overige ingrediënten toe. Laat minimaal 30 minuten marineren.

Doe de skyr/yoghurt in een kommetje en pers hier de knoflook boven uit.
Schil de komkommer en haal de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees fijn of rasp het.
Voeg toe aan het kommetje en breng op smaak met peper en zout.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de kip gaar.

Snijd de tomaat en komkommer in plakken.

Leg 2 boterhammen op je bord.
Verdeel hier de sla, tomaat en komkommer overheen. Leg er de kip op en voeg naar smaak tzatziki toe.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • • Counting my blessings •
Vandaag ben ik 2 jaar getrouwd met de leukste en liefste man die ik ooit heb ontmoet ❤️.
Terwijl ik hier zat te genieten van een geweldige zonsondergang in Amerika was ik zo dankbaar!.
✨ Dankbaar dat ik deze geweldige reis kon maken met mijn man.
✨ Dankbaar dat de heftige tijd van de burn-out, waar ik niks meer kon, grotendeels achter me ligt en dat reizen weer kan.
✨ Dankbaar voor alle steun van alle lieve familie en vrienden om me heen.
✨ Dankbaar voor jullie en al jullie lieve reacties 😘
  • Ohh 😍❤️ deze chocolate chip pancakes waren echt héél erg lekker! Met daarbij eindelijk een kop goede koffie. Goed begin van de dag!
  • Dit stukje Amerika; de Horseshoe Bend, maakte echt indruk op me! Een gigantische bocht in de Colorado rivier omgeven door 300 meter hoge wanden.
Daar zit ik dan; 50 cm naar achteren en dan is het 300 meter lager! Nog nooit eerder heb ik zo’n last van hoogtevrees gehad 🙈. Door de zonnebril zie je de paniek in m’n ogen niet én door de zonnebril zie ik de diepte gelukkig niet achter me... 😎.
Vandaag gaan we richting de doorzichtige brug over de Grand Canyon maar of ik daar overheen durf te lopen? 😱😧😅
  • Je kunt er hier in Amerika niet onder uit; kerst komt er aan! Overal hangen versieringen en elke winkel verkoop kerstkoekjes (uiteraard met decoratie). Dit gingerbread mannetje kon in ik San Francisco niet laten liggen. 😍❤️ heerlijk!!
  • Terwijl ik op vakantie ben verschijnen er heerlijke tapasrecepten online! Deze 👆5 staan nu al op je te wachten 😍. Wat is jouw favoriete tapa?
.
Link naar website in bio.
  • Dit 👆 was echt de meest toffe diner tot nu toe! We hebben er echt overheerlijk gegeten én ik nam nog een stuk homemade carrotcake mee 😍❤️ (zie m’n stories).
Al deze pareltjes zal ik uiteindelijk delen op m’n website 🙌
  • Indrukwekkend is het perfecte woord voor Death Valley! Alsof je alleen op de wereld bent.
Wat een verschil van dag en nacht met Las Vegas (waar we nu zijn), dan geef ik toch de voorkeur aan de rust van de natuur. ✨❤️
  • * THE ADVENTURE BEGINS * zo voelde het wel toen we eergisteren onze camper ophaalden!
Deze foto maakte ik gisteren in Yosemite; zo mooi en zo indrukwekkend 😍🙌.
Ik ga zo een ontbijtje maken en dan gaan we weer onderweg naar onze volgende bestemming 😊. (Kijk ook vooral mijn stories, daar deel ik meer foto’s)