Groenten Lunch Paleo Recepten Soep

Courgettesoep met broccoli

broccoli-courgettesoep

Tags:     

Deze broccoli-courgettesoep is perfect als lunch of voorgerecht. Een soep boordevol smaak die je ook nog eens binnen 25 minuten op tafel zet.

Eigenlijk maak je mij altijd blij met soep en als ik dan niet weet waarmee ik moet/wil gaan lunchen bedenk ik vaak dat een soepje een goed plan is. Al helemaal als het buiten dan ook weer langzaamaan wat kouder wordt dan kan ik hier echt van genieten.
Meestal ben ik alleen voor de lunch dus eet ik twee dagen achter elkaar deze soep. De restjes vries ik in voor een later moment.

Courgettesoep én broccolisoep is een grote favoriet van me. Dus waarom die twee dan niet gewoon combineren in 1 soep?! Net zo makkelijk!

broccoli-courgettesoep

Ingrediënten, voorgerecht voor 4 personen
– 1 ui
– 1 flinke teen knoflook
– 1 tl kerriepoeder
– 1 el oregano
– 1 courgette
– 400 gr broccoli
– 1,25 liter groentebouillon

 

Bereiding
Verhit een soeppan met een flinke scheut olie op middelhoog vuur.

Snipper de ui en knoflook en voeg toe aan de pan. Bak tot de ui glazig ziet.
Voeg kerriepoeder en oregano toe en bak enkele minuten mee.

Snijd de courgette en broccoli in grove stukken en bak enkele minuten mee in de pan.

Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
Draai, zodra het kookt, het vuur laag en laat ongeveer 20 minuten pruttelen met een deksel op de pan.

Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om er een gladde soep van te maken.
Proef de soep en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.