Ontbijt Recepten Zoet

Pancakes from heaven – Chef met lef

Tags:    

Na mijn review van hét kookboek van Nigel aka Chef met Lef mag ik nu ook een overheerlijk recept uit het kookboek met jullie delen. Namelijk deze goddelijke pancakes from heaven!
En laat ik je vertellen; ja ze zijn echt écht lekker. Ik heb ze ondertussen uiteraard al uitgeprobeerd en ik ben fan!

“Ik kan helaas alleen garant staan voor de calorieën van de pannenkoeken, omdat ik zo’n vaag voorgevoel heb dat jullie meer nutella en nootjes erbij gaan eten dan ik zou voorstellen…”

Pannenkoekenbeslag, voor 4 personen
– 135 g bloem
– 75 g havermeel of -vlokken*
– 75 g magere kwark
– 2½ tl bakpoeder
– 2 eieren
– ½ tl zout
– 2 el cacao
– 1 tl kaneel
– 175-225 ml water
– 30 g hazelnoten
– (zonnebloem)olie om in te bakken

*of eiwitpoeder i.p.v. havermeel voor sporters (liefst vanillesmaak)

garde of blender

Toppings
Nutella, as much as you like
karamelsiroop, doe eens gek
– gehakte hazelnoten, go nuts
geraspte pure chocolade
– geraspte kokos

 

Bereiding
Mix de bloem, het havermeel of eiwitpoeder, de kwark, het bakpoeder, de eieren, het zout, de cacao en kaneel in een kom.

Voeg water toe op gevoel, het beslag mag best dik zijn, maar moet wel mengbaar blijven. Mix alles met een garde of blender tot een mooi beslag. Laat het beslag een kwartier rusten.

Hak intussen de hazelnoten. Zet een koekenpan op laag vuur en rooster de hazelnoten kort; let op dat ze niet verbranden. Voeg ze toe aan het beslag.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan op laag vuur. Schep per pannenkoek een soeplepel beslag in de pan en bak in circa 1-2 minuten per kant gaar.

Leg de pannenkoek op een bord en besmeer hem direct met een laagje Nutella of karamelsiroop. Zet er een grote kom overheen om de pannenkoeken warm te houden. Bak (en besmeer) door tot het beslag op is.

Bestrooi de stapel pannenkoeken met hazelnoten, chocolade of kokos.

 

[Details]

kcal      411
ew       17,5 g
kh        43,3 g
vez       4,4 g
vet       20 g

 


Meer info: www.nigelvdhorst.nl | www.instagram.com/chefmetlef

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!