Ontbijt Recepten Zoet

Pancakes from heaven – Chef met lef

Tags:    

Na mijn review van hét kookboek van Nigel aka Chef met Lef mag ik nu ook een overheerlijk recept uit het kookboek met jullie delen. Namelijk deze goddelijke pancakes from heaven!
En laat ik je vertellen; ja ze zijn echt écht lekker. Ik heb ze ondertussen uiteraard al uitgeprobeerd en ik ben fan!

“Ik kan helaas alleen garant staan voor de calorieën van de pannenkoeken, omdat ik zo’n vaag voorgevoel heb dat jullie meer nutella en nootjes erbij gaan eten dan ik zou voorstellen…”

Pannenkoekenbeslag, voor 4 personen
– 135 g bloem
– 75 g havermeel of -vlokken*
– 75 g magere kwark
– 2½ tl bakpoeder
– 2 eieren
– ½ tl zout
– 2 el cacao
– 1 tl kaneel
– 175-225 ml water
– 30 g hazelnoten
– (zonnebloem)olie om in te bakken

*of eiwitpoeder i.p.v. havermeel voor sporters (liefst vanillesmaak)

garde of blender

Toppings
Nutella, as much as you like
karamelsiroop, doe eens gek
– gehakte hazelnoten, go nuts
geraspte pure chocolade
– geraspte kokos

 

Bereiding
Mix de bloem, het havermeel of eiwitpoeder, de kwark, het bakpoeder, de eieren, het zout, de cacao en kaneel in een kom.

Voeg water toe op gevoel, het beslag mag best dik zijn, maar moet wel mengbaar blijven. Mix alles met een garde of blender tot een mooi beslag. Laat het beslag een kwartier rusten.

Hak intussen de hazelnoten. Zet een koekenpan op laag vuur en rooster de hazelnoten kort; let op dat ze niet verbranden. Voeg ze toe aan het beslag.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan op laag vuur. Schep per pannenkoek een soeplepel beslag in de pan en bak in circa 1-2 minuten per kant gaar.

Leg de pannenkoek op een bord en besmeer hem direct met een laagje Nutella of karamelsiroop. Zet er een grote kom overheen om de pannenkoeken warm te houden. Bak (en besmeer) door tot het beslag op is.

Bestrooi de stapel pannenkoeken met hazelnoten, chocolade of kokos.

 

[Details]

kcal      411
ew       17,5 g
kh        43,3 g
vez       4,4 g
vet       20 g

 


Meer info: www.nigelvdhorst.nl | www.instagram.com/chefmetlef

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.