Diner Groenten Lunch Recepten

Portobello met geitenkaas en walnoten

Portobello met geitenkaas en walnoten

Tags:     

Deze portobello met geitenkaas en walnoten is echt overheerlijk als lunch of bij het diner! Ze zijn zo onwijs lekker dat je ze eigenlijk elke dag wel zou kunnen eten.

Perfect als een goed vullende lunch, want ze zijn zowel warm als koud erg lekker. Neem ze bijvoorbeeld mee naar je werk of maak ze als warme lunch thuis op een regenachtige dag. Daarnaast zijn ze ook ideaal voor het diner! Bijvoorbeeld als vleesvervanger voor een gast/jijzelf/.. die vegetarisch eet. Of wat denk je om er een heerlijke maaltijdsalade omheen te maken? Ja je kunt er wat mij betreft echt alle kanten mee op!

De portobello is de grote broer/zus van de standaard champignons. Dat maakt ze ideaal om te vullen (dat kan ook met de kleinere variant, maar met deze is het wel erg gemakkelijk) of bijvoorbeeld om als broodje te gebruiken. Ze zijn lekker vlezig en aards, wat goed combineert met veel verschillende smaken.

 

Portobello met geitenkaas en walnoten

Ingrediënten
– 2 portobellos
– 60 gr walnoten
– 50 gr geitenkaas
– kneepje citroensap
– 3 zongedroogde tomaten
– 0,5 tl oregano
– zout en peper
– 2 flinke handen rucola (of andere sla)
– 50 gr wortel julienne

 

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Doe de walnoten, geitenkaas, citroensap, zongedroogde tomaten, oregano en een snuf zout en peper in de keukenmachine en mix tot je een egaal mengsel hebt.

Pak de portobello’s en snijd het steeltje er uit.
Vul de holtes van de portobello’s met het geitenkaas-walnotenmengsel.

Leg de portobello’s in een ovenschaaltje en bak ze in 12 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.

Verdeel de rucola en wortel julienne over 2 borden en leg hierop de portobello’s.
Bestrooi eventueel met nog wat extra grof gehakte walnoten.

Portobello met geitenkaas en walnoten

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!
  • Deze overheerlijke ratatouille met geitenkaas staat nu online! Een heerlijke maaltijd zonder vlees. Enne, alleen maar ❤️ liefde voor zoveel kleur op je bord toch?
Directe link naar het recept in m'n bio en stories.
  • Morgen staat er kookdag gepland! Voor een opdrachtgever heb ik een aantal lekkere recepten bedacht en die ga ik morgen koken en fotograferen! ❤️ it!!!