Diner Recepten Vlees

Zuurdesem met biefstukpuntjes in sojasaus

Zuurdesem met biefstukpuntjes

Tags:   

Deze zuurdesem met biefstukpuntjes gebakken met sojasaus is echt een overheerlijke maaltijd! Boordevol smaak en ook nog eens helemaal niet moeilijk te maken.

Dit is zo’n receptje wat ik al langer maak maar ik nog nooit uitgewerkt heb voor hier op de website. Wellicht ook omdat als ik dit maak ik dan ook snel wil eten. Want met warme biefstukpuntjes is het toch wel het lekkerste :). De foto’s hierbij heb ik dan ook redelijk snel gemaakt en manlief zat toen al lekker te smikkelen.

Dus, ben je nog op zoek naar een smaakvol en makkelijk receptje? Dan is dit vast waar je naar op zoek bent! Perfect voor de echte meat-lover, maar ook iemand die liever wat minder vlees eet zal hier van smikkelen. Garneer de zuurdesem helemaal naar wens.

Zuurdesem met biefstukpuntjes

Ingrediënten, 2 personen
– 4 sneeën zuurdesem brood
– 200 gr biefstukpuntjes
– 2 el sojasaus
– 1 teentje knoflook
– 75 gr rucola
– 1 el olijfolie
– 1 tl tijm
– 250 gr cherry tomaatjes
– 1 el olijfolie

 

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Doe de cherry tomaatjes in een ovenschaal, besprenkel met 1 el olijfolie en bestrooi met zout.
Bak ze 12 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak het teentje knoflook schoon en snijd fijn.

Verhit een koekenpan op hoog vuur.
Bak hierin de biefstukpuntjes met de sojasaus, knoflook en een snuf zout en peper.

Meng in een schaaltje de rucola met 1 el olijfolie, tijm en een snuf zout en peper.

Leg een  snee zuurdesem op een bord en verdeel hier vervolgens de rucola, biefstukpuntjes en cherry tomaatjes overheen.

 

Tip: Schaaf er nog wat Parmezaanse kaas overheen!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!
  • Deze overheerlijke ratatouille met geitenkaas staat nu online! Een heerlijke maaltijd zonder vlees. Enne, alleen maar ❤️ liefde voor zoveel kleur op je bord toch?
Directe link naar het recept in m'n bio en stories.
  • Morgen staat er kookdag gepland! Voor een opdrachtgever heb ik een aantal lekkere recepten bedacht en die ga ik morgen koken en fotograferen! ❤️ it!!!