Lunch Paleo Recepten Vis

Tonijnkoekjes

Tonijnkoekjes

Tags:    

Was je nog op zoek naar een lekker lunchgerechtje zonder gluten, lactose of suiker? Dan zijn deze tonijnkoekjes het antwoord!

Deze tonijnkoekjes zijn gewoon zo’n lekker en makkelijk receptje dat je overal mee kunt combineren. Eet ze bijvoorbeeld met een groene salade erbij of in een box met vanalles zoals op de foto’s. Oh en met wat (suikervrije) ketchup om ze in te dippen zijn ze extra lekker! 🙂

Lunchen zonder boterham is echt waar je me blij mee kunt maken. Eigenlijk heb ik zo’n kleffe boterham (want dat zijn ze in mijn gedachten als je ze meeneemt) nooit echt lekker gevonden. Natuurlijk vind ik af en toe een boterham wel lekker, maar als ik zou moeten kiezen heb ik toch liever een goedgevulde salade als lunch. Of een soort proeverijtje zoals op de foto, dat is natuurlijk nog lekkerder! Het voordeel is dat je dit soort dingen ook makkelijk met restjes kunt maken of je maakt wel een plannetje op voorhand voor de vulling… maar net wat jij het makkelijkste vindt.

Tonijnkoekjes

Ingrediënten, 6 stuks
– 185 gr tonijn (op water, blikje)
– 1 ei
– 1 lente-ui
– 50 gr amandelmeel
– zout en peper
– 2 el (kokos)olie

 

Bereiding
Laat de tonijn goed uitlekken.

Maak de lente-ui schoon en snijd in dunne ringen.

Meng tonijn, ei, lente-ui, amandelmeel en een flinke snuf zout en peper goed door elkaar.
Het blijft een plakkerig mengsel.
Is het mengsel nog wat nat? Voeg dan wat extra amandelmeel toe.

Vorm 6 balletjes met je handen en druk iets plat tussen je handpalmen.

Verhit de (kokos)olie in een koekenpan.

Bak hierin de tonijnkoekjes ongeveer 3 minuten per kant op middelhoog vuur.
Bak ze tot ze goudbruin zijn.

    2 reacties

  • Inge Lenssen 6 oktober 2017 Beantwoord

    Hi Simone,

    Vandaag deze meegenomen in mijn lunchbox! Echt heel erg lekker. Die gaan vaker mee! 😊

    • Simone 6 oktober 2017 Beantwoord

      Wat tof om te horen!!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!
  • Deze overheerlijke ratatouille met geitenkaas staat nu online! Een heerlijke maaltijd zonder vlees. Enne, alleen maar ❤️ liefde voor zoveel kleur op je bord toch?
Directe link naar het recept in m'n bio en stories.
  • Morgen staat er kookdag gepland! Voor een opdrachtgever heb ik een aantal lekkere recepten bedacht en die ga ik morgen koken en fotograferen! ❤️ it!!!