Diner Groenten Recepten

Ratatouille met geitenkaas

Ratatouille met geitenkaas

Tags:     

Deze ratatouille met geitenkaas is ideaal als je zin hebt in een maaltijd zonder vlees. Boordevol verschillende groenten en smaak wordt het zeker smullen!

Eten doe je ook vooral met je ogen en dat is nou precies wat goed gaat met een goed gevulde ratatouille. Al die verschillende groentes en kleuren, daarvan weet je gewoon dat het lekker zal gaan smaken. De geitenkaas maakt deze maaltijd helemaal af.
Eventueel serveer je er nog een broodje of een groene salade bij.

Ratatouille met geitenkaas

Ingrediënten, voor 2-3 personen
– 250 g pompoen
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 aubergine
– 1 courgette
– 1 rode paprika
– 1 groene paprika
– 1 el Italiaanse kruiden
– 1 tl paprikapoeder
– 400 g tomatenblokjes in blik
– 90 g zwarte olijven
– 125 g geitenkaas

 

Bereiding

Schil de pompoen en snijd in blokjes.

Verhit 2 el (olijf)olie in een pan en bak hierin zachtjes de pompoen aan.

Snijd ondertussen de ui in grove stukken en de knoflook fijn.
Voeg na 5 minuten aan de pompoen toe en roer door.

Maak ondertussen de overige groenten schoon en snijd in grove stukken.

Voeg de groenten toe aan de pompoen en bak 5 minuten mee.

Voeg Italiaanse kruiden, paprikapoeder, tomatenblokjes en een flinke snuf zout en peper toe en roer door.
Doe de deksel op de pan en laat 20-30 minuten zachtjes pruttelen op een klein vuurtje. Roer af en toe door.

De laatste 5 minuten mogen de zwarte olijven er doorheen.

Serveer de ratatouille met de geitenkaas.

 

Ratatouille met geitenkaas

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!
  • Deze overheerlijke ratatouille met geitenkaas staat nu online! Een heerlijke maaltijd zonder vlees. Enne, alleen maar ❤️ liefde voor zoveel kleur op je bord toch?
Directe link naar het recept in m'n bio en stories.
  • Morgen staat er kookdag gepland! Voor een opdrachtgever heb ik een aantal lekkere recepten bedacht en die ga ik morgen koken en fotograferen! ❤️ it!!!