Recepten Zoet

Perencake + winactie!

Perencake

Vandaag deel ik het recept voor deze heerlijke en herfstige perencake. Nog leuker, het is gemaakt met een peer die jij wellicht nog niet kent maar waarvan je ook een pakket kunt winnen!

Een peer is 1 van mijn favoriete stukjes fruit, zo heerlijk zoet en sappig. Maar juist door dat laatste nam ik eigenlijk nooit peren mee naar mijn werk, ze geven namelijk zo’n knoeiboel. (tenzij je ze thuis alvast in stukjes snijdt en in een bakje doet, maar daar heb je ook niet altijd zin en tijd voor) Maar de Migo peer is daarop het verlossende antwoord! Een zoete en verfrissende peer, die knapperig maar wel sappig is… maar juist daardoor goed te eten zonder te knoeien! Eigenlijk dus net zoals een appel; ideaal.
De Migo peer is daarnaast in Nederland geteeld en 100% natuurlijk.

Ik kreeg een pakketje opgestuurd en vond het dan toch wel leuk om ze te verwerken in een recept, ondanks dat het een echte handpeer is. De rest at ik wel lekker uit het vuistje op ๐Ÿ™‚


En jij? Ben jij ook fan van peren en wil je deze wel eens proberen? Ja?
Wie weet ben jij de gelukkige die ook zo’n heerlijk pakket krijgt thuisgestuurd.

Het enige wat je moet doen;
Laat in een reactie onder dit artikel weten waarom jij zo benieuwd bent naar deze Migo peren!

Meedoen kan tot en met 16 november. 17 November zal hier de winnaar bekend gemaakt worden, hij/zij ontvangt ook een mail.
(zorg dus dat je een geldig emailadres invult, deze wordt uiteraard niet online gepubliceerd)


 

Perencake

Ingrediรซnten
– 150 g roomboter, op kamertemperatuur
– 150 g donkere basterdsuiker
– 1 tl vanille extract
– 2 eieren
– 250 g zelfrijzend bakmeel
– 1 tl kaneel
– 120 ml amandelmelk
– 1 Migo peer
– 1 volle el amandelschaafsel

 

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Vet een cakevorm in met boter en bestuif met een laagje bloem.

Klop de boter en suiker met de mixer tot een romige massa.

Voeg vanille extract en eieren toe en mix tot een schuimige massa.

Zeef het bakmeel erboven en voeg de kaneel en melk toe.
Mix in ongeveer 2 a 3 minuten tot een luchtig beslag.

Schep het beslag in de cakevorm.

Schil de peer en snijd in 8 lange stukken, snijd het klokhuis eruit.
Leg de peerstukken (met de bolle kant naar boven) in het beslag, druk zachtjes aan.

Bestrooi met het amandelschaafsel.

Bak de cake in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.

(de cake is gaar als een satรฉprikker er schoon uitkomt)

 

  14 reacties

 • Marieke 10 november 2017 Beantwoord

  Ik ben vooral heel benieuwd naar dat niet-knoeien-effect… zou echt ideaal zijn voor mijn kids (en voor mij haha).

 • Pas 10 november 2017 Beantwoord

  Nieuwe producten geven mij altijd de kriebels om het eens uit te testen, hoe leuk zijn onbekende dingen?? En ja, als het dan lekker is ben ik BLIJ! Ben dus erg nieuwsgierig naar deze peren!

 • Wendy Boerma 10 november 2017 Beantwoord

  Ben gek op peren! Elke nieuw soort peer wil ik wel proberen! En dat recept gaan we ook leren. Maar dan met glutenvrij meel, anders kunnen we het niet verteren!

 • Bas 10 november 2017 Beantwoord

  Ik ben erg benieuwd naar deze peren! Ik hou erg van zoete peren, maar die knapperigheid lijkt me ook erg lekker! Ik zou er zeker een lekker receptje mee maken, in een cake verwerken, maar ook natuurlijk uit t vuistje proberen!

 • Gerry 10 november 2017 Beantwoord

  Knapperig, sappig en niet knoeierig volgens mij de ideale peer.
  Ik ben nieuwsgierig naar deze peren en ga zeker op zoek of ze in mijn woonplaats bij de biologische boeren/winkels te koop zijn

 • Lobke 10 november 2017 Beantwoord

  Jaa! Ben erg nieuwsgierig!! Niet meer knoeien en toch lekker sappig.. ik ben reuze benieuwd naar deze 100% natuurlijke appel!

 • Nancy 10 november 2017 Beantwoord

  Peer !! Ja lekker. Kies vaak voor peer. Lekker fris. Val gewoon op de smaak denk ik. Kies vaak voor de hardere conference peren ivm t vele sap dus bennzeker benieuwd!!

 • Karin 10 november 2017 Beantwoord

  Leuk, een nieuwe soort fruit proberen is altijd leuk. ๐Ÿ™‚
  Deze week bij AH nog de nieuwe appel met rood vruchtvlees geprobeerd. ๐Ÿ™‚

 • Bibi 10 november 2017 Beantwoord

  Ben zeer benieuwd naar deze nieuwe peer,ik ben dol op peren en zeker ook op koek en cake bakken.
  Recept ga ik zeker uitproberen en daarmee mijn vrienden verwennen…en mijzelf natuurlijk ๐Ÿ˜‰

 • Melissa 10 november 2017 Beantwoord

  Mmmm deze nieuwe Migo peer willen wij wel uitproberen, icm met dit heerlijke recept! Bijkomend ideaaltje dat ie niet zo knoeit๐Ÿ‘Œ๐Ÿป Kortom kom maar door met dat leuke pakketje! #ikpeerhem๐Ÿ

  • Simone 10 november 2017 Beantwoord

   Gefeliciteerd Melissa! Jij hebt het Migo peren pakket gewonnen! Ondertussen heb je een mailtje van me ontvangen

 • Kim Coenen 10 november 2017 Beantwoord

  Dit klinkt echt ideaal. Ik ben dol op peren, maar inderdaad. Mee naar het werk nemen is geen optie. Lijkt me echt zo fijn als ik ze nu ook mee naar mijn werk kan nemen en daar van n peertje te kunnen smullen ๐Ÿ™‚

 • Jolijn Brandsma 10 november 2017 Beantwoord

  Ben heeelemaal in love met peren ! ๐ŸŒˆ besides that ben ik inmiddels al 18 kilo afgevallen en heb ik nog 5.5 te gaan, waarbij ik graaaaag dit gerechtje zou willen nuttigen ๐Ÿ˜

  Ben heeel benieuwd!

  Heel veel liefs โค๐ŸŒˆ

 • Anita H. 10 november 2017 Beantwoord

  Zeker heel benieuwd. Ik vind peren heel lekker, maar op de een of andere manier belanden ze bijna nooit in mijn boodschappentas.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Op zoek naar een lekker lunchrecept? ๐Ÿ™Œ Deze omelet met groene asperges is zoโ€™n gerechtje dat echt overheerlijk is en waar je een paar uur op vooruit kunt. Een echt feestje ๐ŸŽ‰ op je bord als je het mij vraagt.
.
Link in bio en stories.
.
#lunch #lunchen #omelet #omelette #egg #eggs #asperges #asparagus #groeneasperges #greenasparagus #feta #fetacheese #gezond #gezondeten #eathealthy #healthy #healthyfood #koolhydraatarm #lowcarb #foodie #foodquotesnl
 • Deze eiersalade zonder mayonaise is de laatste tijd weer een erg goed bezocht receptje ๐Ÿ™Œ. Hij is dan ook erg lekker โค๏ธ! Heb jij hem al gemaakt?
.
Link in bio.
.
#eieren #eiersalade #griekseyoghurt #eggsalad #sandwich #boterham #ontbijt #breakfast #lunch #heerlijk #delicious #healthy #healthyfood #gezondeten #gezondontbijt #gezondleven #gezondrecept #koolhydraatarm #foodie #foodphotography #foodquotesnl
 • Zo ๐Ÿ‘†ging dat gisteren toen ik mijn eerste oester proefde ๐Ÿ˜‚. Zoals je wel kunt zien durfde ik eigenlijk niet echt รฉn ik vond het ook echt echt echt NIET lekker ๐Ÿ˜ฌ! Maar uiteindelijk door aanmoediging van mโ€™n mede bloggers tรณch met heel veel moeite doorgeslikt ๐Ÿ˜‚.
Verder was het een hele gezellige dag hoor met de meiden ๐Ÿ˜‚๐Ÿ™ˆ๐Ÿ˜˜. Enne, Thanks voor het filmen van deze hilarische actie!
@eindhovensrondje @drnknnl @thehappyfinancial @mamasvaneindhoven @fabtasticworld .
.
#oester #oesters #oysters #firsts #firsttimeeatingoysters #eerstekeeroesterseten #voorallesiseeneerstekeer #nietlekker #neebedankt #eindhoven #eindhovencity #downtown #downtowngourmetmarket #eindhovencaptured #cfood #cfoodeindhoven #eindhovensrondje #thanksladies #foodie #foodquotesnl
 • Ik ben fan van een lekkere en frisse smoothie โค๏ธ maar helemaal met deze warme dagen ๐Ÿ™Œ. Ik maakte deze bosvruchten smoothie met @optimel Griekse stijl yoghurt kers. Superlekker รฉn het vult goed ๐Ÿ™Œ.
.
In mijn stories deel ik het recept!
.
#smoothie #voeltgoed #ontbijt #breakfast #bosvruchten #forrestfruit #yoghurt #delicious #heerlijk #goedbeginvandedag #gezond #gezondeten #gezondontbijt #healthy #healthyfood #foodie #foodquotesnl #ad
 • Hoe zorg jij dat je genoeg vezels binnenkrijgt? Je vindt ze in verschillende producten zoals ๐Ÿฅ•๐ŸŽ๐Ÿž. De voordelen van vezels, proteรฏne en omega-3 daar vertel ik wat meer over op mโ€™n website! Wist je dat er repen bestaan met deze extraatjes?
.
Directe link naar het artikel in mโ€™n bio.
.
๐Ÿ“ธ: @maritlemmensphotography .
.
#vezels #proteine #omega3 #brood #volkoren #volkorenbrood #groente #fruit #eatnatural #barswithbenefits #kitchen #keuken #ontbijt #ontbijtje #eieren #roomboter #photoshoot #memyselfandi #foodie #foodquotesnl
 • Ik stap echt helemaal (!!) uit mโ€™n comfortzone! Ik ben namelijk uitgenodigd voor de castingdag van Heel Holland Bakt ๐Ÿ™Œ๐Ÿ˜ฌ๐ŸŽ‰.
Onwijs spannend, leuk en nog veel meer tegelijk. Maar jullie snappen dat ik mโ€™n uiterste best ga doen om uiteindelijk in de tent te staan! ๐Ÿ’ชโค๏ธ๐Ÿ™Œ.
.
#taart #dripcake #botercreme #botercremetaart #chocolade #chocolate #aardbeien #strawberries #snack #treat #heelhollandbakt #castingdag #foodie #foodquotesnl
 • Zin in iets lekkers met maar 5 ingrediรซnten? ๐Ÿ™Œ Dan wil je deze quesadillaโ€™s! Ik ben een echt kaasmeisje ๐Ÿง€ en heb altijd verschillende soorten kaas in de koelkast liggen. Tijd om er weer wat lekkers mee te koken!
.
Link naar website in bio.
.
#quesadillas #quesadilla #texmex #mexicaans #mexicaansekeuken #mexicaansetosti #bonen #mais #kaas #kaasmeisje #cheese #kaaskop #diner #lunch #foodie #gezondeten #healthy #foodphotography #foodquotesnl
 • Fijne zondag! Hier ๐Ÿ‘† drink ik een heerlijke shake van @fiveguysnl ๐Ÿ˜, chocolade want dat is dan toch echt mijn favoriet ๐Ÿ™Œ. Uiteraard aten we ook nog een burger! Erg lekker en zeker een aanrader als je een keer in Eindhoven bent.
En nu aan de salade en fruit, alles draait om de balans toch?! ๐Ÿ˜‚ (overigens is deze foto ongeveer 2 weken geleden gemaakt).
.
#fiveguys #fiveguysnl #fiveguysmilkshake #milkshake #chocolate #chocolade #chocolademilkshake #eindhoven #eindhovencity #ehv #040 #itsme #balans #snack #treat #shake #foodie #foodblogger #foodquotesnl