Recepten Zoet

Perencake + winactie!

Perencake

Vandaag deel ik het recept voor deze heerlijke en herfstige perencake. Nog leuker, het is gemaakt met een peer die jij wellicht nog niet kent maar waarvan je ook een pakket kunt winnen!

Een peer is 1 van mijn favoriete stukjes fruit, zo heerlijk zoet en sappig. Maar juist door dat laatste nam ik eigenlijk nooit peren mee naar mijn werk, ze geven namelijk zo’n knoeiboel. (tenzij je ze thuis alvast in stukjes snijdt en in een bakje doet, maar daar heb je ook niet altijd zin en tijd voor) Maar de Migo peer is daarop het verlossende antwoord! Een zoete en verfrissende peer, die knapperig maar wel sappig is… maar juist daardoor goed te eten zonder te knoeien! Eigenlijk dus net zoals een appel; ideaal.
De Migo peer is daarnaast in Nederland geteeld en 100% natuurlijk.

Ik kreeg een pakketje opgestuurd en vond het dan toch wel leuk om ze te verwerken in een recept, ondanks dat het een echte handpeer is. De rest at ik wel lekker uit het vuistje op 🙂


En jij? Ben jij ook fan van peren en wil je deze wel eens proberen? Ja?
Wie weet ben jij de gelukkige die ook zo’n heerlijk pakket krijgt thuisgestuurd.

Het enige wat je moet doen;
Laat in een reactie onder dit artikel weten waarom jij zo benieuwd bent naar deze Migo peren!

Meedoen kan tot en met 16 november. 17 November zal hier de winnaar bekend gemaakt worden, hij/zij ontvangt ook een mail.
(zorg dus dat je een geldig emailadres invult, deze wordt uiteraard niet online gepubliceerd)


 

Perencake

Ingrediënten
– 150 g roomboter, op kamertemperatuur
– 150 g donkere basterdsuiker
– 1 tl vanille extract
– 2 eieren
– 250 g zelfrijzend bakmeel
– 1 tl kaneel
– 120 ml amandelmelk
– 1 Migo peer
– 1 volle el amandelschaafsel

 

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Vet een cakevorm in met boter en bestuif met een laagje bloem.

Klop de boter en suiker met de mixer tot een romige massa.

Voeg vanille extract en eieren toe en mix tot een schuimige massa.

Zeef het bakmeel erboven en voeg de kaneel en melk toe.
Mix in ongeveer 2 a 3 minuten tot een luchtig beslag.

Schep het beslag in de cakevorm.

Schil de peer en snijd in 8 lange stukken, snijd het klokhuis eruit.
Leg de peerstukken (met de bolle kant naar boven) in het beslag, druk zachtjes aan.

Bestrooi met het amandelschaafsel.

Bak de cake in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.

(de cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt)

 

  14 reacties

 • Marieke 10 november 2017 Beantwoord

  Ik ben vooral heel benieuwd naar dat niet-knoeien-effect… zou echt ideaal zijn voor mijn kids (en voor mij haha).

 • Pas 10 november 2017 Beantwoord

  Nieuwe producten geven mij altijd de kriebels om het eens uit te testen, hoe leuk zijn onbekende dingen?? En ja, als het dan lekker is ben ik BLIJ! Ben dus erg nieuwsgierig naar deze peren!

 • Wendy Boerma 10 november 2017 Beantwoord

  Ben gek op peren! Elke nieuw soort peer wil ik wel proberen! En dat recept gaan we ook leren. Maar dan met glutenvrij meel, anders kunnen we het niet verteren!

 • Bas 10 november 2017 Beantwoord

  Ik ben erg benieuwd naar deze peren! Ik hou erg van zoete peren, maar die knapperigheid lijkt me ook erg lekker! Ik zou er zeker een lekker receptje mee maken, in een cake verwerken, maar ook natuurlijk uit t vuistje proberen!

 • Gerry 10 november 2017 Beantwoord

  Knapperig, sappig en niet knoeierig volgens mij de ideale peer.
  Ik ben nieuwsgierig naar deze peren en ga zeker op zoek of ze in mijn woonplaats bij de biologische boeren/winkels te koop zijn

 • Lobke 10 november 2017 Beantwoord

  Jaa! Ben erg nieuwsgierig!! Niet meer knoeien en toch lekker sappig.. ik ben reuze benieuwd naar deze 100% natuurlijke appel!

 • Nancy 10 november 2017 Beantwoord

  Peer !! Ja lekker. Kies vaak voor peer. Lekker fris. Val gewoon op de smaak denk ik. Kies vaak voor de hardere conference peren ivm t vele sap dus bennzeker benieuwd!!

 • Karin 10 november 2017 Beantwoord

  Leuk, een nieuwe soort fruit proberen is altijd leuk. 🙂
  Deze week bij AH nog de nieuwe appel met rood vruchtvlees geprobeerd. 🙂

 • Bibi 10 november 2017 Beantwoord

  Ben zeer benieuwd naar deze nieuwe peer,ik ben dol op peren en zeker ook op koek en cake bakken.
  Recept ga ik zeker uitproberen en daarmee mijn vrienden verwennen…en mijzelf natuurlijk 😉

 • Melissa 10 november 2017 Beantwoord

  Mmmm deze nieuwe Migo peer willen wij wel uitproberen, icm met dit heerlijke recept! Bijkomend ideaaltje dat ie niet zo knoeit👌🏻 Kortom kom maar door met dat leuke pakketje! #ikpeerhem🍐

  • Simone 10 november 2017 Beantwoord

   Gefeliciteerd Melissa! Jij hebt het Migo peren pakket gewonnen! Ondertussen heb je een mailtje van me ontvangen

 • Kim Coenen 10 november 2017 Beantwoord

  Dit klinkt echt ideaal. Ik ben dol op peren, maar inderdaad. Mee naar het werk nemen is geen optie. Lijkt me echt zo fijn als ik ze nu ook mee naar mijn werk kan nemen en daar van n peertje te kunnen smullen 🙂

 • Jolijn Brandsma 10 november 2017 Beantwoord

  Ben heeelemaal in love met peren ! 🌈 besides that ben ik inmiddels al 18 kilo afgevallen en heb ik nog 5.5 te gaan, waarbij ik graaaaag dit gerechtje zou willen nuttigen 😍

  Ben heeel benieuwd!

  Heel veel liefs ❤🌈

 • Anita H. 10 november 2017 Beantwoord

  Zeker heel benieuwd. Ik vind peren heel lekker, maar op de een of andere manier belanden ze bijna nooit in mijn boodschappentas.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Een minestronesoep is eigenlijk een goedgevulde Italiaanse groentesoep. Boordevol groenten, smaak én met tortellini in mijn recept 😍. Mij maak je er echt blij mee, een kom warme soep... het voelt als thuiskomen, een warm bad. Op en top comfortfood als je het mij vraagt!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio en stories.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#soep #minestrone #minestronesoep #minestronesoup #soup #comfortfood #voeltalsthuiskomen #warmbad #groenten #vegetables #groentensoep #vegetablesoup #tortellini #parmezaansekaas #kaas #kaasmeisje #vegetarisch #vegetarian #maaltijd #maaltijdsoep #feedfeed #f52grams #heresmyfood #tastemademedoit #foodie #foodstyling #foodphotography #receptontwikkeling #ferleon #foodquotesnl
 • Dramatisch en hartverscheurend vind ik het als je hoort en leest hoe het er bij sommige slachthuizen aan toe gaat 😢. Persoonlijk kies ik zoveel mogelijk biologisch vlees wanneer we vlees eten, maar hoe weet je nu nog of dat er wel iets humaner aan toe gaat? En ja... ik weet dat ook dat moorden is. Door dit soort nieuwsberichten ga ik toch echt nog sterker twijfelen of ik wel vlees/vis wil blijven eten. Het zal in ieder geval een stuk minder worden!!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En jij? Pas jij je vlees/vis consumptie aan? Of ben je sowieso al vegetariër? Of wellicht blijf je vlees eten?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👇 ik hoor het graag! Ben benieuwd hoe jij erover denkt.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#krant #krantlezen #nieuws #nieuwsbericht #decourant #news #vegetarisch #pescotariër #flexitarier #vlees #vis #vleeseter #biologisch #biologischheellogisch #scharrelvlees #itsme #verschrikkelijk #onnodig #ditiseigenlijkeenmenukaart #menukaart #derestauratie040 #eindhoven #station #stationeindhoven #meetmeundertheclock #foodie #foodquotesnl
 • Frietjes, kroket en een klodder Belgische mayonaise. ❤️ Als je geniet, doe het dan goed! Na een dagje koken en fotograferen had ik gewoon echt geen zin meer om weer de keuken in te duiken voor het avondeten. 🍟 Frietjes will do!
#friet #kroket #geenzinomtekoken
 • Zin in een donut? Wat denk je van een 🍎 donut?! Soms wil je toch gewoon een lekkere snack die niet heel erg gezond of ongezond is... gewoon een beetje tussen alles in. Dan zijn deze appel donuts hét antwoord!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, sprinkles maken van alles een feestje toch? 🎉⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#donut #donuts #donutlover #appel #apple #snack #treat #tussendoortje #snackfood #roomkaas #creamcheese #sprinkles #sprinklesareforwinners #discodip #nutella #nutellalove #chocoladepasta #health #healthy #healthyfood #gezond #gezondeten #balans #traktatie #lekkerensimpel #foodie #foodphotography #foodstagram #feedfeed #foodquotesnl
 • De lekkerste burgers van Eindhoven: ✅.
Uitgeroepen tot mooiste bar van Nederland: ✅.
Een hotel met rock&roll mentality: ✅.
De leukste medewerkers: dubbel ✅✅!!
En ik werk parttime bij @bluecollarhoteleindhoven dus dat maakt het nog toffer. Kom zeker een keertje langs voor een burger of een kopje koffie (ik ben momenteel hard aan het oefenen op latte art en ik maak nu de mooiste scheve blaadjes 🤣).
Verder ben ik als een kind zo blij met deze foto die ik net m’n nieuwe telefoon maakte.
.
#burger #bluecollarhotel #eindhoven
 • Wat dat is? Dat is mijn lunchbox! Gevuld met de lekkerste dingen 😍 en binnenkort lanceer ik mijn eerste E-book 🎉.
Want hoe doe je dat; lunchen zonder boterham? Wat is lekker en gezond om mee te nemen? Deze vragen krijg ik zoveel en daar geef ik graag antwoord op 🙌🙏. Al jaren neem ik de lekkerste lunches mee, dus ervaring ten overvloede!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nog even geduld! 📚Het eerste E-book komt er aan!! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lunchbox: @boho_tiffin 📸: @eefsfood ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#lunch #lunchbox #lunchideas #lunchoftheday #lunchonthego #lunchenzonderboterham #lunchenzonderbrood #broodlozelunch #lunchen #lekkerengezond #bohotiffin #panterprint #amsterdam #amsterdamcity #gezond #gezondeten #gezonderecepten #koolhydraatarm #paleo #glutenvrij #suikervrij #lactosevrij #lancering #foodie #foodphotography #receptontwikkeling #foodquotesnl
 • Grill jij wel eens witte asperges? Dat is namelijk écht onwijs lekker ❤! Er staat een heerlijk recept online, een kleine twist op de klassieker; witte asperges met gerookte zalm en peterselie.
Nog even en dan is het aspergeseizoen alweer voorbij... heb jij ze regelmatig gegeten?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio en stories.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#asperges #witteasperges #asparagus #hetwittegoud #gegrildeasperges #grillen #zalm #gerooktezalm #salmon #smokedsalmon #portobello #peterselie #lunch #lunchenzonderboterham #broodlozelunch #koolhydraatarm #paleo #health #healthyfood #gezond #gezondeten #foodie #foodstagram #foodquotesnl
 • Zin in iets lekkers? Voor deze Nutella rondjes/koekjes/dingetjes 🤣 heb je maar 3 ingrediënten nodig! Erg lekker en snel te maken ❤️.
Ik heb gisteren echt een geweldige leuke dag gehad in Amsterdam met allemaal leuke mensen! De dag begon met koffie en lunch met @eefsfood ; eindelijk na zoveel jaar eens in het echt ontmoet en wat is ze leuk. @thesocialgoodgirl organiseerde een bitterballen tour en wij waren erbij als influencer 🙌 waar we met allemaal leuke mensen foto’s maakten. Thanks allemaal voor de geslaagde dag! @anniepannie_nl @anouk.boetzer @dutchie @nicolinesmalbraak (en de rest van wie ik de insta niet heb).
.
#nutella #nutellalovers #toffedag