Recepten Zoet

Perencake + winactie!

Perencake

Vandaag deel ik het recept voor deze heerlijke en herfstige perencake. Nog leuker, het is gemaakt met een peer die jij wellicht nog niet kent maar waarvan je ook een pakket kunt winnen!

Een peer is 1 van mijn favoriete stukjes fruit, zo heerlijk zoet en sappig. Maar juist door dat laatste nam ik eigenlijk nooit peren mee naar mijn werk, ze geven namelijk zo’n knoeiboel. (tenzij je ze thuis alvast in stukjes snijdt en in een bakje doet, maar daar heb je ook niet altijd zin en tijd voor) Maar de Migo peer is daarop het verlossende antwoord! Een zoete en verfrissende peer, die knapperig maar wel sappig is… maar juist daardoor goed te eten zonder te knoeien! Eigenlijk dus net zoals een appel; ideaal.
De Migo peer is daarnaast in Nederland geteeld en 100% natuurlijk.

Ik kreeg een pakketje opgestuurd en vond het dan toch wel leuk om ze te verwerken in een recept, ondanks dat het een echte handpeer is. De rest at ik wel lekker uit het vuistje op 🙂


En jij? Ben jij ook fan van peren en wil je deze wel eens proberen? Ja?
Wie weet ben jij de gelukkige die ook zo’n heerlijk pakket krijgt thuisgestuurd.

Het enige wat je moet doen;
Laat in een reactie onder dit artikel weten waarom jij zo benieuwd bent naar deze Migo peren!

Meedoen kan tot en met 16 november. 17 November zal hier de winnaar bekend gemaakt worden, hij/zij ontvangt ook een mail.
(zorg dus dat je een geldig emailadres invult, deze wordt uiteraard niet online gepubliceerd)


 

Perencake

Ingrediënten
– 150 g roomboter, op kamertemperatuur
– 150 g donkere basterdsuiker
– 1 tl vanille extract
– 2 eieren
– 250 g zelfrijzend bakmeel
– 1 tl kaneel
– 120 ml amandelmelk
– 1 Migo peer
– 1 volle el amandelschaafsel

 

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Vet een cakevorm in met boter en bestuif met een laagje bloem.

Klop de boter en suiker met de mixer tot een romige massa.

Voeg vanille extract en eieren toe en mix tot een schuimige massa.

Zeef het bakmeel erboven en voeg de kaneel en melk toe.
Mix in ongeveer 2 a 3 minuten tot een luchtig beslag.

Schep het beslag in de cakevorm.

Schil de peer en snijd in 8 lange stukken, snijd het klokhuis eruit.
Leg de peerstukken (met de bolle kant naar boven) in het beslag, druk zachtjes aan.

Bestrooi met het amandelschaafsel.

Bak de cake in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.

(de cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt)

 

    14 reacties

  • Marieke 10 november 2017 Beantwoord

    Ik ben vooral heel benieuwd naar dat niet-knoeien-effect… zou echt ideaal zijn voor mijn kids (en voor mij haha).

  • Pas 10 november 2017 Beantwoord

    Nieuwe producten geven mij altijd de kriebels om het eens uit te testen, hoe leuk zijn onbekende dingen?? En ja, als het dan lekker is ben ik BLIJ! Ben dus erg nieuwsgierig naar deze peren!

  • Wendy Boerma 10 november 2017 Beantwoord

    Ben gek op peren! Elke nieuw soort peer wil ik wel proberen! En dat recept gaan we ook leren. Maar dan met glutenvrij meel, anders kunnen we het niet verteren!

  • Bas 10 november 2017 Beantwoord

    Ik ben erg benieuwd naar deze peren! Ik hou erg van zoete peren, maar die knapperigheid lijkt me ook erg lekker! Ik zou er zeker een lekker receptje mee maken, in een cake verwerken, maar ook natuurlijk uit t vuistje proberen!

  • Gerry 10 november 2017 Beantwoord

    Knapperig, sappig en niet knoeierig volgens mij de ideale peer.
    Ik ben nieuwsgierig naar deze peren en ga zeker op zoek of ze in mijn woonplaats bij de biologische boeren/winkels te koop zijn

  • Lobke 10 november 2017 Beantwoord

    Jaa! Ben erg nieuwsgierig!! Niet meer knoeien en toch lekker sappig.. ik ben reuze benieuwd naar deze 100% natuurlijke appel!

  • Nancy 10 november 2017 Beantwoord

    Peer !! Ja lekker. Kies vaak voor peer. Lekker fris. Val gewoon op de smaak denk ik. Kies vaak voor de hardere conference peren ivm t vele sap dus bennzeker benieuwd!!

  • Karin 10 november 2017 Beantwoord

    Leuk, een nieuwe soort fruit proberen is altijd leuk. 🙂
    Deze week bij AH nog de nieuwe appel met rood vruchtvlees geprobeerd. 🙂

  • Bibi 10 november 2017 Beantwoord

    Ben zeer benieuwd naar deze nieuwe peer,ik ben dol op peren en zeker ook op koek en cake bakken.
    Recept ga ik zeker uitproberen en daarmee mijn vrienden verwennen…en mijzelf natuurlijk 😉

  • Melissa 10 november 2017 Beantwoord

    Mmmm deze nieuwe Migo peer willen wij wel uitproberen, icm met dit heerlijke recept! Bijkomend ideaaltje dat ie niet zo knoeit👌🏻 Kortom kom maar door met dat leuke pakketje! #ikpeerhem🍐

    • Simone 10 november 2017 Beantwoord

      Gefeliciteerd Melissa! Jij hebt het Migo peren pakket gewonnen! Ondertussen heb je een mailtje van me ontvangen

  • Kim Coenen 10 november 2017 Beantwoord

    Dit klinkt echt ideaal. Ik ben dol op peren, maar inderdaad. Mee naar het werk nemen is geen optie. Lijkt me echt zo fijn als ik ze nu ook mee naar mijn werk kan nemen en daar van n peertje te kunnen smullen 🙂

  • Jolijn Brandsma 10 november 2017 Beantwoord

    Ben heeelemaal in love met peren ! 🌈 besides that ben ik inmiddels al 18 kilo afgevallen en heb ik nog 5.5 te gaan, waarbij ik graaaaag dit gerechtje zou willen nuttigen 😍

    Ben heeel benieuwd!

    Heel veel liefs ❤🌈

  • Anita H. 10 november 2017 Beantwoord

    Zeker heel benieuwd. Ik vind peren heel lekker, maar op de een of andere manier belanden ze bijna nooit in mijn boodschappentas.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.