Groenten Hartige snacks Recepten

Gevulde champignons

Gevulde champignons

Tags:   

Deze gevulde champignons maak ik eens niet met roomkaas. Deze champignons zijn dus echt helemaal vegetarisch! Eerst wilde ik zeggen dat ze vegan zijn, maar ik gebruik in dit recept wel roomboter. Eventueel zou je kunnen proberen dit te vervangen door olijfolie.

Het zal je verrassen, deze champignons zijn echt zó simpel om te maken maar wel echt lekker. Ik hou van zulke receptjes; weinig moeite, weinig ingrediënten en tegelijkertijd wel boordevol smaak. Een mooie aanvulling van je tapasavondje.

Gevulde champignons

Ingrediënten
– 250 g kastanjechampignons
– 80 g boter
– 6 teentjes knoflook
– 8 el fijngehakte verse peterselie
– 8 el paneermeel
– zout en peper

 

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Maak de champignons schoon met een papiertje, leg ze in een ovenschaal.
Draai de steeltjes eruit.

Hak de steeltjes van de champignons fijn.
Maak de knoflook schoon en hak ook deze fijn.

Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de knoflook aan. Voeg de champignonsteeltjes toe en bak deze 3-4 minuten mee.

Haal de pan van het vuur en roer peterselie en paneermeel er doorheen.
Breng op smaak met zout en peper.

Schep het mengsel in de champignons.

Bak de champignons 12-15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • • Counting my blessings •
Vandaag ben ik 2 jaar getrouwd met de leukste en liefste man die ik ooit heb ontmoet ❤️.
Terwijl ik hier zat te genieten van een geweldige zonsondergang in Amerika was ik zo dankbaar!.
✨ Dankbaar dat ik deze geweldige reis kon maken met mijn man.
✨ Dankbaar dat de heftige tijd van de burn-out, waar ik niks meer kon, grotendeels achter me ligt en dat reizen weer kan.
✨ Dankbaar voor alle steun van alle lieve familie en vrienden om me heen.
✨ Dankbaar voor jullie en al jullie lieve reacties 😘
  • Ohh 😍❤️ deze chocolate chip pancakes waren echt héél erg lekker! Met daarbij eindelijk een kop goede koffie. Goed begin van de dag!
  • Dit stukje Amerika; de Horseshoe Bend, maakte echt indruk op me! Een gigantische bocht in de Colorado rivier omgeven door 300 meter hoge wanden.
Daar zit ik dan; 50 cm naar achteren en dan is het 300 meter lager! Nog nooit eerder heb ik zo’n last van hoogtevrees gehad 🙈. Door de zonnebril zie je de paniek in m’n ogen niet én door de zonnebril zie ik de diepte gelukkig niet achter me... 😎.
Vandaag gaan we richting de doorzichtige brug over de Grand Canyon maar of ik daar overheen durf te lopen? 😱😧😅
  • Je kunt er hier in Amerika niet onder uit; kerst komt er aan! Overal hangen versieringen en elke winkel verkoop kerstkoekjes (uiteraard met decoratie). Dit gingerbread mannetje kon in ik San Francisco niet laten liggen. 😍❤️ heerlijk!!
  • Terwijl ik op vakantie ben verschijnen er heerlijke tapasrecepten online! Deze 👆5 staan nu al op je te wachten 😍. Wat is jouw favoriete tapa?
.
Link naar website in bio.
  • Dit 👆 was echt de meest toffe diner tot nu toe! We hebben er echt overheerlijk gegeten én ik nam nog een stuk homemade carrotcake mee 😍❤️ (zie m’n stories).
Al deze pareltjes zal ik uiteindelijk delen op m’n website 🙌
  • Indrukwekkend is het perfecte woord voor Death Valley! Alsof je alleen op de wereld bent.
Wat een verschil van dag en nacht met Las Vegas (waar we nu zijn), dan geef ik toch de voorkeur aan de rust van de natuur. ✨❤️
  • * THE ADVENTURE BEGINS * zo voelde het wel toen we eergisteren onze camper ophaalden!
Deze foto maakte ik gisteren in Yosemite; zo mooi en zo indrukwekkend 😍🙌.
Ik ga zo een ontbijtje maken en dan gaan we weer onderweg naar onze volgende bestemming 😊. (Kijk ook vooral mijn stories, daar deel ik meer foto’s)