Inspiratie Reviews

Het Daily Dinner Kookboek – Chickslovefood

Daily dinner kookboek

Tags:   

Het geweldige en nieuwe boek van Chickslovefood: Het Daily Dinner Kookboek. Vandaag vertelt Lobke van MyHappyFood je er meer over!

Nina en Elise, ofwel Chickslovefood, staan denk ik bij de meeste mensen wel bekend als twee gezellige en enthousiaste dames. Niet alleen op hun blog maar ook op het YouTube kanaal zijn ze niet weg te denken. Ze laten in een paar handelingen zien hoe je iets lekkers in elkaar tovert, met altijd wat extra tijd om te kletsen of een lolletje te maken.

Na hun vierde boek, Het kidsproof-kookboek, vonden ze het tijd voor een boek dat vol staat met alleen maar inspiratie voor het avondeten. Maar liefst 100 recepten, met maar maximaal 5 ingrediรซnten, staan in dit daily dinner-kookboek.

Daily dinner kookboek

Net als bij de andere vier boeken staan Nina en Elise zelf op de kaft van het boek. Naar mijn mening nodigt dit uit omdat je kunt zien van wie alle ideeรซn komen, en het past op deze manier ook hartstikke goed binnen de reeks van de andere kookboeken. Gelijk een herkenning is prettig voor het publiek. Bovendien zie je dat ze niet alleen plezier hebben in het koken van gerechten maar ook het eten ervan, ook belangrijk natuurlijk ๐Ÿ˜‰

Goed, gaan we naar de binnenkant van het boek, minstens zo belangrijk toch?
Gelijk een voorwoord en een verhaaltje over hunzelf en het boek, dat is fijn! Naast alle recepten ben ik ook zeker benieuwd naar het verhaal erachter. Enkele keukentips zijn natuurlijk ook altijd welkom, want buiten het kookboek om zijn deze ook makkelijk te gebruiken.

De recepten zijn verdeeld in 10 hoofdstukken:

 1. Eenpanstoppers; allerlei gerechten waar je maar รฉรฉn pan voor nodig hebt, ideaal!
 2. Soepen; goedgevulde soepen voor koude maar ook zonnige dagen.
 3. Ovenschotels; allemaal schotels die je in de oven mikt en waar je een half uur later heerlijk van kunt smikkelen. Wat mij betreft ook comfort food ๐Ÿ˜‰
 4. Maaltijdsalades; lichte maaltijden waar je ook lekker vol van zit!
 5. Hartige taarten; plaattaarten, daar staan de chicks eigenlijk bekent om, snel klaar en je voegt toe wat jij lekker vind.
 6. Hollandse pot; Hollanders houden nou eenmaal van een echte kost na een drukke dag werken, lekker hoofdstuk weer dus!
 7. Pasta; ook Italiaanse toppers zijn niet weg te denken. Van gezonde courgetti tot romige tagliatelle.
 8. Oosters; een veelzijdige keuken! Je zult verrast zijn van de creaties die ze bedacht hebben.
 9. Chique; indruk maken op je vrienden? Dan zit je bij dit hoofdstuk wel goed.
 10. Comfort food; lekkere maaltijden voor een lazy day. Tja.. dit is voor iedereen gewoon perfect.

Daily dinner kookboek

Zoals je ziet is er voor iedereen en voor ieder moment wat. Voor een diner met je ouders, een snelle hap voor door de week of een luie vrijdag op de bank voor de tv, dit boek is van alle markten thuis (op het gebied van avondeten natuurlijk).

Aan het einde vind je het dankwoord en register. In het register staan de recepten op alfabetische volgorde, ik vind dit wat minder fijn. Wanneer elk gerecht op de volgorde staat van het boek, met de bladzijdenummer er achter, is het voor mij wat overzichtelijker. Maar dat is de mening van mij, anderen zullen het zo juist goed vinden.

Eรฉn verbeterpuntje wat ik nog zou toevoegen in het boek is het vermelden van vegetarische recepten en/of tips hoe je de maaltijd vegetarisch kunt maken.

Nina en Elise | www.chickslovefood.com | Verkrijgbaar bijย bol.com en de lokale boekhandel voor โ‚ฌ 19,99.


 

Deze review is geschreven door Lobke van MyHappyFood.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Heb je al gezien dat deze veel te lekkere chocolate chip cupcakes sinds vanochtend online staan?! Met een twist want ze zijn gemaakt met vanille yoghurt ๐Ÿ™Œ. Dus als je zin hebt om wat lekkers te bakken.... deze zijn echt een aanrader โค๏ธ!
.
Link in bio en stories.
.
#cupcakes #chocolatechipcupcakes #yoghurt #vanilleyoghurt
 • Ienemienemutte ๐ŸŽ๐Ÿ“๐Ÿ‰๐Ÿ’. Gisteren ging manlief boodschappen doen en kwam terug met al dit lekkere rode fruit, he knows me so well! โค๏ธ zo lekker.
.
Wat is jouw favoriet?
.
#watermeloen #kersen #appels #aardbeien #snoepen
 • โ€˜I havenโ€™t been everywhere but itโ€™s on my listโ€™ ๐Ÿš๐Ÿ—บ deze vakantie in het zuid-westen van Amerika en rondreizen met de camper behoort toch wel tot 1 van de tofste vakanties tot nu toe โค๏ธ๐Ÿ™Œ. Vooral door de vrijheid die we hebben ervaren door met een camper te reizen.
Dit is in Death Valley... alleen op de wereld.
.
Wat was jouw tofste vakantie tot nu toe?.
.
#deathvalley #camperreis #alleenopdewereld
 • Is het al tijd voor de vrijmibo?! ๐ŸŽ‰ ja? Heb je dan ook iets lekkers zoals deze ovenbitterballen van @vandobbennl ? Want die kunnen toch niet ontbreken bij een feestje ๐Ÿ™Œ.
Ik deed een onderzoekje naar de favoriete dip Nederland (aka mijn volgers) en het resultaat staat nu online.
Wat denk jij dat de nummer 1 is?
.
Link in bio en stories.
.
#ovenbitterballen #vandobbenoven #vrijmibo #bitterballen
 • Zo, ik heb net boodschappen in huis gehaald voor een kookdagje! Vandaag op de planning; 7 recepten ๐Ÿ™Œ๐Ÿ’ช๐Ÿ™Œ, niet voor mezelf maar een leuke opdracht.
Volgende week ook weer koken en fotograferen maar dan wรฉl voor een eigen project ๐Ÿ˜! Maar nu eerst deze toffe opdracht afronden!
#receptontwikkeling #fotografie #foodfotografie #zzper #foodie #boodschappen
 • Bananenmuffins, als ik gezond wil snoepen van iets lekkers dan maak ik deze vaak ๐Ÿ™Œ. Ze zijn zo makkelijk te maken, lekker รฉn je kunt er alle kanten mee op! Met noten of cacao behoren tot mijn 2 favorieten โค๏ธ. Ideaal als tussendoortje als je wat gezonder (of paleo) wilt eten zoals ik nu.
Nu ik ook weer begonnen ben met sporten ๐Ÿ’ช wil ik mโ€™n lijf ook echt voeden en niet zomaar lukraak vullen.
#tussendoortje #nietvullenmaarvoeden #gezondeten
 • Ik ben zo iemand die veel te makkelijk is afgeleid van de dingen waarmee ze bezig is. Maar met deze schat ๐Ÿ‘†is dat helemaal niet erg! ๐Ÿ˜ โค๏ธ even knuffelen tussen het koken door kan รกltijd!
Maar goed, mijn focus... die raak ik de laatste tijd een beetje kwijt. Ik heb het druk met mijn eigen bedrijf als blogger/receptonwikkelaar/fotograaf en daar ben ik zo dankbaar voor ๐Ÿ™Œ! Maar het mag wel een beetje in banen geleid worden๐Ÿ™ˆ , met wat meer structuur.
Zometeen een gesprek met mijn business coach en daar zal de focus dan ook op gaan liggen.
.
Ben jij ook zo gemakkelijk afgeleid?
.
#dog #dogsofinstagram #labrador #whitelabrador #hond #knuffelen #kroelen #keuken #kitchen #koken #meanwhile #cooking #foodie #receptontwikkeling #foodfotografie #foodphotography #blogger #pannenkoeken #aardbeien #memyselfandi #fabiennechapot #foodquotesnl
 • Met deze vegan paddenstoelenragout weet je zeker dat je wat lekkers op tafel zet. Ik gebruik een mix van verschillende champignons, waaronder 2 die ik nog niet kende. ๐Ÿ˜๐Ÿ™Œ lekker dat dit gerechtje is!!
.
Link naar website in bio en stories.
.
#ragout #paddenstoelen #paddenstoelentijd #paddenstoelenragout #vegan #veganfood #veganfoodie #vegetarisch #vegetarian #eikhaas #koraalzwam #champignons #paleo #healthy #healthyfood #fitdutchie #foodie #foodquotesnl #funghi