Body Gezondheid Inspiratie

Met Deze Tips Maak Je Je Salade Nog Lekkerder

salade met halloumi en granaatappelpitten

Tags:    

Er kan vanalles mis gaan met het maken van een salade, daarom geef ik je graag tips om je salade nóg lekkerder te maken. Het klink zo simpel; salade, toppings, dressings, mixen en eten maar! Maar als je écht een overheerlijke salade wilt maken waar je vrolijk van wordt dan zijn er een paar dingen waarmee je die salade naar een hoger niveau kunt tillen.

Een goede salade draait om balans; de balans tussen sla en groenten, gezonde en minder gezonde ingrediënten en dank ook nog de balans tussen verschillende smaken en texturen. Heb je veel zachte ingrediënten? Dan wil je ook iets knapperigs toevoegen; bij een kaasje zoals geitenkaas is een appeltje en/of honing als tegenhanger erg lekker. En zo zijn er nog meer!

Dus ben jij, net als ik, groot fan van een overheerlijke salade? Dan heb je ik nog een aantal tips voor je!

Marokkaanse kip salade

De salade regels om rekening mee te houden:

1. Voeg iets knapperigs toe

Denk hierbij aan noten en zaden, zoals amandelen, walnoten en zonnebloempitten. Maar wat denk je van macadamia noten en sesamzaadjes? Dat is weer eens wat anders maar ook onwijs lekker in je salade. Een mix van verschillende noten en zaden is ook overheerlijk.
Maar ook croutons of nacho chips zijn heerlijk in je salade! Of wat denk je van knapperig geroosterde kikkererwten? Laat je creativiteit op de loop en probeer eens wat nieuws!

2. Voeg iets met een kick toe

Dat klinkt zo een beetje raar, maar met een kick bedoel ik bijvoorbeeld augurken of kappertjes. Of wat denk je van fruit? Partjes grapefruit of sinaasappel geven ook dit effect.
Maar ook je dressing kan zorgen voor die extra kick in je salade. Persoonlijk zorg ik er altijd voor dat mijn dressing zonder de salade altijd té is. Dus net iets té zuur, zoet of zout. Dit trekt helemaal recht op het moment dat je er je salade mee aanmaakt.

3. Voeg iets zoets toe

Zoet in een salade werkt ook goed! Vers fruit zoals granaatappelpittjes, peer, appel of druiven geven echt een heerlijke twist aan je salade. En ja, zelfs aardbeien of blauwe bessen kunnen wat heerlijks toevoegen.
Ook kun je kiezen voor gedroogd fruit. Of wat denk je van deze sticky walnoten? Deze zijn ook echt overheerlijk in je salade!

 

 

Wat vind jij overheerlijk om aan je salade toe te voegen?

  9 reacties

 • Bedankt voor de tips,
  Ik vind het zelf altijd heerlijk om tonijn en een beetje notenmix in mijn salade te doen. :’)

 • Karel 21 maart 2018 Beantwoord

  Handige tip, komt goed van pas

 • Nicole Orriëns 21 maart 2018 Beantwoord

  Ik kom meestal niet zo heel veel verder dan komkommer met een sausje. Dit klinkt heel lekker!

 • Jouvence 21 maart 2018 Beantwoord

  Handige regels, ik ben gek op salades en probeer er ook zoveel mogelijk in te variëren. Ik doe er eigenlijk vanalles in, ligt een beetje aan wat ik dan in huis heb.

 • Lynn 21 maart 2018 Beantwoord

  Bij ons wordt er vaak ananas en kip in de salade gebruikt, zelfs de kinderen zijn er gek op 🙂
  Aardbeien lijkt me ook wel leuk, dat ga ik eens proberen!

  Xx

 • Shirley 21 maart 2018 Beantwoord

  Lijkt mij heerlijk bedankt voor de tips😃👍🏻

 • Manon 21 maart 2018 Beantwoord

  We zijn redelijk gelijkgestemd, dit is ook een beetje hoe mijn salades eruit zien! Zeker weten iets knapperigs en een lekkere tegenpool. Geitenkaas en appel … mmm

 • Gemma 21 maart 2018 Beantwoord

  Mijn favoriet om toe te voegen aan salades, zijn toch wel geroosterde pijnboompitten. Maar ik voeg ook vaak parmezaanse kaas of groene pesto toe.

 • […] maaltijd. Al eerder schreef ik een artikel over hoe je je salade nóg lekkerder kunt maken (lees hier de tips). Want niemand heeft zin in een salade met saaie en eentonige smaken toch? De roodlof voegt […]

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Een minestronesoep is eigenlijk een goedgevulde Italiaanse groentesoep. Boordevol groenten, smaak én met tortellini in mijn recept 😍. Mij maak je er echt blij mee, een kom warme soep... het voelt als thuiskomen, een warm bad. Op en top comfortfood als je het mij vraagt!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio en stories.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#soep #minestrone #minestronesoep #minestronesoup #soup #comfortfood #voeltalsthuiskomen #warmbad #groenten #vegetables #groentensoep #vegetablesoup #tortellini #parmezaansekaas #kaas #kaasmeisje #vegetarisch #vegetarian #maaltijd #maaltijdsoep #feedfeed #f52grams #heresmyfood #tastemademedoit #foodie #foodstyling #foodphotography #receptontwikkeling #ferleon #foodquotesnl
 • Dramatisch en hartverscheurend vind ik het als je hoort en leest hoe het er bij sommige slachthuizen aan toe gaat 😢. Persoonlijk kies ik zoveel mogelijk biologisch vlees wanneer we vlees eten, maar hoe weet je nu nog of dat er wel iets humaner aan toe gaat? En ja... ik weet dat ook dat moorden is. Door dit soort nieuwsberichten ga ik toch echt nog sterker twijfelen of ik wel vlees/vis wil blijven eten. Het zal in ieder geval een stuk minder worden!!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En jij? Pas jij je vlees/vis consumptie aan? Of ben je sowieso al vegetariër? Of wellicht blijf je vlees eten?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👇 ik hoor het graag! Ben benieuwd hoe jij erover denkt.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#krant #krantlezen #nieuws #nieuwsbericht #decourant #news #vegetarisch #pescotariër #flexitarier #vlees #vis #vleeseter #biologisch #biologischheellogisch #scharrelvlees #itsme #verschrikkelijk #onnodig #ditiseigenlijkeenmenukaart #menukaart #derestauratie040 #eindhoven #station #stationeindhoven #meetmeundertheclock #foodie #foodquotesnl
 • Frietjes, kroket en een klodder Belgische mayonaise. ❤️ Als je geniet, doe het dan goed! Na een dagje koken en fotograferen had ik gewoon echt geen zin meer om weer de keuken in te duiken voor het avondeten. 🍟 Frietjes will do!
#friet #kroket #geenzinomtekoken
 • Zin in een donut? Wat denk je van een 🍎 donut?! Soms wil je toch gewoon een lekkere snack die niet heel erg gezond of ongezond is... gewoon een beetje tussen alles in. Dan zijn deze appel donuts hét antwoord!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, sprinkles maken van alles een feestje toch? 🎉⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#donut #donuts #donutlover #appel #apple #snack #treat #tussendoortje #snackfood #roomkaas #creamcheese #sprinkles #sprinklesareforwinners #discodip #nutella #nutellalove #chocoladepasta #health #healthy #healthyfood #gezond #gezondeten #balans #traktatie #lekkerensimpel #foodie #foodphotography #foodstagram #feedfeed #foodquotesnl
 • De lekkerste burgers van Eindhoven: ✅.
Uitgeroepen tot mooiste bar van Nederland: ✅.
Een hotel met rock&roll mentality: ✅.
De leukste medewerkers: dubbel ✅✅!!
En ik werk parttime bij @bluecollarhoteleindhoven dus dat maakt het nog toffer. Kom zeker een keertje langs voor een burger of een kopje koffie (ik ben momenteel hard aan het oefenen op latte art en ik maak nu de mooiste scheve blaadjes 🤣).
Verder ben ik als een kind zo blij met deze foto die ik net m’n nieuwe telefoon maakte.
.
#burger #bluecollarhotel #eindhoven
 • Wat dat is? Dat is mijn lunchbox! Gevuld met de lekkerste dingen 😍 en binnenkort lanceer ik mijn eerste E-book 🎉.
Want hoe doe je dat; lunchen zonder boterham? Wat is lekker en gezond om mee te nemen? Deze vragen krijg ik zoveel en daar geef ik graag antwoord op 🙌🙏. Al jaren neem ik de lekkerste lunches mee, dus ervaring ten overvloede!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nog even geduld! 📚Het eerste E-book komt er aan!! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lunchbox: @boho_tiffin 📸: @eefsfood ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#lunch #lunchbox #lunchideas #lunchoftheday #lunchonthego #lunchenzonderboterham #lunchenzonderbrood #broodlozelunch #lunchen #lekkerengezond #bohotiffin #panterprint #amsterdam #amsterdamcity #gezond #gezondeten #gezonderecepten #koolhydraatarm #paleo #glutenvrij #suikervrij #lactosevrij #lancering #foodie #foodphotography #receptontwikkeling #foodquotesnl
 • Grill jij wel eens witte asperges? Dat is namelijk écht onwijs lekker ❤! Er staat een heerlijk recept online, een kleine twist op de klassieker; witte asperges met gerookte zalm en peterselie.
Nog even en dan is het aspergeseizoen alweer voorbij... heb jij ze regelmatig gegeten?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio en stories.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#asperges #witteasperges #asparagus #hetwittegoud #gegrildeasperges #grillen #zalm #gerooktezalm #salmon #smokedsalmon #portobello #peterselie #lunch #lunchenzonderboterham #broodlozelunch #koolhydraatarm #paleo #health #healthyfood #gezond #gezondeten #foodie #foodstagram #foodquotesnl
 • Zin in iets lekkers? Voor deze Nutella rondjes/koekjes/dingetjes 🤣 heb je maar 3 ingrediënten nodig! Erg lekker en snel te maken ❤️.
Ik heb gisteren echt een geweldige leuke dag gehad in Amsterdam met allemaal leuke mensen! De dag begon met koffie en lunch met @eefsfood ; eindelijk na zoveel jaar eens in het echt ontmoet en wat is ze leuk. @thesocialgoodgirl organiseerde een bitterballen tour en wij waren erbij als influencer 🙌 waar we met allemaal leuke mensen foto’s maakten. Thanks allemaal voor de geslaagde dag! @anniepannie_nl @anouk.boetzer @dutchie @nicolinesmalbraak (en de rest van wie ik de insta niet heb).
.
#nutella #nutellalovers #toffedag