Body Gezondheid Inspiratie

Met Deze Tips Maak Je Je Salade Nog Lekkerder

salade met halloumi en granaatappelpitten

Tags:    

Er kan vanalles mis gaan met het maken van een salade, daarom geef ik je graag tips om je salade nóg lekkerder te maken. Het klink zo simpel; salade, toppings, dressings, mixen en eten maar! Maar als je écht een overheerlijke salade wilt maken waar je vrolijk van wordt dan zijn er een paar dingen waarmee je die salade naar een hoger niveau kunt tillen.

Een goede salade draait om balans; de balans tussen sla en groenten, gezonde en minder gezonde ingrediënten en dank ook nog de balans tussen verschillende smaken en texturen. Heb je veel zachte ingrediënten? Dan wil je ook iets knapperigs toevoegen; bij een kaasje zoals geitenkaas is een appeltje en/of honing als tegenhanger erg lekker. En zo zijn er nog meer!

Dus ben jij, net als ik, groot fan van een overheerlijke salade? Dan heb je ik nog een aantal tips voor je!

Marokkaanse kip salade

De salade regels om rekening mee te houden:

1. Voeg iets knapperigs toe

Denk hierbij aan noten en zaden, zoals amandelen, walnoten en zonnebloempitten. Maar wat denk je van macadamia noten en sesamzaadjes? Dat is weer eens wat anders maar ook onwijs lekker in je salade. Een mix van verschillende noten en zaden is ook overheerlijk.
Maar ook croutons of nacho chips zijn heerlijk in je salade! Of wat denk je van knapperig geroosterde kikkererwten? Laat je creativiteit op de loop en probeer eens wat nieuws!

2. Voeg iets met een kick toe

Dat klinkt zo een beetje raar, maar met een kick bedoel ik bijvoorbeeld augurken of kappertjes. Of wat denk je van fruit? Partjes grapefruit of sinaasappel geven ook dit effect.
Maar ook je dressing kan zorgen voor die extra kick in je salade. Persoonlijk zorg ik er altijd voor dat mijn dressing zonder de salade altijd té is. Dus net iets té zuur, zoet of zout. Dit trekt helemaal recht op het moment dat je er je salade mee aanmaakt.

3. Voeg iets zoets toe

Zoet in een salade werkt ook goed! Vers fruit zoals granaatappelpittjes, peer, appel of druiven geven echt een heerlijke twist aan je salade. En ja, zelfs aardbeien of blauwe bessen kunnen wat heerlijks toevoegen.
Ook kun je kiezen voor gedroogd fruit. Of wat denk je van deze sticky walnoten? Deze zijn ook echt overheerlijk in je salade!

 

 

Wat vind jij overheerlijk om aan je salade toe te voegen?

  8 reacties

 • Bedankt voor de tips,
  Ik vind het zelf altijd heerlijk om tonijn en een beetje notenmix in mijn salade te doen. :’)

 • Karel 21 maart 2018 Beantwoord

  Handige tip, komt goed van pas

 • Nicole Orriëns 21 maart 2018 Beantwoord

  Ik kom meestal niet zo heel veel verder dan komkommer met een sausje. Dit klinkt heel lekker!

 • Jouvence 21 maart 2018 Beantwoord

  Handige regels, ik ben gek op salades en probeer er ook zoveel mogelijk in te variëren. Ik doe er eigenlijk vanalles in, ligt een beetje aan wat ik dan in huis heb.

 • Lynn 21 maart 2018 Beantwoord

  Bij ons wordt er vaak ananas en kip in de salade gebruikt, zelfs de kinderen zijn er gek op 🙂
  Aardbeien lijkt me ook wel leuk, dat ga ik eens proberen!

  Xx

 • Shirley 21 maart 2018 Beantwoord

  Lijkt mij heerlijk bedankt voor de tips😃👍🏻

 • Manon 21 maart 2018 Beantwoord

  We zijn redelijk gelijkgestemd, dit is ook een beetje hoe mijn salades eruit zien! Zeker weten iets knapperigs en een lekkere tegenpool. Geitenkaas en appel … mmm

 • Gemma 21 maart 2018 Beantwoord

  Mijn favoriet om toe te voegen aan salades, zijn toch wel geroosterde pijnboompitten. Maar ik voeg ook vaak parmezaanse kaas of groene pesto toe.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Op zoek naar een lekker lunchrecept? 🙌 Deze omelet met groene asperges is zo’n gerechtje dat echt overheerlijk is en waar je een paar uur op vooruit kunt. Een echt feestje 🎉 op je bord als je het mij vraagt.
.
Link in bio en stories.
.
#lunch #lunchen #omelet #omelette #egg #eggs #asperges #asparagus #groeneasperges #greenasparagus #feta #fetacheese #gezond #gezondeten #eathealthy #healthy #healthyfood #koolhydraatarm #lowcarb #foodie #foodquotesnl
 • Deze eiersalade zonder mayonaise is de laatste tijd weer een erg goed bezocht receptje 🙌. Hij is dan ook erg lekker ❤️! Heb jij hem al gemaakt?
.
Link in bio.
.
#eieren #eiersalade #griekseyoghurt #eggsalad #sandwich #boterham #ontbijt #breakfast #lunch #heerlijk #delicious #healthy #healthyfood #gezondeten #gezondontbijt #gezondleven #gezondrecept #koolhydraatarm #foodie #foodphotography #foodquotesnl
 • Zo 👆ging dat gisteren toen ik mijn eerste oester proefde 😂. Zoals je wel kunt zien durfde ik eigenlijk niet echt én ik vond het ook echt echt echt NIET lekker 😬! Maar uiteindelijk door aanmoediging van m’n mede bloggers tóch met heel veel moeite doorgeslikt 😂.
Verder was het een hele gezellige dag hoor met de meiden 😂🙈😘. Enne, Thanks voor het filmen van deze hilarische actie!
@eindhovensrondje @drnknnl @thehappyfinancial @mamasvaneindhoven @fabtasticworld .
.
#oester #oesters #oysters #firsts #firsttimeeatingoysters #eerstekeeroesterseten #voorallesiseeneerstekeer #nietlekker #neebedankt #eindhoven #eindhovencity #downtown #downtowngourmetmarket #eindhovencaptured #cfood #cfoodeindhoven #eindhovensrondje #thanksladies #foodie #foodquotesnl
 • Ik ben fan van een lekkere en frisse smoothie ❤️ maar helemaal met deze warme dagen 🙌. Ik maakte deze bosvruchten smoothie met @optimel Griekse stijl yoghurt kers. Superlekker én het vult goed 🙌.
.
In mijn stories deel ik het recept!
.
#smoothie #voeltgoed #ontbijt #breakfast #bosvruchten #forrestfruit #yoghurt #delicious #heerlijk #goedbeginvandedag #gezond #gezondeten #gezondontbijt #healthy #healthyfood #foodie #foodquotesnl #ad
 • Hoe zorg jij dat je genoeg vezels binnenkrijgt? Je vindt ze in verschillende producten zoals 🥕🍎🍞. De voordelen van vezels, proteïne en omega-3 daar vertel ik wat meer over op m’n website! Wist je dat er repen bestaan met deze extraatjes?
.
Directe link naar het artikel in m’n bio.
.
📸: @maritlemmensphotography .
.
#vezels #proteine #omega3 #brood #volkoren #volkorenbrood #groente #fruit #eatnatural #barswithbenefits #kitchen #keuken #ontbijt #ontbijtje #eieren #roomboter #photoshoot #memyselfandi #foodie #foodquotesnl
 • Ik stap echt helemaal (!!) uit m’n comfortzone! Ik ben namelijk uitgenodigd voor de castingdag van Heel Holland Bakt 🙌😬🎉.
Onwijs spannend, leuk en nog veel meer tegelijk. Maar jullie snappen dat ik m’n uiterste best ga doen om uiteindelijk in de tent te staan! 💪❤️🙌.
.
#taart #dripcake #botercreme #botercremetaart #chocolade #chocolate #aardbeien #strawberries #snack #treat #heelhollandbakt #castingdag #foodie #foodquotesnl
 • Zin in iets lekkers met maar 5 ingrediënten? 🙌 Dan wil je deze quesadilla’s! Ik ben een echt kaasmeisje 🧀 en heb altijd verschillende soorten kaas in de koelkast liggen. Tijd om er weer wat lekkers mee te koken!
.
Link naar website in bio.
.
#quesadillas #quesadilla #texmex #mexicaans #mexicaansekeuken #mexicaansetosti #bonen #mais #kaas #kaasmeisje #cheese #kaaskop #diner #lunch #foodie #gezondeten #healthy #foodphotography #foodquotesnl
 • Fijne zondag! Hier 👆 drink ik een heerlijke shake van @fiveguysnl 😍, chocolade want dat is dan toch echt mijn favoriet 🙌. Uiteraard aten we ook nog een burger! Erg lekker en zeker een aanrader als je een keer in Eindhoven bent.
En nu aan de salade en fruit, alles draait om de balans toch?! 😂 (overigens is deze foto ongeveer 2 weken geleden gemaakt).
.
#fiveguys #fiveguysnl #fiveguysmilkshake #milkshake #chocolate #chocolade #chocolademilkshake #eindhoven #eindhovencity #ehv #040 #itsme #balans #snack #treat #shake #foodie #foodblogger #foodquotesnl