Hotspots Inspiratie Reviews

SO DE JUS – Eindhoven

So de Jus eindhoven

Tags:     

Je hebt van die restaurants waar je gewoon echt een keer gegeten moet hebben, restaurant SO DE JUS in Eindhoven is daar één van! De nieuwe hotspot in town!

Met een groepje bloggers/instagrammers uit Eindhoven waren we uitgenodigd door Eindhovens Rondje voor een avondje tafelen bij SO DE JUS. Deze kans kon ik gewoon echt niet aan me voorbij laten gaan, het restaurant stond namelijk al meteen bij opening op mijn lijstje om snel een keer te gaan eten. Manlief was dan ook meteen jaloers dat ik er eerder heen ging om te gaan proeven.
Wat uiteindelijk resulteerde in twee dagen SO DE JUS, de dag erna ben ik met hem naar het restaurant gegaan en zo heb ik 2 dagen heerlijk gegeten.

Eindhovens Rondje is een organisatie met niet 1, maar 4 missies: verbinden, verleiden, verrassen en versterken. Alle 4 deze V’s staan voor hun passie, wat ze het liefste doen én wat hun missie is. Met een flinke dosis kennis (onder andere van de horeca) zorgen ze zo voor een uniek kijk op de hotspots van Eindhoven.

So de Jus eindhoven

So de Jus eindhoven

Een plekje dat meteen in het oog springt is de gele muur met een echt Eindhovens kunstwerk. Leuk weetje; de bakstenen muur is door de eigenaar Maurice helemaal zelf gemaakt en geschilderd.

SO DE JUS is het restaurant van Maurice en daarmee een eerbetoon aan zijn oma. Een echte brabantse die jarenlang de lekkerste gerechten kookte, daar is de voorliefde voor lekker eten uit voortgekomen. Die voorliefde en passie van Maurice straalt er gewoon echt van af en werkt aanstekelijk! Zijn vriendin werkt regelmatig mee in het restaurant (naast haar gewone baan) en samen met het personeel zorgen ze voor de echte Brabantse gezelligheid. En juist dat aspect is wat deze plek helemaal eigen en uniek maakt.

So de Jus eindhoven

Alle voorgerecht op de kaart zijn onwijs lekker, maar mijn persoonlijke favorieten zijn toch wel de klassieke vitello tonato en de ibérico ham. Vraag ook vooral even naar het verhaal achter deze ham, daardoor smaakt deze alleen maar nog lekkerder!

So de Jus eindhoven

Voor het hoofdgerecht verhuizen we naar boven, een mooie lichte en open ruimte met veel authentieke details. Denk aan witte muren, donkerhouten balken in het plafond en een geweldige mooie en grote tafel. Daarnaast kijk je hier zo de keuken in wat altijd zorgt voor wat extra beleving.
Deze ruimte is af te huren en ideaal om met een gezelschap (groot en klein) te vergaderen, lunchen, dineren etc.

So de Jus eindhoven

En dit is het dan: hét pronkstuk van SO DE JUS! Een super malse biefstuk in een OVERHEERLIJKE jus! Ja, die is zo lekker… dat wil je gewoon echt in hoofdletters schrijven. De jus is er in 3 verschillende smaken, “normaal”, knoflook en da’s pittig. Ik heb ze allemaal geproefd en ze zijn serieus allemaal lekker. Dus kun je niet kiezen? Kies dan samen met je tafelgenoten elk een andere jus en proef van elkaar!

Enne, ben maar niet bang: je krijgt brood bij je maaltijd om al die lekkere jus mee te soppen.

So de Jus eindhoven

So de Jus eindhoven

Geen zin in een biefstuk met jus? Of wellicht eet je vegetarisch, ook dan heb je de keuze! Kies ervoor om frietjes en/of salade bij je hoofdgerecht te laten serveren.
Mijn les: brood vooraf, een voorgerecht, hoofdgerecht met brood, friet én salade: dat krijg ik niet op! Overigens kreeg mijn man het ook niet op, maar goed… die ging ook meteen voor de XL biefstuk.

So de Jus eindhoven

De huisgemaakte cheesecake is een aanrader, heerlijk romig met een perfecte bodem. Enne, ik mag nog niet teveel verklappen maar hét ultieme chocoladedessert is in ontwikkeling! Zodra deze op de kaart staat zal ik toch echt een keer terug moeten 😉 .

Kies na ook zeker voor een kopje eerlijke koffie of thee met een eigen verhaal. Nog zoiets moois dat deze zaak echt uniek maakt.

Al met al: ik ben dus écht oprecht enthousiast! Ga dus zeker een bezoekje brengen aan SO DE JUS.
Laat je mij weten of je net zo genoten hebt?

 

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Zin in een donut? Wat denk je van een 🍎 donut?! Soms wil je toch gewoon een lekkere snack die niet heel erg gezond of ongezond is... gewoon een beetje tussen alles in. Dan zijn deze appel donuts hét antwoord!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, sprinkles maken van alles een feestje toch? 🎉⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#donut #donuts #donutlover #appel #apple #snack #treat #tussendoortje #snackfood #roomkaas #creamcheese #sprinkles #sprinklesareforwinners #discodip #nutella #nutellalove #chocoladepasta #health #healthy #healthyfood #gezond #gezondeten #balans #traktatie #lekkerensimpel #foodie #foodphotography #foodstagram #feedfeed #foodquotesnl
 • De lekkerste burgers van Eindhoven: ✅.
Uitgeroepen tot mooiste bar van Nederland: ✅.
Een hotel met rock&roll mentality: ✅.
De leukste medewerkers: dubbel ✅✅!!
En ik werk parttime bij @bluecollarhoteleindhoven dus dat maakt het nog toffer. Kom zeker een keertje langs voor een burger of een kopje koffie (ik ben momenteel hard aan het oefenen op latte art en ik maak nu de mooiste scheve blaadjes 🤣).
Verder ben ik als een kind zo blij met deze foto die ik net m’n nieuwe telefoon maakte.
.
#burger #bluecollarhotel #eindhoven
 • Wat dat is? Dat is mijn lunchbox! Gevuld met de lekkerste dingen 😍 en binnenkort lanceer ik mijn eerste E-book 🎉.
Want hoe doe je dat; lunchen zonder boterham? Wat is lekker en gezond om mee te nemen? Deze vragen krijg ik zoveel en daar geef ik graag antwoord op 🙌🙏. Al jaren neem ik de lekkerste lunches mee, dus ervaring ten overvloede!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nog even geduld! 📚Het eerste E-book komt er aan!! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lunchbox: @boho_tiffin 📸: @eefsfood ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#lunch #lunchbox #lunchideas #lunchoftheday #lunchonthego #lunchenzonderboterham #lunchenzonderbrood #broodlozelunch #lunchen #lekkerengezond #bohotiffin #panterprint #amsterdam #amsterdamcity #gezond #gezondeten #gezonderecepten #koolhydraatarm #paleo #glutenvrij #suikervrij #lactosevrij #lancering #foodie #foodphotography #receptontwikkeling #foodquotesnl
 • Grill jij wel eens witte asperges? Dat is namelijk écht onwijs lekker ❤! Er staat een heerlijk recept online, een kleine twist op de klassieker; witte asperges met gerookte zalm en peterselie.
Nog even en dan is het aspergeseizoen alweer voorbij... heb jij ze regelmatig gegeten?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio en stories.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#asperges #witteasperges #asparagus #hetwittegoud #gegrildeasperges #grillen #zalm #gerooktezalm #salmon #smokedsalmon #portobello #peterselie #lunch #lunchenzonderboterham #broodlozelunch #koolhydraatarm #paleo #health #healthyfood #gezond #gezondeten #foodie #foodstagram #foodquotesnl
 • Zin in iets lekkers? Voor deze Nutella rondjes/koekjes/dingetjes 🤣 heb je maar 3 ingrediënten nodig! Erg lekker en snel te maken ❤️.
Ik heb gisteren echt een geweldige leuke dag gehad in Amsterdam met allemaal leuke mensen! De dag begon met koffie en lunch met @eefsfood ; eindelijk na zoveel jaar eens in het echt ontmoet en wat is ze leuk. @thesocialgoodgirl organiseerde een bitterballen tour en wij waren erbij als influencer 🙌 waar we met allemaal leuke mensen foto’s maakten. Thanks allemaal voor de geslaagde dag! @anniepannie_nl @anouk.boetzer @dutchie @nicolinesmalbraak (en de rest van wie ik de insta niet heb).
.
#nutella #nutellalovers #toffedag
 • * My Essentials * Ik postte enkele weken geleden een foto op instagram dat ik soms zo gemakkelijk afgeleid ben en ik kreeg veel reacties van mensen die dat herkenden.
Die herkenning is altijd prettig 🙌! Maar dan is de vraag, hoe ga je je focus terugvinden? Vandaag vertel ik je hoe ik eraan werk en wat mijn tips hiervoor zijn!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio en stories.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#focus #focused #afleiding #herkenning #flatlay #flatlaystyle #flatlaynation #flatlaytoday #flatlayforever #burnout #burnedout #overspannen #stress #iPhone #applewatch #millypie #millypieplanner #lifeplanner #yankeecandle #hema #patches #croissant #batiste #welovetheplanet #foodie #foodieforlife #dutchblogger #foodquotesnl
 • Bijna 1,5 week geleden is deze toffe avond alweer! Ik was door @ingervierhout uitgenodigd om plaats te nemen aan de chef’s table vol met bijzondere Brabanders. ❤️ wat een heerlijke avond hebben we gehad! Overheerlijk gegeten maar de rendang van @jerm1rozario was (samen met het nagerecht van Inger) echt hemels 🙌.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wie heeft er al eens zelf rendang gemaakt? Ik niet maar het staat nu heel hoog op m’n lijstje!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📸: @nikkitheunsfotografie ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#downtown #downtowngourmetmarket #eindhoven #brabant #brabander #brabantisopen #brabantcelebratesfood #silentdisco #givemethefood #eyeontheprize #biefstuk #steak #pimspotatoes #rendang #recept #foodie #foodblogger #dutchblogger #foodquotesnl
 • Het is weer tijd voor een onwijs lekker receptje, namelijk deze chocolatechip chocolade mousse van cashewnoten 😍. De extra chocoladestukjes die ik er aan toevoeg zijn echt een aanrader, ik snap eigenlijk ook niet 🤷‍♀️ waarom dat niet altijd bij chocolade mousse zo is? Het geeft wat extra structuur en maakt het gewoon nóg lekkerder.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio en stories!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#chocolade #chocolademousse #chocolate #chocolatemousse #cashew #cashewmousse #chocolatechip #paleo #paleofood #paleoleefstijl #eatclean #eathealthy #gezond #gezondeten #gezondheid #gezondleven #gezondrecept #aardbeien #snack #nagerecht #ontbijt #foodie #foodblogger #foodfotografie #foodquotesnl