Inspiratie Reviews

Gezond Fastfood – Nora French

Gezond fastfood

Tags:    

Het nieuwste boek van Nora French: Gezond fastfood. Vandaag vertelt Melissa je er meer over! Uiteraard maakte ze ook al een lekker receptje uit het boek.

Regelmatig bestellen wij eten of gaan we uiteten. Pizza, burgermenu’s, kipnuggets, biefstuk in een badje van roomboter, friet met mayonaise allemaal erg lekker, maar niet voor meerdere keren per maand. Ik ben regelmatig op zoek naar inspiratie voor het avondeten. Daarvoor heb ik al verschillende kookboeken aangeschaft en weer weg gedaan. Ik eet graag gezond, maar wil na het werk niet de hele avond in de keuken staan. Iets halen is soms gewoon erg makkelijk en lekker. Ik weet dat als je zelf kookt het over het algemeen gezonder is en je weet wat je binnen krijgt. Gezond fastfood klinkt dan toch geweldig? Lekker en gezond eten! Is dit een boek dat voor langere tijd op mijn aanrecht blijft staan?

Gezond fastfood

De eerste indruk van het boek is goed. Een mooi, stevig, dik boek met daarin mooie foto’s van de gerechten. Extra bonuspunt voor het leeslint! Alle gerechten in het boek zijn glutenvrij, omdat de schrijfster van het boek zelf glutenvrij eet. Voor mij geen must. Wel handig als je een glutenvrij gerecht wilt maken voor visite. Het boek start met een lijst van superfoods die makkelijk te krijgen zijn en die de meeste mensen deels al in huis hebben. Een hele handige lijst, die bewijst dat superfoods echt niet alleen uit de natuurwinkel komen. Als inspiratie wordt er een weekmenu gegeven. Het hele menu bevat gerechten uit het boek. Voor mij iets te veel van het goede. Ik ben veel te veel gehecht aan mijn volkoren boterhammen.

Na het weekmenu beginnen de recepten. De recepten zijn verdeeld over zes categorieën: ontbijt, salades, soepen, hoofdgerechten, snacks en zoet. Per categorie staan de recepten ingedeeld op bereidingstijd. Het snelst te bereiden recept staat vooraan. Hoe verder in het hoofdstuk, hoe langer de bereiding duurt. Per gerecht wordt aangeven of je het eten kunt bewaren in de vriezer of al van te voren kunt bereiden. Erg handig als je maaltijden wilt voorbereiden of mee wilt nemen naar het werk.

In de categorie ontbijt zie ik veel bekende recepten voorbij komen. De pannenkoekjes, havermout, smoothies en wafels zijn niet heel vernieuwend. Nieuw voor mij zijn de verschillende soorten notenmelk die je zelf kunt maken. De hartige muffins en het recept om zelf broodjes te maken geven een leuke twist aan dit hoofdstuk. Bij veel recepten staat aangeven waarom iets gezond is. Dit kan dan het hele recept zijn of een bepaald ingrediënt uit het recept. Interessante weetjes, die je bewust maken van wat je eet! Ook worden er suggesties gegeven voor een combinatie met een ander recept uit het boek. Zo kun je de kleine recepten uitbreiden tot een volwaardige maaltijd.]

Gezond fastfood

De mooie fotopagina’s en overzichten in het hoofdstuk salades trekken mijn aandacht. Er staan veel leuke combinaties van ingrediënten in dit hoofdstuk. Er is een aparte pagina met verschillende soorten dressings. Op die manier kun je heel makkelijk je eigen salade samenstellen. Zelf eet ik op het werk bijna nooit een salade, omdat het meenemen ervan niet handig is. De meeneemtip is zeker het proberen waard. Ik heb het getest en het werkt! Het hoofdstuk soepen is een beetje op dezelfde manier ingedeeld. Het geeft veel leuke tips om te variëren met soep. Verschillende soorten toppings en dippers maken de soepen origineel. Het mix en match principe bij de salades en soepen dagen mij uit om nieuwe combinaties te gaan proberen.

Hoofdgerechten! Het hoofdstuk waar ik extra nieuwsgierig naar ben. Staan hier dan eindelijk de burgers, hotdogs en al het andere afhaaleten in een gezond jasje? Eerlijk gezegd valt dat een beetje tegen. Wel staan er veel leuke recepten in dit hoofdstuk die gezond zijn en makkelijk te bereiden. Tussendoor staan er tips bij sommige gerechten. Die geven een handige toevoeging om het gerecht een andere draai te geven.

Inspiratie voor tussendoortjes vind je in het hoofdstuk snacks. De tussendoortjes zien er mooi uit, en zouden niet misstaan op tafel tijdens een feestje. Al deze tussendoortjes zijn makkelijk te maken en erg gezond. Het hoofdstuk snacks loopt over in het hoofdstuk zoet. Dit hoofdstuk geeft een gezondere versie van verschillende zoete tussendoortjes. Appeltaart, brownie, popcorn, ijs, koek en ga zo maar door.

Tijdens dit hoofdstuk werd ik nieuwsgierig. Appeltaart zonder suiker? Is dat wel lekker? Ik heb de appel-amandeltaart getest. De bereiding van de taart was erg makkelijk. Appel en honing zijn de zoete ingrediënten van deze taart. Je proeft heel duidelijk dat er minder suiker in de taart zit, maar daardoor is hij zeker niet minder lekker. Ik vond de taart erg lekker. Zonder schuldgevoel heb ik de puntjes gegeten als tussendoortje.

Gezond fastfood

Al met al ben ik erg enthousiast over dit boek. Lekkere gerechten met gezonde en voedzame ingrediënten. Bij de titel had ik zelf meer variaties op het eten van de grote, bekende ketens verwacht. De recepten in het boek behoren tot de categorie fast food qua makkelijke en snelle bereiding. De bewaar- en meeneemtips en de ‘waarom gezond weetjes’ maken het ontbreken van de cheeseburger en kipnuggets helemaal goed. De mooie foto’s, duidelijke uitleg, gezonde ingrediënten en de lijst met superfoods maken dat dit boek alles in zich heeft. Het boek geeft veel tips en mogelijkheden om te variëren met de recepten. Omdat ik mij niet altijd netjes aan het recept wil houden is dit een boek om langere tijd op het aanrecht te houden.

 

Nora French | Gezond Fastfood | Verkrijgbaar bij bol.com en de lokale boekhandel voor € 19,99.


Deze review is geschreven door Melissa Voogt.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Zin in een donut? Wat denk je van een 🍎 donut?! Soms wil je toch gewoon een lekkere snack die niet heel erg gezond of ongezond is... gewoon een beetje tussen alles in. Dan zijn deze appel donuts hét antwoord!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, sprinkles maken van alles een feestje toch? 🎉⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#donut #donuts #donutlover #appel #apple #snack #treat #tussendoortje #snackfood #roomkaas #creamcheese #sprinkles #sprinklesareforwinners #discodip #nutella #nutellalove #chocoladepasta #health #healthy #healthyfood #gezond #gezondeten #balans #traktatie #lekkerensimpel #foodie #foodphotography #foodstagram #feedfeed #foodquotesnl
 • De lekkerste burgers van Eindhoven: ✅.
Uitgeroepen tot mooiste bar van Nederland: ✅.
Een hotel met rock&roll mentality: ✅.
De leukste medewerkers: dubbel ✅✅!!
En ik werk parttime bij @bluecollarhoteleindhoven dus dat maakt het nog toffer. Kom zeker een keertje langs voor een burger of een kopje koffie (ik ben momenteel hard aan het oefenen op latte art en ik maak nu de mooiste scheve blaadjes 🤣).
Verder ben ik als een kind zo blij met deze foto die ik net m’n nieuwe telefoon maakte.
.
#burger #bluecollarhotel #eindhoven
 • Wat dat is? Dat is mijn lunchbox! Gevuld met de lekkerste dingen 😍 en binnenkort lanceer ik mijn eerste E-book 🎉.
Want hoe doe je dat; lunchen zonder boterham? Wat is lekker en gezond om mee te nemen? Deze vragen krijg ik zoveel en daar geef ik graag antwoord op 🙌🙏. Al jaren neem ik de lekkerste lunches mee, dus ervaring ten overvloede!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nog even geduld! 📚Het eerste E-book komt er aan!! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lunchbox: @boho_tiffin 📸: @eefsfood ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#lunch #lunchbox #lunchideas #lunchoftheday #lunchonthego #lunchenzonderboterham #lunchenzonderbrood #broodlozelunch #lunchen #lekkerengezond #bohotiffin #panterprint #amsterdam #amsterdamcity #gezond #gezondeten #gezonderecepten #koolhydraatarm #paleo #glutenvrij #suikervrij #lactosevrij #lancering #foodie #foodphotography #receptontwikkeling #foodquotesnl
 • Grill jij wel eens witte asperges? Dat is namelijk écht onwijs lekker ❤! Er staat een heerlijk recept online, een kleine twist op de klassieker; witte asperges met gerookte zalm en peterselie.
Nog even en dan is het aspergeseizoen alweer voorbij... heb jij ze regelmatig gegeten?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio en stories.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#asperges #witteasperges #asparagus #hetwittegoud #gegrildeasperges #grillen #zalm #gerooktezalm #salmon #smokedsalmon #portobello #peterselie #lunch #lunchenzonderboterham #broodlozelunch #koolhydraatarm #paleo #health #healthyfood #gezond #gezondeten #foodie #foodstagram #foodquotesnl
 • Zin in iets lekkers? Voor deze Nutella rondjes/koekjes/dingetjes 🤣 heb je maar 3 ingrediënten nodig! Erg lekker en snel te maken ❤️.
Ik heb gisteren echt een geweldige leuke dag gehad in Amsterdam met allemaal leuke mensen! De dag begon met koffie en lunch met @eefsfood ; eindelijk na zoveel jaar eens in het echt ontmoet en wat is ze leuk. @thesocialgoodgirl organiseerde een bitterballen tour en wij waren erbij als influencer 🙌 waar we met allemaal leuke mensen foto’s maakten. Thanks allemaal voor de geslaagde dag! @anniepannie_nl @anouk.boetzer @dutchie @nicolinesmalbraak (en de rest van wie ik de insta niet heb).
.
#nutella #nutellalovers #toffedag
 • * My Essentials * Ik postte enkele weken geleden een foto op instagram dat ik soms zo gemakkelijk afgeleid ben en ik kreeg veel reacties van mensen die dat herkenden.
Die herkenning is altijd prettig 🙌! Maar dan is de vraag, hoe ga je je focus terugvinden? Vandaag vertel ik je hoe ik eraan werk en wat mijn tips hiervoor zijn!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio en stories.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#focus #focused #afleiding #herkenning #flatlay #flatlaystyle #flatlaynation #flatlaytoday #flatlayforever #burnout #burnedout #overspannen #stress #iPhone #applewatch #millypie #millypieplanner #lifeplanner #yankeecandle #hema #patches #croissant #batiste #welovetheplanet #foodie #foodieforlife #dutchblogger #foodquotesnl
 • Bijna 1,5 week geleden is deze toffe avond alweer! Ik was door @ingervierhout uitgenodigd om plaats te nemen aan de chef’s table vol met bijzondere Brabanders. ❤️ wat een heerlijke avond hebben we gehad! Overheerlijk gegeten maar de rendang van @jerm1rozario was (samen met het nagerecht van Inger) echt hemels 🙌.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wie heeft er al eens zelf rendang gemaakt? Ik niet maar het staat nu heel hoog op m’n lijstje!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📸: @nikkitheunsfotografie ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#downtown #downtowngourmetmarket #eindhoven #brabant #brabander #brabantisopen #brabantcelebratesfood #silentdisco #givemethefood #eyeontheprize #biefstuk #steak #pimspotatoes #rendang #recept #foodie #foodblogger #dutchblogger #foodquotesnl
 • Het is weer tijd voor een onwijs lekker receptje, namelijk deze chocolatechip chocolade mousse van cashewnoten 😍. De extra chocoladestukjes die ik er aan toevoeg zijn echt een aanrader, ik snap eigenlijk ook niet 🤷‍♀️ waarom dat niet altijd bij chocolade mousse zo is? Het geeft wat extra structuur en maakt het gewoon nóg lekkerder.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio en stories!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#chocolade #chocolademousse #chocolate #chocolatemousse #cashew #cashewmousse #chocolatechip #paleo #paleofood #paleoleefstijl #eatclean #eathealthy #gezond #gezondeten #gezondheid #gezondleven #gezondrecept #aardbeien #snack #nagerecht #ontbijt #foodie #foodblogger #foodfotografie #foodquotesnl