Inspiratie Recepten Reviews Zoet

Schuimpjes of meringue; het basisrecept

Schuimpjes - meringue

Tags:      

Vandaag een heerlijk basisrecept voor schuimpjes, want deze knapperige snoepjes lust (bijna) iedereen wel! Schuimpjes of meringue, het komt helemaal op hetzelfde neer; knapperig en zoet schuim.

Schuimpjes zijn heerlijk om zo van te snoepen, of om te gebruiken als decoratie van taart/cupcakes. Of wat denk je van een heerlijke schuimtaart of pavlova? Echt, je kunt er alle kanten mee uit!
Ik geef je graag het basisrecept, met maar 3 ingrediรซnten die ik eigenlijk standaard in huis heb. Handig! En maak het eens extra leuk door de toevoeging van wat kleur.

Als ik aan het koken ben kan ik er echt een troep van maken… ik ben namelijk nogal van het knoeien. Ik krijg het ook standaard voor elkaar om dingen over de rand van de pan te gooien.. Als ik foto’s ga maken is dat met regelmaat niet anders. Een bakje omstoten, knoeien met de tomatensaus en meer van dat soort dingen. Of wat denk je van gewoon de hele bak schuim te laten vallen en dat je hele muur onder zit?
Wat was ik blij dat ik op die muur afwasbare verf van Histor heb zitten! (Het is van de nieuwe Histor – Clean lijn)

Afwasbare verf

Ik vond het even spannend, want je vraagt je dan toch altijd af hoe afwasbaar het nu echt is. Ik deed het gewoon af met een vochtig doekje, na het opdrogen; niks! Mijn muur is gewoon weer helemaal zoals hij was… zo fijn!! Hoef ik tenminste niet aan mijn man uit te leggen hoe ik dat nou weer voor elkaar kreeg ๐Ÿ˜‰

Schuimpjes - meringue

Ik geef je een klein receptje. Als je kleine schuimpjes maakt, zoals ik deed, dan maak je bijna een bakplaat vol.

Zeker weten dat alles goed vetvrij is? Wrijf dan je garde en kom in met wat citroensap.

Ingrediรซnten
– 1 eiwit
– 30 g suiker
– 30 g poedersuiker

 

Bereiding

Klop het eiwit licht en luchtig met je handmixer of keukenmachine.
Ik doe dit ongeveer 5 minuten. Tot het eiwit echt helemaal stijf is en je garde strepen trekt.

Voeg de suiker toe en klop weer goed door tot het eiwit glanst.
Het eiwit moet ik de kom blijven zitten als je deze ondersteboven houdt.

Spatel voorzichtig (met de hand) de poedersuiker er doorheen.

Verwarm je oven voor op 100 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat.

Schep het schuim in een spuitzak.
(nu kun je eventueel de zak eerst binnenste buiten keren en er strepen op trekken met een kleurstof, draai de zak voorzichtig terug en vul voorzichtig)

Spuit kleine hoopjes op de bakplaat tot al het schuim op is.

Bak de schuimpjes 60-65 minuten in de voorverwarmde oven.
(proef na 60 minuten even of ze gaar zijn zoals jij ze het lekkerst vindt)

De baktijd is afhankelijk van hoe groot je schuimpjes zijn.

 


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Histor. Uiteraard zijn alle meningen/ervaringen in dit artikel mijn eigen en eerlijke mening.

  11 reacties

 • Wat een leuk, simpel recept! Die zou ik wel willen maken binnenkort. Goeie tip!

 • Balou 13 mei 2018 Beantwoord

  Meringue heb ik al een keertje op, mijn schoonzusje had dit toen gemaakt, erg lekker!๐Ÿ˜ Wel heel machtig, nu kan ik het met dit recept ook een keer zelf uitproberen, thanks!

 • Ellen 13 mei 2018 Beantwoord

  Leuk om een keer te proberen, het ziet er altijd ingewikkeld uit, maar zo lijkt het wel mee te vallen. Ik weet zeker dat mijn dochter dit graag eens zou maken!

 • schuimpkes zijn super lekker! ik ben er dol op! Zelf nog nooit gemaakt maar mss moet ik het is proberen

 • Bryan 13 mei 2018 Beantwoord

  Dit laat ik niet aan mijn vriendin zien… zij is echt verzot op meringue.

 • Wat zijn ze leuk geworden zeg! En je hebt er niet eens zoveel voor nodig. Ook leuk als traktatie vind ik.

 • Ziet er overheerlijk uit! Ga ik eens proberen!

 • Ester 13 mei 2018 Beantwoord

  Hahaha! Ik moest stiekem wel lachen om deze post ๐Ÿ˜€
  (Maar de schuimpjes zien er lekker uit!)

 • Dhini 13 mei 2018 Beantwoord

  Wat leuk. Het lijkt mij lekker

 • Hippiemeisje 13 mei 2018 Beantwoord

  Ik ben denk ik zo een uitzonderlijk geval die ze echt niet lekker vindt… Ik ben inderdaad de enige die ik ken uit mijn omgeving. Maar he, ik kan het doorgeven aan mijn moeder, zij eet het zo graag, of ik kan ze egwoon eens voor haar maken! ๐Ÿ˜‰

 • Oh wat handig die afwasbare verf van Histor!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Eat the ๐ŸŒˆ rainbow! Ik hou wel van een goede salade als lunch, geen verrassing toch? Deze kleurrijke salade met roodlof, appel en mosterd vinaigrette js echt een feestje om te eten ๐Ÿ™Œ; zo lekker!!
Het receptje staat online, zodat je deze ook snel een keer kunt maken.
.
Link in bio en stories. 
#salade #lunch #lunchenzonderboterham #eattherainbow
 • Je lunchbox vullen is wat mij betreft serious business (haha... kijk mij eens serieus kijken dan ๐Ÿ˜…)! Maar hรฉ, met een goedgevulde lunchbox heb je weer een heerlijke maaltijd om naar uit te kijken. Kan ik je meteen verklappen dat ik achter de schermen met iets hรฉรฉl leuks bezig ben ๐Ÿ˜. Wat, zoals je vast al kunt raden, alles te maken heeft met lekker en gezond lunchen.โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €
#lunch #lunchbox #lunchboxideas #bohotiffin #salade #salad #gezond #gezondeten #gezondlunchen #lunchen #lekkerengezond #health #healthy #healthyfood #paleo #itsme #lunchprep #groenten #groentenindehoofdrol #spinaziesalade #spinachsalad #foodie #indekeuken #foodquotesnl
 • Als je nou echt zin hebt in een zomers ontbijtje dan moet je echt eens deze watermeloen pizza maken! ๐Ÿ‰๐Ÿ™Œโค๏ธ overheerlijk, gezond en echt een lust voor het oog.
Dit lekkere receptje ontwikkelde ik voor paleo.nl en vind je daar op de website.
#watermeloen #pizza #ontbijtpizza #paleo
 • Heb je al gezien dat deze veel te lekkere chocolate chip cupcakes sinds vanochtend online staan?! Met een twist want ze zijn gemaakt met vanille yoghurt ๐Ÿ™Œ. Dus als je zin hebt om wat lekkers te bakken.... deze zijn echt een aanrader โค๏ธ!
.
Link in bio en stories.
.
#cupcakes #chocolatechipcupcakes #yoghurt #vanilleyoghurt
 • Ienemienemutte ๐ŸŽ๐Ÿ“๐Ÿ‰๐Ÿ’. Gisteren ging manlief boodschappen doen en kwam terug met al dit lekkere rode fruit, he knows me so well! โค๏ธ zo lekker.
.
Wat is jouw favoriet?
.
#watermeloen #kersen #appels #aardbeien #snoepen
 • โ€˜I havenโ€™t been everywhere but itโ€™s on my listโ€™ ๐Ÿš๐Ÿ—บ deze vakantie in het zuid-westen van Amerika en rondreizen met de camper behoort toch wel tot 1 van de tofste vakanties tot nu toe โค๏ธ๐Ÿ™Œ. Vooral door de vrijheid die we hebben ervaren door met een camper te reizen.
Dit is in Death Valley... alleen op de wereld.
.
Wat was jouw tofste vakantie tot nu toe?.
.
#deathvalley #camperreis #alleenopdewereld
 • Is het al tijd voor de vrijmibo?! ๐ŸŽ‰ ja? Heb je dan ook iets lekkers zoals deze ovenbitterballen van @vandobbennl ? Want die kunnen toch niet ontbreken bij een feestje ๐Ÿ™Œ.
Ik deed een onderzoekje naar de favoriete dip Nederland (aka mijn volgers) en het resultaat staat nu online.
Wat denk jij dat de nummer 1 is?
.
Link in bio en stories.
.
#ovenbitterballen #vandobbenoven #vrijmibo #bitterballen
 • Zo, ik heb net boodschappen in huis gehaald voor een kookdagje! Vandaag op de planning; 7 recepten ๐Ÿ™Œ๐Ÿ’ช๐Ÿ™Œ, niet voor mezelf maar een leuke opdracht.
Volgende week ook weer koken en fotograferen maar dan wรฉl voor een eigen project ๐Ÿ˜! Maar nu eerst deze toffe opdracht afronden!
#receptontwikkeling #fotografie #foodfotografie #zzper #foodie #boodschappen