Inspiratie Reviews

Waarin dipt Nederland de bitterbal?

bitterballen oven

Tags:       

De bitterbal, een echte Nederlandse specialiteit. Vraag het aan de toeristen en ze weten (bijna) allemaal dat je in Nederland zeker een keer bitterballen, kroketten en de stroopwafel moet proberen. De bitterbal wordt meestal gedipt in een lekker sausje, maar waarin dipt Nederland nu zijn bitterbal het liefst? Ik ging op onderzoek uit!

Meestal wordt de bitterbal/kroket gebakken in de frituur. Maar Van Dobben komt met iets nieuws; namelijk de ovenbitterballen en ovencroquetten!! Smullen dus zo uit je oven. Ideaal voor als je geen frituur in huis hebt Γ©n toch lekker wil genieten van deze Nederlandse specialiteit.

bitterballen oven
Niks mis met een lekkere bitterbal uit de frituur zo op zijn tijd, maar zelf heb ik geen frituur in huis. Hoe fijn is het dus dat ook daarvoor een goede oplossing is?! Wij mochten deze ovenbitterballen en croquetten testen en ik kan je vertellen; een lekker knapperig laagje met een warme en rijke vulling zoals je gewend bent.
Ze kunnen beide zowel in de oven als airfryer klaargemaakt worden en zijn gewoon verkrijgbaar in de supermarkt.

Toen ik ze klaar had gemaakt stond ik te kijken naar de sausjes en ik kon niet kiezen… want ik hou wel van een beetje afwisseling. En toen bedacht ik me, laat ik eens een poll houden onder mijn instagramvolgers om te kijken waarin Nederland de bitterbal het liefste dipt!

 bitterballen

Hierboven zie je de uitslag (en waar ik zelf op heb gestemd), de mayonaise en mosterd gaat redelijk gelijk op. De curry wint het overduidelijk van de ketchup. En bij de vraag of mensen in een ander sausje dippen kreeg ik ook veel reacties, namelijk;

 • een mix tussen mayonaise en mosterd (deze kwam heel vaak binnen)
 • truffelmayonaise
 • een kerriedipje
 • een mix tussen mayonaise en curry
 • schaslicksaus
 • barbecuesaus

De uitslag? Ik denk dat dan de mosterd toch echt de winnaar is!

Nu ben ik benieuwd, is mosterd ook jouw ultieme favoriet? Of wellicht nog een hele andere optie die nog niet genoemd is?

bitterballen oven


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Van Dobben. Uiteraard zijn alle meningen/ervaringen in dit artikel mijn eigen en eerlijke mening.

  7 reacties

 • Inger 18 mei 2018 Beantwoord

  Friteslijn for president!

 • Interessant om te weten! Wij, Belgen, zijn er ook wel fan van!

 • Chaya 18 mei 2018 Beantwoord

  Mosterd en bitterballen zijn een heerlijke combi.

 • Melissa 18 mei 2018 Beantwoord

  Jaaa mosterd! Ik vind Mosterd echt het lekkerst erbij

 • Cynthia 18 mei 2018 Beantwoord

  Ik dip de bitterbal eigenlijk helemaal niet. En vooral die van Van Dobben niet. Die vind ik veel te lekker!

 • Sylvahna.nl 18 mei 2018 Beantwoord

  Zelf ga ik ook zeker voor de mosterd! Love it. Lekker pittig!

 • Kaylee 18 mei 2018 Beantwoord

  Ik ga voor mosterd! Of amerikaanse frietjes saus, haha πŸ™‚

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Eat the 🌈 rainbow! Ik hou wel van een goede salade als lunch, geen verrassing toch? Deze kleurrijke salade met roodlof, appel en mosterd vinaigrette js echt een feestje om te eten πŸ™Œ; zo lekker!!
Het receptje staat online, zodat je deze ook snel een keer kunt maken.
.
Link in bio en stories. 
#salade #lunch #lunchenzonderboterham #eattherainbow
 • Je lunchbox vullen is wat mij betreft serious business (haha... kijk mij eens serieus kijken dan πŸ˜…)! Maar hΓ©, met een goedgevulde lunchbox heb je weer een heerlijke maaltijd om naar uit te kijken. Kan ik je meteen verklappen dat ik achter de schermen met iets héél leuks bezig ben 😍. Wat, zoals je vast al kunt raden, alles te maken heeft met lekker en gezond lunchen.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#lunch #lunchbox #lunchboxideas #bohotiffin #salade #salad #gezond #gezondeten #gezondlunchen #lunchen #lekkerengezond #health #healthy #healthyfood #paleo #itsme #lunchprep #groenten #groentenindehoofdrol #spinaziesalade #spinachsalad #foodie #indekeuken #foodquotesnl
 • Als je nou echt zin hebt in een zomers ontbijtje dan moet je echt eens deze watermeloen pizza maken! πŸ‰πŸ™Œβ€οΈ overheerlijk, gezond en echt een lust voor het oog.
Dit lekkere receptje ontwikkelde ik voor paleo.nl en vind je daar op de website.
#watermeloen #pizza #ontbijtpizza #paleo
 • Heb je al gezien dat deze veel te lekkere chocolate chip cupcakes sinds vanochtend online staan?! Met een twist want ze zijn gemaakt met vanille yoghurt πŸ™Œ. Dus als je zin hebt om wat lekkers te bakken.... deze zijn echt een aanrader ❀️!
.
Link in bio en stories.
.
#cupcakes #chocolatechipcupcakes #yoghurt #vanilleyoghurt
 • Ienemienemutte πŸŽπŸ“πŸ‰πŸ’. Gisteren ging manlief boodschappen doen en kwam terug met al dit lekkere rode fruit, he knows me so well! ❀️ zo lekker.
.
Wat is jouw favoriet?
.
#watermeloen #kersen #appels #aardbeien #snoepen
 • β€˜I haven’t been everywhere but it’s on my list’ πŸšπŸ—Ί deze vakantie in het zuid-westen van Amerika en rondreizen met de camper behoort toch wel tot 1 van de tofste vakanties tot nu toe β€οΈπŸ™Œ. Vooral door de vrijheid die we hebben ervaren door met een camper te reizen.
Dit is in Death Valley... alleen op de wereld.
.
Wat was jouw tofste vakantie tot nu toe?.
.
#deathvalley #camperreis #alleenopdewereld
 • Is het al tijd voor de vrijmibo?! πŸŽ‰ ja? Heb je dan ook iets lekkers zoals deze ovenbitterballen van @vandobbennl ? Want die kunnen toch niet ontbreken bij een feestje πŸ™Œ.
Ik deed een onderzoekje naar de favoriete dip Nederland (aka mijn volgers) en het resultaat staat nu online.
Wat denk jij dat de nummer 1 is?
.
Link in bio en stories.
.
#ovenbitterballen #vandobbenoven #vrijmibo #bitterballen
 • Zo, ik heb net boodschappen in huis gehaald voor een kookdagje! Vandaag op de planning; 7 recepten πŸ™ŒπŸ’ͺπŸ™Œ, niet voor mezelf maar een leuke opdracht.
Volgende week ook weer koken en fotograferen maar dan wél voor een eigen project 😍! Maar nu eerst deze toffe opdracht afronden!
#receptontwikkeling #fotografie #foodfotografie #zzper #foodie #boodschappen