Diner Groenten Recepten

Loempiabowl met tempeh

Loempiabowl met tempeh

Tags:     

Kan je net als ik genieten van een lekkere loempia op z’n tijd, maar heb je niet altijd zin in die vette hap? Dan is deze loempiabowl met tempeh het antwoord! Eerste keer overigens dat ik met tempeh gekookt heb…

Een loempiabowl, what’s in a name? Eigenlijk zijn het gewoon veel van de ingrediënten die normaal ín de loempia zitten, maar dan in een bowl. En eigenlijk ook weer anders dan een standaard loempia. Volg je me nog een beetje? Het is in ieder geval een erg kleurrijke bowl waarmee je zeker weet dat je een goede portie groenten eet.

Omdat ik er iets meer van wilde maken dan echt alleen maar de groenten voegde ik nog tempeh en pinda’s toe. Pinda’s voor de crunch en tempeh omdat ik een vlees/kipvervanger wilde gebruiken. Tempeh was daarentegen echt helemaal nieuw voor me en ik zie het de laatste tijd overal voorbij komen… tijd om ook eens te maken dus!
En dan het oordeel…tempeh… nah. Nah is eigenlijk echt het enige woord dat ik ervoor heb, ik vind het een beetje een onbeduidend iets. Maar goed, aan alle tempeh-lovers online te zien zijn echt veel mensen het daar niet mee eens! Dus, eet de bowl met tempeh als jij het lekker vindt, of probeer het eens voor het eerst net als ik. Vind je het niet zo lekker? Dan zou je het kunnen vervangen door kip, garnalen of tofu. Of laat het gewoon helemaal weg, dat deed ik met de tweede portie 🙂

Op zoek naar een lekkere paleo maaltijd? Ook dan vervang je de tempeh door bijvoorbeeld kip of garnalen. Een gebakken eitje zou hier ook nog lekker bij smaken!

Loempiabowl met tempeh

Met onderstaande ingrediënten maak je een maaltijd voor 2 personen. Mits je dus wél alle tempeh eet 😉

Ingrediënten
– 180 g gemarineerde tempeh (ketjap)
– 2 teentjes knoflook
– 1 ui
– 0,5 tl geraspte gember (vers)
– 4 el sojasaus
– 1 el honing
– 200 g spitskool
– 220 g rode kool
– 1 grote winterwortel

– 3 el gezouten pinda’s
– 2 lente-uitjes

 

Bereiding
Snijd de spitskool en rode kool in dunne reepjes.
Maak de winterwortel schoon en rasp deze.

Maak de ui schoon en snijd in halve, dunne ringen.
Maak de knoflook schoon en snijd deze fijn.

Verhit olijfolie in een wok en bak hierin de tempeh bruin.

Voeg de ui en knoflook toe en bak even mee.
Voeg de gember, sojasaus en honing toe samen met een snuf peper en zout. Roer door en bak enkele minuten mee tot de ui bijna gaar is.

Roer de spitskool en rodekool erdoorheen en bak 5 minuten mee.
Voeg de wortel toe en bak nog eens 1 minuut terwijl je blijft roeren.

Hak de pinda’s grof en snijd de lente-uitjes in ringen.

Verdeel het koolmengsel over 2 kommen en garneer met de pinda’s en lente-ui.

 

Loempiabowl met tempeh

  11 reacties

 • Anja 1 juni 2018 Beantwoord

  Ziet er smakelijk uit, al zou ik inderdaad eerder kiezen voor kip of garnalen in plaats van tempeh

 • Lodi 1 juni 2018 Beantwoord

  Ik vind bowl recepten altijd erg leuk om te maken en smakelijk om te eten. Ik zou zelf voor e kip gaan, maar top idee!

 • Melissa 1 juni 2018 Beantwoord

  Dit ziet er heerlijk uit. Laatst voor het eerst een pokebowl recept gemaakt.

 • Ik eet regelmatig een loempia, maar dit kende ik nog niet. Leuk om eens te proberen!

 • Wat een prachtig en kleurrijk gerecht heb je er van gemaakt! Het ziet er ook heel gezond uit vind ik.

 • Suzanne 1 juni 2018 Beantwoord

  Ik moet zelf ook nog een keer tempeh maken. Jammer dat je het niet zo veel aan vond. Ik heb eerder hele lekkere tempeh gegeten, misschien ligt het aan de saus/marinade die je gebruikt.

 • Pink Lady 1 juni 2018 Beantwoord

  Dit is echt top. Ik at een zo’n loempiabowl voor het eerst afgelopen jaar in Las Vegas. Wauw wat lekker is dit! Jouw recept ziet er ook top uit. Jum.

 • Nah is precies het juiste woord voor tempeh. Ik heb van alles geprobeerd , maar lekker is het spul niet te krijgen en mensen die zeggen dat ze het lekker vinden geloof ik gewoon niet ! Het lijkt me een leuk recept, maar ik mis de tauge, dat vind ik altijd zo kenmerkend voor een loempia…

 • Oh wat lekker.. Dit ziet er heel erg smaakvol uit, ik ga dit wel een keertje proberen denk ik!

 • Chaya 1 juni 2018 Beantwoord

  Maak zelf regelmatig een pokebowl. Dit ziet er ook lekker uit.

 • Tempeh ken ik niet, verder ziet het er heerlijk uit!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Een minestronesoep is eigenlijk een goedgevulde Italiaanse groentesoep. Boordevol groenten, smaak én met tortellini in mijn recept 😍. Mij maak je er echt blij mee, een kom warme soep... het voelt als thuiskomen, een warm bad. Op en top comfortfood als je het mij vraagt!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio en stories.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#soep #minestrone #minestronesoep #minestronesoup #soup #comfortfood #voeltalsthuiskomen #warmbad #groenten #vegetables #groentensoep #vegetablesoup #tortellini #parmezaansekaas #kaas #kaasmeisje #vegetarisch #vegetarian #maaltijd #maaltijdsoep #feedfeed #f52grams #heresmyfood #tastemademedoit #foodie #foodstyling #foodphotography #receptontwikkeling #ferleon #foodquotesnl
 • Dramatisch en hartverscheurend vind ik het als je hoort en leest hoe het er bij sommige slachthuizen aan toe gaat 😢. Persoonlijk kies ik zoveel mogelijk biologisch vlees wanneer we vlees eten, maar hoe weet je nu nog of dat er wel iets humaner aan toe gaat? En ja... ik weet dat ook dat moorden is. Door dit soort nieuwsberichten ga ik toch echt nog sterker twijfelen of ik wel vlees/vis wil blijven eten. Het zal in ieder geval een stuk minder worden!!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En jij? Pas jij je vlees/vis consumptie aan? Of ben je sowieso al vegetariër? Of wellicht blijf je vlees eten?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👇 ik hoor het graag! Ben benieuwd hoe jij erover denkt.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#krant #krantlezen #nieuws #nieuwsbericht #decourant #news #vegetarisch #pescotariër #flexitarier #vlees #vis #vleeseter #biologisch #biologischheellogisch #scharrelvlees #itsme #verschrikkelijk #onnodig #ditiseigenlijkeenmenukaart #menukaart #derestauratie040 #eindhoven #station #stationeindhoven #meetmeundertheclock #foodie #foodquotesnl
 • Frietjes, kroket en een klodder Belgische mayonaise. ❤️ Als je geniet, doe het dan goed! Na een dagje koken en fotograferen had ik gewoon echt geen zin meer om weer de keuken in te duiken voor het avondeten. 🍟 Frietjes will do!
#friet #kroket #geenzinomtekoken
 • Zin in een donut? Wat denk je van een 🍎 donut?! Soms wil je toch gewoon een lekkere snack die niet heel erg gezond of ongezond is... gewoon een beetje tussen alles in. Dan zijn deze appel donuts hét antwoord!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, sprinkles maken van alles een feestje toch? 🎉⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#donut #donuts #donutlover #appel #apple #snack #treat #tussendoortje #snackfood #roomkaas #creamcheese #sprinkles #sprinklesareforwinners #discodip #nutella #nutellalove #chocoladepasta #health #healthy #healthyfood #gezond #gezondeten #balans #traktatie #lekkerensimpel #foodie #foodphotography #foodstagram #feedfeed #foodquotesnl
 • De lekkerste burgers van Eindhoven: ✅.
Uitgeroepen tot mooiste bar van Nederland: ✅.
Een hotel met rock&roll mentality: ✅.
De leukste medewerkers: dubbel ✅✅!!
En ik werk parttime bij @bluecollarhoteleindhoven dus dat maakt het nog toffer. Kom zeker een keertje langs voor een burger of een kopje koffie (ik ben momenteel hard aan het oefenen op latte art en ik maak nu de mooiste scheve blaadjes 🤣).
Verder ben ik als een kind zo blij met deze foto die ik net m’n nieuwe telefoon maakte.
.
#burger #bluecollarhotel #eindhoven
 • Wat dat is? Dat is mijn lunchbox! Gevuld met de lekkerste dingen 😍 en binnenkort lanceer ik mijn eerste E-book 🎉.
Want hoe doe je dat; lunchen zonder boterham? Wat is lekker en gezond om mee te nemen? Deze vragen krijg ik zoveel en daar geef ik graag antwoord op 🙌🙏. Al jaren neem ik de lekkerste lunches mee, dus ervaring ten overvloede!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nog even geduld! 📚Het eerste E-book komt er aan!! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lunchbox: @boho_tiffin 📸: @eefsfood ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#lunch #lunchbox #lunchideas #lunchoftheday #lunchonthego #lunchenzonderboterham #lunchenzonderbrood #broodlozelunch #lunchen #lekkerengezond #bohotiffin #panterprint #amsterdam #amsterdamcity #gezond #gezondeten #gezonderecepten #koolhydraatarm #paleo #glutenvrij #suikervrij #lactosevrij #lancering #foodie #foodphotography #receptontwikkeling #foodquotesnl
 • Grill jij wel eens witte asperges? Dat is namelijk écht onwijs lekker ❤! Er staat een heerlijk recept online, een kleine twist op de klassieker; witte asperges met gerookte zalm en peterselie.
Nog even en dan is het aspergeseizoen alweer voorbij... heb jij ze regelmatig gegeten?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio en stories.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#asperges #witteasperges #asparagus #hetwittegoud #gegrildeasperges #grillen #zalm #gerooktezalm #salmon #smokedsalmon #portobello #peterselie #lunch #lunchenzonderboterham #broodlozelunch #koolhydraatarm #paleo #health #healthyfood #gezond #gezondeten #foodie #foodstagram #foodquotesnl
 • Zin in iets lekkers? Voor deze Nutella rondjes/koekjes/dingetjes 🤣 heb je maar 3 ingrediënten nodig! Erg lekker en snel te maken ❤️.
Ik heb gisteren echt een geweldige leuke dag gehad in Amsterdam met allemaal leuke mensen! De dag begon met koffie en lunch met @eefsfood ; eindelijk na zoveel jaar eens in het echt ontmoet en wat is ze leuk. @thesocialgoodgirl organiseerde een bitterballen tour en wij waren erbij als influencer 🙌 waar we met allemaal leuke mensen foto’s maakten. Thanks allemaal voor de geslaagde dag! @anniepannie_nl @anouk.boetzer @dutchie @nicolinesmalbraak (en de rest van wie ik de insta niet heb).
.
#nutella #nutellalovers #toffedag