Over mij

Simone Foodquotes

Welkom op FoodQuotes!

Mijn naam is Simone, 32 jaar en ik woon in het gezellige Eindhoven. Op deze website deel ik recepten, reviews en tips. Eigenlijk alles waar ik blij van word!

In 2013 ben ik begonnen met de Paleo levensstijl, vooral om gewicht te verliezen. Gewicht verliezen was leuk, maar nog beter was hoe ik me voelde zonder alle onnodige toevoegingen. Eerlijk is eerlijk; ik heb me nog nooit zo goed gevoeld.

OndertussenΒ leef ik niet meer 100% paleo, af en toe geniet ik gewoon weer van een boterham of zuivel. Langzaam kom ik er achter wat voor mij de beste manier van eten is; wat het beste bij mijn lichaam past. Ik hanteer de 80/20 regel; 80% natuurlijke en gezonde keuzes en 20% voor de lekkere trek.

Zo geloof ik ook dat niet elk dieet/levenswijze de juiste is voor iedereen.
Ga op zoek naar wat voor jou het beste voelt en werkt.

Doordat ik zoveel met eten en gezondheid bezig was wilde ik hier iets meer mee gaan doen. Met veel enthousiasme heb ik me toen in een opleiding tot voedingsdeskundige gestort en met resultaat; ik ben nu een gediplomeerd voedingsdeskundige.
Daarnaast werk ik met veel passie aan verschillende websites Γ©n heb ik ook nog een full-time baan. Genoeg te doen dus πŸ™‚

Lees nu ook mijn verhaal in het Groot Eindhoven! Neem hier een kijkje (pagina 13)

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep πŸ₯„ mee; vol van smaak door het gebruik van baharat πŸ™Œ.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; πŸ˜πŸ™Œ in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediΓ«nten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf πŸ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip πŸ˜πŸ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... πŸ˜‚
  • Whoeiii πŸ₯’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks πŸŽ‰πŸ™ŒπŸ₯’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. πŸ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet πŸ˜‡πŸ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder β€οΈπŸ™ŒπŸ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes πŸ‘©β€βš•οΈdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.