De hasselback aardappel, heerlijk en een lust voor het oog.
Dit recept vindt zijn oorsprong in het Zweedse Hasselbacken restaurant in de 18de eeuw.
Natuurlijk kan dit ook met de ‘gewone’ aardappel.
Het recept is zonder specifieke eenheden omdat je de kruiden echt moet toevoegen naar smaak.
Ingrediënten
* Zoete aardappels
* Olijfolie/Kokosolie
* Knoflook (ik gebruikte per 2 aardappels 1 teentje)
* Paprikapoeder
* Zeezout
* Peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
Boen de aardappelen goed schoon (want we eten ze met schil en al)
Snijd een klein kapje van de onderkant zodat de aardappel goed blijft staan
Snijd vervolgens elke aardappel in, zorg ervoor dat je de aardappel niet helemaal doorsnijd! (door bijvoorbeeld 2 eetstokjes er langs te leggen)
Zorg dat elk plakje even dun is, ongeveer 0,4/0,5 mm
Snijd vervolgens de knoflook in dunne plakjes
Leg de aardappels in een ovenschaal
Steek de knoflook her en der in de inkepingen van de aardappels
Strooi hier overheen de paprikapoeder, zeezout, peper en besprenkel royaal met olie
Zet de schaal in een voorverwarmde oven en bak ze in 50-60 minuten gaar (afhankelijk van de grootte van de aardappels)
(deze foto is niet zo heel mooi, maarja.. ik had bezoek en we hadden honger!!)
Lekker zoete aardappels!!!
Ze zijn zo lekker! Staan hier elke week minstens 1 keer op het menu 🙂