Soms moet je gewoon even lekker ongestoord genieten van iets met veel te veel suiker én chocolade én boter.

Want, zeg nou zelf, wie houdt er nou niet van een goede brownie?

 

Ik maakte deze voor een collegaatje, ze had opgemerkt dat ik wel erg graag lekkere dingen bak.

Zij is daarentegen iemand die vooral van het opeten is 😉

Dit is een recept voor perfecte brownies. Er is dan ook maar 1 foto van haha.. dat zegt genoeg toch?

Vriendlief vond het wel erg jammer dat er een deel mee ging naar mijn werk..

 

 

brownie 1

Ingrediënten

* 150 gr zelfrijzend bakmeel

* 150 gr pure chocolade, in stukken gebroken

* 125 gr basterdsuiker

* 125 gr suiker

* 4 eieren

* 1 zakje vanillesuiker

* 150 gr roomboter

* 0,5 theelepel zout

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden

2. Vet een rechthoekige schaal of bakvorm in met wat boter (of bekleed deze met bakpapier)

3. Smelt de boter en chocolade in een pan met dikke bodem, vergeet niet regelmatig te roeren

4. Haal de pan van het vuur af en meng alle suikers door het mengsel

5. Meng vervolgens het meel en de zout erdoorheen

6. Meng nu 1 voor 1 de eieren door het beslag

7. Schep vervolgens het beslag in de bakvorm en bak in het midden van de oven voor 30 a 35 minuten

8. En nu het moeilijkste; laat de brownie ongeveer 30 minuten afkoelen in de bakvorm