Enige tijd geleden belde mijn moeder, ze had bosbessen taart gemaakt; of ik misschien wilde komen proeven?
Tja.. dat laat ik me geen twee keer vragen! Al helemaal niet als je weet dat mijn moeder echt de lekkerste dingen uit de keuken tovert!
Het originele recept voor deze taart kan je vinden op haar blog: foodblognl en hier het recept.
De taart was zo lekker dat ik besloot dat deze er in een Paleo/glutenvrije versie moest komen. En zie hieronder het resultaat 🙂

Ingrediënten
* 1/4 cup amandelmeel
* 1/2 cup kokosmeel
* 2 eetlepels gesmolten kokosolie
* 2 eieren
* 2 theelepels honing
* 1 eetlepel kokosbloesem suiker
* 0,5 theelepel bakpoeder
* snufje zout

Voor de vulling
* 500 gr blauwe bessen of bosbessen
* 5 eiwitten
* 125 gram amandelmeel
* 3 eetlepels kokosbloesem suiker
* 2 theelepels honing

 

Bereiding van het deeg
1. Verwarm de oven voor op 180 graden celcius
2. Mix alle ingrediënten in een kom
3. Laat het deeg minimaal 30 minuten rusten in de koelkast
4. Druk het deeg in de cakevorm (ik gebruikte een kleine vorm omdat ik een hoge taart wilde, wil je een grote hoge taart; gebruik dan het dubbele voor het deeg)
5. Bak de korst gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven
6. Haal de korst uit de oven en laat afkoelen

blueberry pie filling Ik had wat vulling over, ik vulde er 2 ramekins mee. Daarnaast had ik niet genoeg bosbessen dus voegde ik wat aardbeien toe.
Bereiding van de vulling
1. Verwarm de oven voor op 180 graden celcius
2. Klop de eiwitten stijf in een brandschone kom. (veeg de kom eventueel schoon met wat citroensap)
3. Voeg dan geleidelijk de suiker toe en voeg een volgende schep suiker pas toe als het eiwit weer stijfgeklopt is. Herhaal dit vervolgens met de honing.
4. Spatel met een metalen lepel voorzichtig het amandelmeel en de bosbessen door het eiwitschuim.
5. Schep de vulling in de vorm.
6. Bak de taart 90 minuten in de voorverwarmde oven

foto 2