Paleo Recepten Zoet

Bosbessen taart

blueberry pie

Tags:           

Enige tijd geleden belde mijn moeder, ze had bosbessen taart gemaakt; of ik misschien wilde komen proeven?
Tja.. dat laat ik me geen twee keer vragen! Al helemaal niet als je weet dat mijn moeder echt de lekkerste dingen uit de keuken tovert!
Het originele recept voor deze taart kan je vinden op haar blog: foodblognl en hier het recept.
De taart was zo lekker dat ik besloot dat deze er in een Paleo/glutenvrije versie moest komen. En zie hieronder het resultaat 🙂

Ingrediënten
* 1/4 cup amandelmeel
* 1/2 cup kokosmeel
* 2 eetlepels gesmolten kokosolie
* 2 eieren
* 2 theelepels honing
* 1 eetlepel kokosbloesem suiker
* 0,5 theelepel bakpoeder
* snufje zout

Voor de vulling
* 500 gr blauwe bessen of bosbessen
* 5 eiwitten
* 125 gram amandelmeel
* 3 eetlepels kokosbloesem suiker
* 2 theelepels honing

 

Bereiding van het deeg
1. Verwarm de oven voor op 180 graden celcius
2. Mix alle ingrediënten in een kom
3. Laat het deeg minimaal 30 minuten rusten in de koelkast
4. Druk het deeg in de cakevorm (ik gebruikte een kleine vorm omdat ik een hoge taart wilde, wil je een grote hoge taart; gebruik dan het dubbele voor het deeg)
5. Bak de korst gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven
6. Haal de korst uit de oven en laat afkoelen

blueberry pie filling Ik had wat vulling over, ik vulde er 2 ramekins mee. Daarnaast had ik niet genoeg bosbessen dus voegde ik wat aardbeien toe.
Bereiding van de vulling
1. Verwarm de oven voor op 180 graden celcius
2. Klop de eiwitten stijf in een brandschone kom. (veeg de kom eventueel schoon met wat citroensap)
3. Voeg dan geleidelijk de suiker toe en voeg een volgende schep suiker pas toe als het eiwit weer stijfgeklopt is. Herhaal dit vervolgens met de honing.
4. Spatel met een metalen lepel voorzichtig het amandelmeel en de bosbessen door het eiwitschuim.
5. Schep de vulling in de vorm.
6. Bak de taart 90 minuten in de voorverwarmde oven

foto 2

 

 

    7 reacties

  • […] de gezonde versie, dus zonder suiker en boter, kijk dan eens op de site van Simone, zij heeft het recept aangepast zodat het helemaal verantwoord snoepen is. Website: www.foodquotes.nl Reken […]

  • Ilse 8 augustus 2014 Beantwoord

    Uhm je zet bij de bereiding van de vulling bij punt 4 ‘Spatel met een metalen lepel voorzichtig het amandelmeel en de bosbessen door het eiwitschuim.’

    Maar bij de ingredienten voor de vulling staat geen amandelmeel bij…
    ‘Voor de vulling
    * 500 gr blauwe bessen of bosbessen
    * 5 eiwitten
    * 3 eetlepels kokosbloesem suiker
    * 2 theelepels honing’

    Moet je amandelmeel gebruiken? En zo ja hoeveel?

    • Ilse 8 augustus 2014 Beantwoord

      Ik lees bij het recept van je moeder 125 gram amandelmeel toevoegen,
      heb je het gewoon zo gekopieerd? of moet die 125 gram er wel bij?

  • anne 8 augustus 2014 Beantwoord

    Bij de ingredienten voor de vulling staat geen amandelmeel maar volgens het recept moet het er wel doorheen. Hoeveel amandelmeel is dat? En klopt t dan dat t ook door t deegmengsel moet? Of staat t verkeerd?

    • FoodQuotes 8 augustus 2014 Beantwoord

      Hi Anne en Ilse,
      Dat zou inderdaad 125 gram amandelmeel voor de vulling moeten zijn.
      Ik ga het zsm aanpassen!

  • Marieke 8 augustus 2014 Beantwoord

    Gisteren jouw ‘gezonde’ versie geprobeerd maar hij werd erg droog. In jouw recept staat 90 min en in die van je moeder 1 uur…? Is dat wellicht de oorzaak? En waarom bak je de korst voor? Gr Marieke

    • FoodQuotes 8 augustus 2014 Beantwoord

      Oh wat jammer Marieke! Met bosbessen? Want die maken het wel een stuk natter. Mijne was gaat in 90 minuten dus vandaar dat mijn baktijd korter was.
      Ik heb gemerkt dat de bodem goed krokant wordt bij eerst voorbakken. Zal hem zelf binnenkort nog eens maken zonder voor te bakken

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • ❤️ Ik in de chips hemel ❤️⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept voor de tomatensalsa staat online. Dé lekkerste dip voor bij je chip(s).⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Verder ga ik er niks over zeggen: let the chips and my happy face do the talking. 🥰
  • Ik kon niet kiezen welke van deze 2 foto's ik het mooiste vind... de pink mojito of de spritz. Wat is jouw favoriet?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er staat vandaag een heel fijn artikel online! 📸 Namelijk over food styling voor drankjes. Ik geef je een aantal voorbeeld inclusief uiteraard mijn beste tips zodat je zelf aan de slag kunt gaan.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het is alweer een flinke tijd geleden dat ik over fotografie en receptontwikkeling heb geschreven... maar ik ga m’n uiterste best doen daar verandering in te brengen! Mocht je nog vragen/ideeën hebben; let me know! Mag over vanalles zijn 🙋🏼‍♀️ dan ga ik er mee aan de slag.
.
.
Volg de link in m’n bio om naar het artikel te gaan. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#drankje #drankjes #pinkmojito #mojito #aperol #aperolspritz #vrijmibo #borrel #borrelen #alcoholvrij #foodfotografie #feedfeed #fotografie #styling #foodstyling #zzp #zzper #eigenbaas #ditdoeikalswerk #elkedageenfeestje #foodie #inspiratie #artikel #inspiratieartikel #foodquotesnl
  • Start before you're ready!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Weet je, ik geloof hier heilig in. Van uitstel komt afstel, de koe bij de horens vatten; gewoon doorpakken en ervoor gaan. Je kunt dingen uit blijven stellen... wachten tot het perfect is. Maar wanneer is iets perfect? Als ik iets geleerd heb dan is het wel dat goed ook goed genoeg is.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zo deelde ik afgelopen weekend mijn eerste receptenvideo. Perfect? Verre van! Want ik had geen rekening gehouden met het weer 🌤⛅️☁️waardoor het opeens onwijs donker werd. Maar ik heb hem wel online gezet. Daar kreeg ik zoveel leuke reacties op dat ik nu wél weet dat jullie meer filmpjes willen zien! Dus vanaf nu worden ze gewoon bij elk filmpje wat beter.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Oh en deze gezellige foto is vorig jaar in Amsterdam gemaakt. Door @eefsfood of @anniepannie_nl , ik weet het even niet meer. Wat ik wél weet is dat dat de allereerste keer was dat ik deze leukers in het echt zag. ❤️🥰 Love my foodiefriends!!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#start #startbeforeyoureready #justdoit #doit #gaervoor #knallen #gaanmetdiebanaan #volleangstvooruit #zzp #zzper #ondernemer #ondernemen #eigenbaas #gewoondoen #niettwijfelen #volgjepassie #foodie #bohotiffin #lunchbox #lunchenzonderboterham #receptonwikkeling #foodfotografie #allemaalleuks #foodquotesnl
  • 🥰 Is het al vrijdagmiddag?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Want deze borrelplank wil je hoor! Voor de afwisseling is deze namelijk gevuld met zowel hartig als zoet. Én als spreekwoordelijke kers op de taart: ook nog eens helemaal plantaardig! 🤯 Wat? Ja: vegan!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Had je niet verwacht he?! 👋 Move over bitterballen, worst en kaas; dit is een borrelplank 2.0. Weer eens wat anders om op tafel te zetten!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Volg de link in m'n bio om te zien wat voor lekkers ik allemaal op deze borrelplank leg. Enne, wanneer maak jij hem?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#borrelen #borrelplank #borrel #vrijmibo #feest #feestje #hapjes #snacks #lekkereten #lekkersnoepen #gezelligheid #koekjes #aardbeien #fruit #rauwkost #spreads #toastjes #feesteten #plantaardig #vegetarisch #vegan #veganfood #whatveganseat #healthy #healthyfood #gezondeten #allesdraaitomdebalans #foodie #samenwerking #foodquotesnl
  • - WINACTIE -
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yumm, daar is 'ie dan hoor! 🙌 De aller-aller-allerlekkerste tomatensalsa voor bij je chips! Vorige week bezocht ik samen met Linse de fabriek van @boederijchips en maakten we er deze lekkere dip. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In mijn stories deel ik het filmpje (de allereerste die ik ooit maakte van een recept, dus 🙈 go-easy-on-me) hoe ik deze lekkere dip maak. Binnenkort komt uiteraard ook nog het recept online. Maar voor nu wil ik jullie deze lekkere winactie niet onthouden!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wil jij ook zo'n lekker chipspakket winnen? Geef deze foto een like en reageer met emoticons om aan te geven hoeveel jij van chips houdt. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mijn reactie zou zijn: 🥰😁🥳🤤👏🥔🍽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#chips #boerderijchips #borrel #borrelplank #dip #chipsndip #lekkerdippen #tomatensalsa #tomaten #pepertje #basilicum #lekkerfris #weereenswatanders #kadootje #winnen #win #winactie #snack #tussendoortje #netflixandchill #snoepen #vrijmibo #borrelen #foodie #foodfotografie #foodquotesnl
  • Met deze gevulde appels zet je eens wat anders op tafel! 🍎Maar 6 ingrediënten, waarvan ik er 5 standaard in huid heb, zijn nodig om er mee aan de slag te gaan.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Romige kaneelvulling, nootjes en appel; het lijkt eigenlijk gewoon op een nieuwe versie van de appeltaart. Lekker gegrild; op de bakplaat, barbecue of in de grillpan voor nét dat beetje extra.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, ook overheerlijk als ontbijt! 😍 Mocht je zin hebben in iets lekkers dit weekend. Of tag hieronder gewoon even iemand die dit wel voor je mag maken.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept staat online, volg de link in m'n bio.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#appel #appeltaart #gegrildeappel #kaneel #kaneelvulling #romig #pistache #pistachenootjes #lekkersnoepen #ontbijt #nagerecht #snack #grillen #bakplaat #bbq #lekkerrecept #lekkereten #feedthefeed #feedfeed #smullen #ditiszolekker #eetsmakelijk #receptontwikkeling #foodfotografie #fotografie #foodie #foodquotesnl
  • Mag ik even een 🙌 🥰 ❤️ voor jullie?!!!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik vind het namelijk echt GE-WEL-DIG dat zoveel berichtjes krijg van jullie door mijn stories. Natuurlijk, ik ben graag open over vanalles en nog wat en daar heb ik totaal geen problemen mee. We zijn allemaal hetzelfde toch?!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zo gingen de gesprekken de afgelopen tijd over staand plassen, mannen/vrouwen/kinderen die een mening hebben 😉 , dode vissen in de tuin en vanalles daar tussenin. Love it!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ok, daar wilde ik je even voor bedanken! Ik vind die interactie namelijk echt het toffe van Instagram.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fijne woensdag!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Oh enne, deze happy foto is gemaakt bij @umamibyhan_restaurants tijdens de foodbloggerstour door Eindhoven die ik in mei organiseerde.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#thanks #thankyou #dankjewel #geweldig #dankbaar #loveit #liefde #gesprekken #persoonlijk #foodie #umami #umamibyhan #foodievibesonliny #eindhoven #eindhovencity #eindhovenfood #eindhoven_city #eindje #mocktail #ijsthee #foodblogger #foodbloggerstour #foodie #foodquotesnl
  • Ok, ik weet niet hoe het met jou zit... Maar ik ben echt groot fan van nacho's. 🤤 Het liefste met veel zoute chips, veel kaas en eigenlijk gewoon echt alles erop en eraan.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Om het dan toch nog een beetje gezond te houden (af en toe 😅), vind ik deze variant van gegrilde courgettes een goed alternatief. De Sriracha-mayo maakt dit gerecht helemaal af en geeft net wat extra kick.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ideetje voor de lunch? Ik vind van wel namelijk 🥰.
Het recept staat online, volg de link in m'n bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#courgette #gegrildecourgette #grillen #nacho #nachos #sriracha #srirachamayo #lunch #lunchen #lunchenzonderboterham #broodlozelunch #snack #diner #vrijmibo #lekkereten #lekkerrecept #allesdraaitomdebalans #foodie #vegetarisch #zondervlees #wwproof #foodquotesnl