Wat is er nou lekkerder dan pannenkoeken? Juist: Appel pannenkoeken! Deze zijn heerlijk als ontbijt, lunch of zelfs als tussendoortje.
Ik maakte deze het eerst toen mijn zusje een avond bij ons was blijven slapen, ook zij vond ze erg lekker en daarna heb ik ze nog veel vaker gemaakt.
Naast dat dit een overheerlijk recept is, is het ook nog eens een gezond recept. Dit beslag is namelijk zonder suiker, tarwe en lactose. Helemaal paleo.
Ingrediënten
– 4 eieren op kamertemperatuur
– 2 appels (of 1 grote) geschild, met het klokhuis verwijderd en in plakken van ongeveer 0,5/1 cm
– 1/2 cup kokosmeel
– 1 cup kokosmelk
– 1 theelepel vanille extract
– 1 theelepel bakpoeder
– snufje zout
Bereiding
Meng het kokosmeel, bakpoeder en zout in een kom.
Klop de eieren in een andere kom luchtig. Voeg de kokosmelk en vanille toe aan de eieren en roer goed door.
Voeg het eimengsel toe aan de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag.
Verwarm de koekenpan over middelhoog vuur en smelt hierin wat kokosolie (of olijfolie/boter)
Dip de appelringen in het beslag en haal ze met een vork eruit, leg ze vervolgens meteen in de hete pan. Herhaal dit tot je pan vol is.
Laat de appelringen bakken tot de onderkant licht bruin kleurt en draai ze voorzichtig om. Bak ook deze kant tot het beslag lichtbruin en gaar is.
Goedemiddag,
in dit recept worden cups vermeld, hoeveel is 1 cup?