Afgelopen weekend was mijn vriend jarig. Hij vroeg me de dag ervoor of ik alsje-alsjeblieft tiramisu wilde maken.
Zelf ben ik er niet de grootste fan van, maar ach.. voor de liefde doe je alles he  😉
Dus het leek me wel leuk er een taart van te maken en dit is het resultaat!

Goedgekeurd door mijn vriend en zijn familie.
Het recept is zonder drank want er waren kinderen bij.

Ingrediënten
* 50 gram boter
* 1 rol Oreo koekjes
* 2 pakken lange vingers
* 500 gram mascarpone
* 125 ml slagroom
* 4 eierdooiers
* 200 ml sterke koffie
* 75 gram fijne kristalsuiker + 1 eetlepel suiker
* cacaopoeder

Bereiding
1. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier
2. Voor de bodem: maal de oreo koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een pan en meng dit met de fijngemalen koekjes.
Verdeel dit mengel over de bodem van de springvorm met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
tiramisu taart
3. Doe de eierdooiers met 50 gram suiker in een kom en klop met een mixer tot een lichtgele creme
4. In een andere kom klop je de slagroom stijf met 25 gram van de suiker
5. Roer de mascarpone los met een vork
6. Meng de slagroom en eiercreme door de mascarpone
7. Meng de hete koffie met 1 eetlepel suiker (of marsala als je met alcohol wilt)
8. Snij de lange vingers op maat en maak een opstaande rand langs de springvorm. Tip: gebruik een beetje van het mascarpone mengsel als “plaksel”
tiramisu taart
9. Verdeel 1/3de van het mascarpone mengsel over de bodem
10. Doop de lange vingers 1 seconde in de koffie en leg ze vervolgens op het mascarpone mengsel
11. Herhaal stappen 9 en 10
12. Verdeel het laaste deel mascarpone mengsel over de vorm en zet in de koelkast totdat je hem op gaat eten (minimaal 2 uur)
13. Bestrooi met cacaopoeder en smakelijk eten!

tiramisu taart