Deze bramen jam smaakt overheerlijk!
Afgelopen weekend vroeg mijn vriend me of ik van frambozen hield. Ehh ja natuurlijk! was meteen mijn antwoord. Hij zei dat we ze snel moesten gaan plukken bij zijn ouders want ze waren al zwart aan het worden.. Omdat ik nog nooit zwarte frambozen heb gezien vermoedde ik al dat het bramen zouden zijn. Voor iemand die niet graag frambozen én bramen eet zal ik deze vergissing maar door de vingers zien 🙂
Vroeger ging ik al regelmatig bramen plukken met mijn opa en oma en kon ik er heerlijk van snoepen! Tot ik een keer op de achterbank zat met die gigantische emmer en er overal beestjes uit en tussen zag krioelen.. tja.. geen bramen meer voor mij!
Alhoewel.. bramen eet ik nog niet zo snel zo uit het vuistje, maar verwerkt in een recept vind ik ze heerlijk.
Ingrediënten
* 3 cups bramen
* 1 cup aardbeien
* 1/2 cup water
* 1/2 cup honing
* 3 theelepels arrowroot
* 0,5 theelepel vanillearoma
Bereiding
Doe de bramen, aardbeien, honing en het water in een pan en breng aan de kook. Blijf roeren zodat alles goed mengt.
Zet het vuur lager en pureer het mengsel met een pureestamper.
Voeg de arrowroot toe en roer goed door. Laat vervolgens de pan opeen laag vuurtje staan totdat het dikker wordt.
Optioneel: Voeg de vanillearoma toe en roer goed door.
Smaakt lekker bij wafels, pannenkoeken, ijs.. en zoveel meer dingen!
Bewaar afgesloten in de koelkast of vries in voor later gebruik.
Trackbacks/Pingbacks