Altijd als ik bij mijn vader kom liggen er Pim’s koekjes in de kast. Al sinds ik me kan herinneren zijn dit zijn lievelingskoekjes. Nu zitten de originele Pim’s koekjes natuurlijk boordevol geraffineerde suikers, dus ik besloot mijn eigen variant te maken. Deze jam koekjes zijn overheerlijk geworden!

 

Al een hele tijd staan deze koekjes op mijn to-bake lijstje.. en dit weekend was het dan eindelijk zo ver! Ik had nog bramenjam in de vriezer (zie hier het recept) dus besloot ik ze met bramen te maken ipv sinaasappel.
Na meervoudig testen, ook door collega’s, zijn ze helemaal goedgekeurd. Mijn collegaatje riep dat ik ze meteen op mijn blog moest zetten 🙂

recept ontwikkelen
Dit is hoe ik begon. Dat geweldige recepten boekje heb ik bij de Bijenkorf gekocht.

Ingrediënten
* 1,5 cup amandelmeel
* 2 el kokosmeel
* 1 tl bakpoeder
* 1 ei
* 4 el gesmolten kokosolie
* 3 el maple syrup
* 3 el honing
* 100 gr pure chocolade
* bramenjam (of waar je zin in hebt, alle smaken zijn mogelijk!)

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden celcius.
2. Mix de amandelmeel, kokosmeel en bakpoeder.
3. Voeg vervolgens het ei, kokosolie, maple syrup en de honing toe en meng alles goed.
4. Zet het deeg minimaal 15 minuten in de koelkast
5. Haal het deeg uit de koelkast en rol balletjes met je handen die je vervolgens platdrukt in de palm van je hand. Leg deze op een met bakpapier beklede pakplaat en maak een klein kuiltje in het midden:
pim's koekjes
6. Bak de koekjes 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
7. Laat de koekjes compleet afkoelen voordat je verder gaat.
8. Leg op elk koekje een kleine tl jam:
pim's koekjes
9. Smelt de chocolade au-bain-marie en laat een paar minuten afkoelen
10. Gebruik een theelepel om de jam met de chocolade te bedekken

Pim's koekjes

Bewaar ze in een luchtdichte trommel in de koelkast.

 

Amandelmeel en kokosmeel koop jij bijvoorbeeld bij PuurMieke