Op zondag bereid ik altijd, nou ja bijna altijd, mijn lunches voor. Dit doe ik zodat ik doordeweeks niet hoef na te denken wat ik wil eten die dag als lunch.
Zo zorg ik er ook voor dat ik een gezonde lunch bij heb en het scheelt me veel tijd in de ochtend.

Deze week bestelde ik keramische pannen en die moesten natuurlijk getest worden.
Ik besloot een grote omelet te bakken zodat ik die kon gebruiken voor de lunch.
Hierbij deel ik 2 super lekkere, maar simpele lunchgerechten die je makkelijk van te voren kan maken.

En het voordeel; beide lunches zijn gemaakt van 1 omelet 🙂

Ik neem mijn lunch (bijna) altijd mee in 1 van mijn Lunchbots.
Lunchbots zijn gemaakt van roestvrij staal, BPA vrij en geschikt voor de vaatwasser. (behalve  die met een gekleurde deksel)
Ondertussen heb ik zelf een kleine verzameling bestaande uit de; Uno, Quad, Duo Bento en de Insulated Thermal.

 

Omelet rolletjes met spinazie
omelet rolletjes

Ingrediënten
* spinazie
* 4 eieren
* scheutje room
* 1 tl oregano
* 4 plakken proscuitto

Bereiding
1. Kluts de eieren met de room en oregano (met room erbij krijg je zo’n lekkere fluffy omelet)
2. Bak een omelet en laat deze helemaal afkoelen
3. Verdeel de proscuitto over 3/4 deel van de omelet
4. Rol op, steek er prikkers in en snij in stukken van ongeveer 1,5 cm

omelet rolletjes

 

Salade met omelet reepjes en proscuitto
omelet lunch

Ingrediënten
* 1/4 omelet, in reepjes gesneden
* 2 plakken proscuitto
* gemengde salade
* 1/4 komkommer, in schijfjes gesneden

Bereiding
1. Doe de sla in je lunchbakje
2. Verdeel hier overheen de komkommer, omelet en proscuitto.

omelet reepjes salade