Door alle burgers die de laatste tijd voorbij komen op verschillende social media kanalen kreeg ik ook zin om weer eens een hamburger te eten.
Omdat ik geen, of in ieder geval zo min mogelijk, brood eet moest het broodje van iets anders gemaakt worden.

Door de vlezige structuur van een portobello is dit een perfect alternatief!
Eigenlijk is een portobello niets anders dan een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon, maar portobello klinkt natuurlijk veel mooier 🙂

Ingrediënten (per persoon)
* 2 portobellos (je kan er natuurlijk ook alleen 1 onder of boven doen)
* hamburger
* komkommer, in schijfjes
* tomaat, in plakjes
* augurk, in lange plakjes
* uienringen

Alle groenten zijn naar smaak, gebruik dus zoveel of zo weinig als je zelf lekker vind.

Bereiding
1. Grill de portobello en de hamburger
2. Bak ondertussen de uienringen
3. Leg een portobello met de bolle kant naar beneden op een bord. Leg hierop de hamburger en verdeel de groentes
4. Dek af met een portobello en klaar is je heerlijke “broodje hamburger”!

 

Lekker met als bijgerecht ingemaakte rode kool en hasselback zoete aardappels.