Als wij worteltjes eten bij het avondeten is dit meestal de manier hoe ze klaargemaakt worden.
Lekker zoet door de honing en met een heerlijke tijm smaak.
Deze zien er nog leuker uit door de wortelmix die ik gebruikte; verschillende kleuren wortel in 1 verpakking.
Ze variƫren van heel lichtgeel tot dieprood, wat dit gerecht bijna een feestelijk tintje geeft.
Bovenstaande foto is trouwens van mijn lunch, ja ze zijn ook lekker koud!
Een betere foto zal ik zeker nog een keer maken. š
Ingrediƫnten
* 1 kg worteltjes (bv de wortelmix van de lidl)
* 1,5 el honing
* 1,5 tl tijm
* 1 el olijfolie
* 1 tl grof zeezout
Bereiding
1. Maak de worteltjes schoon en snijd in lange stukken
2. Kook de worteltjes tot ze beetgaar zijn
3. Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius
4. Doe de worteltjes in een grote ovenschaal en verdeel hierover de honing, tijm, olie en het zeezout
5. Plaats de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven
(mocht je ze niet in de oven willen zetten, of er geen hebben, dan kan je de laatste 3 stappen overslaan en alles wokken)