Inspiratie Paleo Reviews Winacties Zoet

Appel crumble brood + Review + Winactie

Tags:         

Bijna 2 jaar geleden begon ik met Paleo. Een Amerikaanse vriendin vertelde mij hierover en ik ging research doen.
Het allereerste blog en instagram dat ik begon te volgen was van The merrymaker sisters.
Op hun website vond (vind) ik altijd de heerlijkste recepten van hartig tot zoet en eigenlijk te veel om op te noemen.
Je kan echt beter zelf even een kijkje nemen!

Zoals de naam al doet vermoeden zijn dit 2 zusjes, Emma en Carla Papas. Ze komen uit Australië en hun persoonlijke missie is om de wereld gezonder en vrolijker te maken.
Als je ze volgt op instagram/Facebook of hun website leest merk je al snel dat dit 2 super vrolijke meiden zijn met een duidelijk missie.
Zij hebben mij veel inspiratie gegeven in de keuken, niks is zo fijn als goede recepten van deze 2 vrolijke meiden!

Ze hebben 3  e-books uitgebracht met de meest heerlijke recepten.
Alle recepten zijn Paleo / Glutenvrij / Suikervrij / Lactosevrij.

Make your kids party paleo
Make your kids’ party paleo
Recepten om een kinderfeestje te geven met gezonde maar super lekkere hapjes. Eigenlijk passen die op elk feestje goed, ook met alleen maar volwassenen. Recepten zoals Chocolade Brownie Verjaardagstaart en Kip Nuggets maken dit een waar feestje!

Make it sweet
Make it Sweet -Minus the Sugar
Heerlijke recepten voor de zoetekouwen. Van Napolitaanse ijsrepen tot Kokos-frambozen taart, alles ziet er even lekker uit en je weet bijna niet waar je moet beginnen.

Make your bread paleo
Make your bread paleo
Hiervan maakte ik vandaag het Appel crumble brood, het recept vind je onderaan deze post.
Maar er staat veel meer lekkers in zoals Knoflook-kruiden pita brood en Knapperige chia bolletjes.

 


* Winnen*

Van de dames mag ik van alle 3 de e-books 1 exemplaar weggeven!!

Meedoen is super simpel;
Laat onderaan dit artikel weten welke van bovenstaande 3 e-books jou het meest aanspreekt en wie weet win je ze wel alle 3!!

Delen mag natuurlijk altijd (vind ik erg leuk!) maar beïnvloed je winkans niet.

 

Je kan meedoen tot 12 oktober 00.00, de volgende dag wordt de winnaar bekend gemaakt.
Zorg dat je reageert met een geldig e-mailadres (wordt niet gepubliceerd) zodat ik je kan bereiken als je gewonnen hebt.


 

 

Apple Crumble brood
appel crumble brood

Ingrediënten
* 3 cups appel, geschild en in kleine stukjes gesneden
* 1 3/4 cups amandelmeel
* 1/2 cup kokosmeel
* 1/2 cup kokosrasp
* 1/4 cup gesmolten botel + 1 el extra voor de topping
* 1/4 cup gehakte noten (ik gebruikte pecan noten)
* 4 eieren, geklopt
* 1 tl kaneel
* 1 tl vanille aroma
* 0,5 tl bakpoeder
* snufje zout

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden celcius en bedek een cakevorm met bakpapier (20cm x 10 cm)
2. Mix de 2 cups appel, amandelmeel, kokosmeel, kaneel, vanille en bakpoeder in een grote kom
3. Voeg het ei en de boter toe en roer goed door
4. Verdeel het mengsel over de bakvorm en maak de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel
5. Mix 1 cup appel, noten, kokosrasp en 1 el boter in een kleine kom
6. Verdeel dit mengsel over het brood en druk zachtjes aan
7. Bak 40 minuten in het midden van de oven, bedek met aluminium folie en bak nog 15 minuten

 

Mocht je nou niet willen wachten, je kan deze e-books ook hier bestellen op hun website.

  23 reacties

 • Dinja 5 oktober 2014 Beantwoord

  Wauw het apple cumble bread ziet er heerlijk uit (ik ruik m bijna hmm!)
  Ik ben echt een brood fan dus ik zou kiezen voor het ‘make your bread paleo’ boek 🙂

 • セレネ 5 oktober 2014 Beantwoord

  Mijn voorkeur zou uitgaan naar het boek over feest-eten, want ik ben komend weekend jarig en het weekend daarna geef ik mijn verjaardagsfeest!
  Al ben ik sowieso al van plan om kokosfudge te maken 😉

 • Lianda 5 oktober 2014 Beantwoord

  Ik heb van mijn vriend een keukenmachine gekregen vandaag en dan komt het bakken zeker van pas. Aangezien ik een zoete kauw ben, maar ook van gezond hou komt dat boek “make it sweet-minus the sugar” zeker op een goed moment! Hihi.
  Lijkt me erg leuk!

  Leuke actie!
  Ik doe dus graag mee.

  En wat een lekker recept weer. Yum.

 • kimschrik 5 oktober 2014 Beantwoord

  Ik zou heel erg graag ‘make your bread paleo’ winnen. Ik houd namelijk heel erg van brood ! Als ontbijt, smiddags en het liefst nog s’avonds. Met dit boek zou ik mijn brood veel smaakvoller kunnen maken. Zodat ook mijn huisgenoten meer van brood gaan genieten ! (En ikzelf nog meer ;))

 • Jolanda Broekhuis 5 oktober 2014 Beantwoord

  jammie, bij het zien van alleen de plaatjes loopt het water me al in de mond. Lastig om een keuze te maken.
  Na een rondje “ieneminemutte” kwam ik uit op… Make It Sweet!

 • Veerle 5 oktober 2014 Beantwoord

  Ik zou zooo graag het ‘make your Kids party Paleo’ book winnen voor het kinderfeestje van mijn nichtjes! Ziet er geweldig uit!

 • Wendy 5 oktober 2014 Beantwoord

  Sinds 2 weken ben ik gestart met een gezondere voedingsstijl. Elke dag kom ik de leukste, heerlijkste recepten tegen die mij nog meer motiveren om meer suikervrij, glutenvrij te gaan eten. De appel crumble brood is ook weer een motiverend recept voor een gezondere leefstijl. Ik zou dan ook heel blij zijn met het boek ‘Make your bread paleo’! (Maar ook met de andere boeken

 • Manon Gerdsen 5 oktober 2014 Beantwoord

  Ook al enige tijd bezig met Paleo en steeds op zoek naar inspirerende recepten om weer nieuwe inspiratie op te doen! Ik zou dan ook graag het Make your bread paleo ebook willen winnen!

 • Marjan 5 oktober 2014 Beantwoord

  Wat een heerlijk recept! Die ga ik zeker proberen. Nog meer leuke recepten in een ebook zou heel leuk zijn!

 • Meike 5 oktober 2014 Beantwoord

  Ik doe graag mee met de winactie! Make it sweet lijkt mij het leukste va de drie (alhoewel ze allemaal leuk lijken)

 • Melissa 5 oktober 2014 Beantwoord

  Aangezien ik op dieet ben en echt een zoetekauw ben zou ik super graag het ‘make it sweet’ ebook willen winnen! Maar ze lijken me allemaal erg leuk, lekker en leerzaam

 • Karin de graaf 5 oktober 2014 Beantwoord

  Ik ga voor kids party, leuke inspiratie opdoen en er nog een groter feest van maken

 • Tineke de Weerd 5 oktober 2014 Beantwoord

  Hoe leuk is dat! De tweede zou ik gebruiken om lekker te bakken voor anderen en mezelf, omdat bakken mijn sombere stemming iets positiever maakt! En dat kan ik wel gebruiken na een jaar thuiszotten van mijn ggz-werk (met een stomme hardnekkige depressie).

  De eerste zou ik gebruiken om samen met m’n vier ontzettend lieve gastouderkids gezonde en lekkere dingen te maken ☺️

  En de

 • Danielle Boon 5 oktober 2014 Beantwoord

  Leuke actie weer Simone! Ik doe graag mee voor het boek “make your bread paleo”… Hopelijk vind ik dan weer wat inspiratie voor lekkere broden/broodjes!

 • Karlijn 5 oktober 2014 Beantwoord

  Dank je wel voor het geweldige recept van het Apple crumble brood! Ik heb hem van de week meteen uitgeprobeerd en hij is heerlijk! De paleotrend is voor mensen zoals ik met een gluten- en melkallergie echt een uitkomst. Eindelijk lekkere recepten te over i.p.v. de vaak saaie recepten die in de allergie-kookboeken
  stonden. Voor meer inspiratie zou Make your bread paleo het beste van pas komen, omdat ik altijd op zoek ben naar ideeën om mijn ontbijt, lunch en tussendoortjes afwisselender te maken.

 • Sowyen 5 oktober 2014 Beantwoord

  Wat een super leuke win actie. Nou ik ben nog nieuw in het Paleo leven en ben wel een echte zoetekauw en mij spreekt het meeste Make it Sweet aan.

 • Stefanie 5 oktober 2014 Beantwoord

  Ik mag sinds 2,5 jaar geen gluten meer.
  Sinds dien ben ik bewust bezig met gezond eten .
  Dus ik ben altijd op zoek naar nieuwe recepten.
  De rest van mij gezin mag wel gluten en mijn man is nog niet zo van de gezonde dingen.
  Maar gelukkig heb ik een hele lieve dochter die ook altijd wil proeven wat mama nu weer gemaakt heeft en negen van de tien keer vind ze het lekker! We zijn allebei brood eters dus ik zoek elke keer weer een ander recepten die we lekker samen op kunnen smikkelen.mijn voorkeur gaat dan ook uit naar ‘make your bread paleo’.

 • chrisrogghe 5 oktober 2014 Beantwoord

  Ik heb jouw blog nog niet zolang geleden ontdekt, maar heb hem alvast bij mijn foodblogfavorieten gezet. Ik maak tegenwoordig ook wekelijks ‘gezond’ brood en andere baksels, en het brood met appeltjes lijkt me heerlijk! Het e-book ‘Make your bread paleo’ zou dus goed van pas komen 🙂

 • nettiespaghetti 5 oktober 2014 Beantwoord

  Wat ziet het lekker uit zeg!! Ik doe graaf mee met je Winactie! Make it sweet spreek mij het meest aan!

 • Annemieke 5 oktober 2014 Beantwoord

  Kiezen? Pfff moeilijk! Heb met alle drie de boeken wel iets! Ik ben gek op brood en ben altijd op zoek naar lekkere ‘brood’ recepten! Maar zoetigheid kan ik niet weerstaan, vooral gezonde zoetigheid

 • Danny B 5 oktober 2014 Beantwoord

  Ik wil voor onze Jelle het kinder feest boekje wel winnen aangezien ik zelf zijn traktaties wil maken wanneer hij 1 wordt

 • Babs 5 oktober 2014 Beantwoord

  Wauw wat een mooie boeken! Het water loopt me al in de mond bij het zien van de foto’s en het lezen van de gerechten (afgezaagd misschien, maar het is echt zo haha) Leuk dat er een recept is uitgewerkt, ga ik zeker maken! Ik kies voor “Make your bread paleo” 😀

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Deze tortilla chips met dips mogen zeer zeker niet ontbreken op je feestje, of je nou een feest met een Mexicaans tintje geeft of niet. 3 Receptjes die je in een handomdraai op tafel zet.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Gewoon op een relaxte zaterdagavond of een vrijmibo lijkt me ook de perfecte reden om deze te maken 🎉.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#tortillachips #chips #nachos #guacamole #guacamoledip #salsa #mais #makkelijkensnel #lekkerensimpel #feest #feestje #partysnack #snack #vrijmibo #borreltijd #mexicanfiesta #mexicaansfeestje #tijdvoorwatlekkers #foodie #foodstagram #instafood #oranjepaprika #chipsnsalsa #foodquotesnl
 • 🙋‍♀️ Stroopwafel testers gezocht! Vanaf deze week liggen er 3 nieuwe smaken stroopwafels bij @hemanederland in de schappen. Ik mocht deze (volkoren met tarwebloem meel) stroopwafels alvast testen en ik kan je vertellen; ze zijn lekker. ❤ Mijn absolute favoriete smaak is koffie, maar ook appel-kaneel en sinaasappel-wortel zijn erg lekker.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Denk jij nou, die wil ik ook wel eens testen? Dat kan, ik ga namelijk 15 van mijn volgers blij maken met een pakketje met alle 3 de smaken!! 🎉⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kans maken? Laat in een reactie hieronder weten met wie jij deze lekkere stroopwafels zou willen testen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dinsdag 21 Augustus rond 19.00 maak ik de 15 winnaars bekend!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hema #hemanederland #stroopwafel #stroopwafels #koekjes #cookiemonster #koekjeerbij #testen #testersgezocht #koffie #thee #koffietijd #nieuwesmaken #tussendoortje #samenwerking #winnen #win #winactie #foodie #foodquotesnl
 • Deze jalapeno poppers 🌶 mogen niet ontbreken op een feestje met een Mexicaans thema! Ok, ik noem het jalapeno poppers maar ik moet iets bekennen... meer dan de helft zijn eigenlijk mini puntpaprika's 🤣. Ik ben zelf namelijk helemaal niet zo'n grote fan van pittig eten.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, voor een klein beetje Russian roulette; laat in een enkele jalapeno de pitjes zitten 😋.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar het recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#jalapeno #jalapenos #jalapenopoppers #pepertjes #puntpaprika #roomkaas #kaasmeisje #kaas #cheeselover #party #partysnack #feest #feestelijkhapje #snack #treat #mexicaansthema #mexicanfiesta #foodie #foodblogger #foodquotesnl
 • In juli gaven wij een feestje voor vrienden met een thema; Mexican Fiesta. Vandaag laat ik je meer zien van de voorbereiding en de aankleding, inclusief 🦄 piñata, uitnodigingen en cactussen 🌵.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Geef jij wel eens een thema feestje?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#pinata #piñata #fiesta #mexicanfiesta #mexicaansthema #themafeestje #unicorn #unicornlove #eenhoorn #zondersnoep #feestje #feest #birthdayparty #uitnodigingen #kaartje2go #samenwerking #versieringen #aankleding #cactussen #prettywoman #happy #foodie #foodblogger #foodquotesnl
 • Of je worteltjestaart lust?! 🥕🍰 ik moet altijd aan de mop denken van het konijntje bij de bakker als ik worteltjestaart eet. Mijn oma vertelde die elke keer als ze mij zag 😅.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Afgelopen donderdag ging ik mee met een food bloggerstour door Tilburg en wat hebben we lekker gegeten! Zo ook deze worteltjestaart met heerlijke koffie bij @stoom013 .
Thanks voor de invite @anne_travel_foodie 🙌.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#worteltaart #worteltjestaart #worteltjescake #carrotcake #wortel #carrot #snack #treat #creamcheese #roomkaas #delekkerste #servies #vintage #vintageservies #tilburg #tilburgfood #brabant #brabantisopen #brabantcelebratesfood #overheerlijk #foodie #foodblogger #foodquotesnl
 • Nog geen idee wat je vanavond op tafel moet zetten? Well, i've got you covered! ❤🙌 Deze mezze salade is een perfecte avondmaaltijd voor als je zin hebt in écht iets lekkers. Verschillende componenten die allemaal perfect bij elkaar passen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar recept in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#mezze #mezzeplatter #mezzesalade #salade #salad #maaltijd #dinner #maaltijdsalade #lekkerbordjevol #bulgur #vegetarisch #vegetarischeballetjes #courgette #zucchini #hummus #hummuslover #kalamataolijven #olijven #pita #pitabroodje #hemels #perfectemaaltijd #gezond #gezondeten #gezonderecepten #foodie #foodquotesnl
 • Het is wat, die burn-out...
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als ik terugkijk op die tijd kan ik me ook weer meteen echt verdrietig voelen, om het gevoel dat ik toen voelde en hoe ik mezelf helemaal niet meer herkende. Maar aan de andere kant ook heel erg dankbaar. En precies dát is wat ik nooit had verwacht.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag geef ik antwoord op de vragen; 'Voel je je nu weer beter?' en 'gaat mijn burn-out ooit over?'.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het mag iig overduidelijk zijn dat het nu weer stukken beter gaat. Zoals op deze foto tijdens de geweldige bitterballentour in Amsterdam!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link naar het artikel in bio.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#burnout #burnedout #stress #stressed #gestresst #overspannen #moeilijketijd #levenslessen #verdrietig #dankbaar #mixedfeelings #mixedemotions #gemengdegevoelens #ikkanweerlachen #genieten #lovelife #bitterballen #bitterballentour #puntzak #geenpunthoofd #happy #amsterdam #amsterdam_streets #amsterdamshots #foodie #foodquotesnl
 • Deze frisse bloemkoolsalade behoort tot 1 van mijn favoriete to-go lunches! Al helemaal met dit weer vind ik een frisse en knapperige salade een ge-wel-dig idee ❤🙌.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze heerlijke salade vind je in mijn eerste Lunchen Zonder Boterham e-book (zie de link in bio).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ondertussen ben ik alweer aan het werk aan de tweede editie van Lunchen Zonder Boterham. Ik blijf jullie graag inspireren om ook al dat lekkers mee te nemen 😊.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#lunch #lunchen #lunchbox #lunchbots #lunchenzonderboterham #lunchenzonderbrood #broodlozelunch #paleo #paleofood #gezondeten #gezondlunchen #recepten #lunchrecepten #ebook #health #healthy #healthyfood #glutenvrij #foodfotografie #lunchonthego #receptontwikkeling #foodquotesnl