Zondag=bakdag.
Tenminste, bijna elke zondag kan je me wel in de keuken vinden om koekjes/cake of iets anders lekkers te bakken.
As-we-speek staat er namelijk weer iets anders te bakken in de oven.

Sinds ik klein ben vind ik dambord koekjes er geweldig uitzien.
Daarnaast ben ik ook een groot fan van chocolade. Dus goede reden om deze eens te maken!
dambord koekjes

 

Ingrediënten
* 1,5 cup amandelmeel
* 3 el kokosmeel
* 1 tl bakpoeder
* 1 ei
* 4 el gesmolten kokosolie
* 3 el maple syrup
* 3 el honing
* 1,5 tl cacao poeder
* 100 gr pure chocolade

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden celcius.
2. Mix de amandelmeel, kokosmeel en bakpoeder.
3. Voeg vervolgens het ei, kokosolie, maple syrup en de honing toe en meng alles goed.
4. Verdeel het deeg in 2 gelijke porties en meng door 1 deel de cacao.
5. Vorm 2 lange rollen van beide porties en druk deze tegen elkaar aan. (zodat je een vierkant krijgt)
6. Rol dit strak in doorzichtige folie en leg minimaal 30 minuten in de koelkast.
7. Haal het deeg uit de koelkast en snij deze in koekjes van ongeveer 1 cm dik, verdeel over een met bakpapier bekleedde bakplaat;
dambord koekjes
8. Bak de koekjes 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
 Laat de koekjes compleet afkoelen voordat je verder gaat.
9. Smelt de chocolade au-bain-marie en laat een paar minuten afkoelen
10. Doop vervolgens elk koekje met 1 kant in de chocolade en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat om hard te laten worden.

 

Helaas valt het dambord effect een beetje weg na het bakken.
Maar dat doet helemaal niks af aan de smaak!