Yum!! en wat nog meer… oh ja.. Yum!!
Dit is echt een overheerlijke schotel. Eén waarvan ik nu al weet dat die vaak gemaakt gaat worden.
Een echte hartverwarmende schotel voor in de herfst en winter.
Lekker door de romige puree.
Dit is weer zo’n gerecht wat ik al een tijdje op mijn to-cook lijstje had staan.
Ik maakte hem vanavond en vond dat ik hem maar meteen met jullie moest delen!
Ik weet eigenlijk niet waarom maar mijn comfort food is altijd iets met puree 🙂
Ingrediënten
* 4 zoete aardappelen
* 300 gr rundergehakt
* 1 winterwortel, in blokjes
* 300 gr erwten
* 1 ui, gesnipperd
* 2 tenen knoflook, fijngesneden
* 400 gr tomatenblokjes (in blik)
* 200 ml rundvlees bouillon
* 1 tl venkelzaad
* 1 tl rozemarijn
* Handvol verse bieslook, fijngesneden
* Klontje boter
* 3 el geraspte Parmezaan (optioneel)
Bereiding
1. Kook de wortel beet gaar, ondertussen;
2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius
3. Verhit olie of boter in een pan en bak hierin de ui en knoflook, voeg vervolgens het gehakt toe en bak gaar.
4. Giet de worteltjes af .
5. Voeg de kruiden, tomatenblokjes, bouillon, erwten en wortel toe aan het gehakt en laat ongeveer 30 minuten pruttelen zodat de saus wat indikt.
6. Kook de zoete aardappel gaar
7. Stamp de zoete aardappel tot puree met een klontje boter, bieslook, Parmezaanse kaas en zout & peper.
8. Verdeel het gehakt mengsel over een ovenschaal en dek af met de puree.
9. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Dit gerecht is genoeg voor 4 personen met een frisse salade erbij.
Ik lees net alle recepten van jou, het valt mij op dat je altijd zoete aardappel gebruikt, heeft dit een reden. Ik heb nog nooit met zoete aardappel gekookt
Hi Jes,
Ik vind zoete aardappel erg lekker en deze zit ook nog eens boordevol gezonde voedingswaardes. Vandaar dat ik deze vaak gebruik.
Uiteraard is die te vervangen door gewone aardappel.
Gr, Simone